Μέσω τηλεοπτικής του παρέμβασης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε ότι καθυστερούν τα εκκαθαριστικά σε περίπου 223 χιλιάδες συνταξιούχους γιατί δεν έχει γίνει επανϋπολογισμός.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Σήμερα» ότι οι εκκρεμείς συνταξιοδοτικές υποθέσεις ξεπερνούν τις 470 χιλιάδες.

«Δυστυχώς δεν μπορώ να το πω με ακρίβεια ακόμη το πόσες είναι. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες σίγουρα περνάνε τις 470.000 οι συνολικές εκκρεμότητες  σε κύριες ή  επικουρικές συντάξεις, από αυτές οι 65 χιλιάδες είναι οι συντάξεις χηρείας», υπογράμμισε.

Όπως διευκρίνισε το υπουργείο έχει στρέψει την προσοχή του στο να αποδοθούν οι συντάξεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα εντούτοις υπάρχει ταυτόχρονα πληθώρα παθογενειών τις οποίες πρέπει να αντιπαλέψει. Επιπρόσθετα, στα άμεσα σχέδια είναι το Σεπτέμβρη να παρουσιαστούν τα εκκαθαριστικά των συντάξεων.

Αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, ο υπουργός εξέφρασε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας.