«Απαιτούμε να γίνεται η εφαρμογή του κανονισμού προς όλες τις κατευθύνσεις και προς τους υπουργούς και προς τους βουλευτές και φυσικά και το ίδιο το προεδρείο να τηρεί τον κανονισμό σε σχέση με πολλές διαδικασίες», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, σε παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής για την «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά» της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Μαριάς υπογράμμισε πως συμπεριφορές οι οποίες δυναμιτίζουν και είναι απέναντι στην εφαρμογή του κανονισμού και απαξιώνουν το Κοινοβούλιο βρίσκουν αντίθετους τους Ανεξάρτητους Έλληνες, επισημαίνοντας ότι δεν επιθυμούν «την οποιαδήποτε απαξίωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

«Είμαστε υπέρ της εφαρμογής του κανονισμού όπως έγινε και στην συγκεκριμένη περίπτωση με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Θεωρούμε ότι πρέπει να πάψουν αυτά τα φαινόμενα μέσα σε αυτή την αίθουσα. Θα πρέπει να επισημάνουμε και το ότι σε αυτή την αίθουσα ακούγονται ανεπίτρεπτα πράγματα όπως είναι η εξύμνηση του ναζισμού και του φασισμού», σημείωσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπενθύμισε πως «ο ναζισμός στην Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα ενάμισι εκατομμύριο νεκρούς, είχε τουλάχιστον 200 ολοκαυτώματα, είχε την εκτέλεση των αθώων στη Βιάννο, στην Κάνδανο, στα Κερδίλλια, στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο και άλλες περιοχές και ότι η ιστορία ναζισμός και φασισμός, έληξε ιστορικά και πολιτικά με την νίκη των δυνάμεων το 1945.»

«Αν κάποιοι επιθυμούν να αναβιώσουν τέτοιες ιστορίες, να αναβιώσουν τον ρατσισμό σε αυτήν εδώ τη δημοκρατική κοινωνία, εμάς θα μας βρουν αντίθετους», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαριάς, ανέφερε πως «η Siemens το 1932 ήταν αυτή που χρηματοδότησε τον Χίτλερ και το ναζιστικό κόμμα».

«Εμείς θα είμαστε αντίθετοι σε όποια νεοναζιστική, φασιστική, ρατσιστική ιδεολογία πολιτική και πρακτική, είτε σε αυτή την αίθουσα είτε έξω από την αίθουσα», επισήμανε.

«Καλύτερα να τα πούμε σε αυτή εδώ την αίθουσα, παρά να τρέχουμε στα παράθυρα των τηλεοράσεων», κατέληξε ο κ. Μαριάς.