Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και καταδίκασε τις ακραίες συμπεριφορές και εκφράσεις που σημειώθηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας, οι οποίες, όπως είπε, υποβαθμίζουν τους θεσμούς.

Ο κ. Λυκουρέντζος, με αφορμή όσα συνέβησαν με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ζήτησε να εφαρμοστούν κατά γράμμα όσα προβλέπονται από τον κανονισμό της Βουλής, τονίζοντας ότι ύβρεις, τραμπουκισμοί και συμπεριφορές που υποβαθμίζουν τους θεσμούς και τους εκπροσώπους του έθνους δεν νοούνται στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.

«Το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν είναι χώρος ελεύθερων συναθροίσεων και βίαιων συγκρούσεων. Η Βουλή είναι ο κορυφαίος θεσμός της δημοκρατίας και οφείλουμε να τον υπηρετούμε με ήθος. Αν κάποιος θέλει να αμφισβητήσει τους δημοκρατικούς θεσμούς, να το πράξει εκτός Κοινοβουλίου», σημείωσε ο κ. Λυκουρέντζος.

Ο προεδρεύων του Σώματος Γιάννης Δραγασάκης, παρενέβη για να διευκρινίσει ότι το προεδρείο επέβαλε την ποινή μομφής στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλο, όχι για τιμωρία αλλά για αυτοσεβασμό. «Υπάρχει θέμα αυτοσεβασμού του Κοινοβουλίου. Δεν μπορεί να μετατραπεί σε τσίρκο η Βουλή», πρόσθεσε ο κ. Δραγασάκης.