Επίθεση στη Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε ο Νίκος Δένδιας από την εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ». Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως ξεκαθάρισε ότι το τελευταίο που μας χρειάζεται είναι να θεωρούν την κοινωνία ρατσιστική. «Η Ελληνική Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας κάνουν το συνταγματικό τους καθήκον και το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Στις γυναίκες και στους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας έχω τεράστια προσωπική υποχρέωση για την αυτοθυσία με την οποία λειτουργούν», είπε, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να ελέγξει τους ψηφοφόρους αστυνομικούς της Χρυσής Αυγής όμως μπορεί να ελέγξει και να τιμωρεί τους παραβάτες αστυνομικούς.

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει το ισχυρότερο νεοναζιστικό κόμμα στην Ευρώπη. Είναι προφανές ότι οποιοδήποτε περιστατικό και μεγεθύνεται και ερμηνεύεται επί τη βάση αυτού. Είμαστε ξεκάθαροι. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν αστυνομικοί που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή αλλά αυτό δεν μπορώ να το ελέγξω. Εγώ ελέγχω συμπεριφορές. Έχω πει ξεκάθαρα ότι συμπεριφορές ανοχής ρατσιστικών ή νεοναζιστικών φαινομένων θα τιμωρούνται αμέσως και αυστηρότατα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Δένδιας σχολίασε και τις καταδρομικές επιχειρήσεις μελών της Χ.Α. σε νοσοκομεία, όπως έχει συμβεί πρόσφατα. «Επιζητούν τη δημοσιότητα ακόμη και την αρνητική δημοσιότητα. Ποιος θα πίστευε ποτέ στην ελληνική κοινωνία ότι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε αυτά τα πράγματα, στην Ελλάδα που εδώ και πενήντα χρόνια χάσαμε ένα εκατομμύριο ανθρώπους, θύματα του ναζισμού. Σε αυτή την Ελλάδα αντιμετωπίζουμε ένα νεοναζιστικό φαινόμενο με καθαρά ρατσιστικά χαρακτηριστικά», είπε.

Ο κ. Δένδιας μίλησε και για το μείζον πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και είπε: «Ο Ξένιος Ζευς είναι μια διαρκής επιχείρηση και μάλιστα μια πολύ αποδοτική επιχείρηση που έχει αλλάξει την εικόνα στο κέντρο των ελληνικών πόλεων και έχει θωρακίσει τον Έβρο και έχει δώσει μια ελπίδα. Πέρυσι έφυγαν από την Ελλάδα 22.000 παράνομοι μετανάστες. Φέτος, υπολογίζουμε ότι θα φύγουν 25.000. Στοχεύουμε στις 30.000. δεν ξέρουμε εάν θα τις κατορθώσουμε», λέγοντας ότι η χώρα έχει πάψει να είναι ξέφραγο αμπέλι.

Τόνισε πάντως με αφορμή εκείνους που κατακρίνουν τις συνθήκες διαβίωσης τους στα κέντρα κράτησης ότι «υπάρχουν συνάνθρωποί μας ή μη κυβερνητικές οργανώσεις ή κόμματα που έχουν την εντύπωση ότι πρέπει να στήσουμε πεντάστερα ξενοδοχεία. Αυτό δε γίνεται. Υπάρχουν διεθνείς προδιαγραφές που τηρούνται απολύτως. Όποιος πιστεύει ότι θα φτιάξουμε κέντρα αναψυχής μεταναστών ζει μια άλλη πραγματικότητα».

Ο κ. Δένδιας σχολίασε και την εγκληματικότητα λέγοντας ότι: «Οι δείκτες της εγκληματικότητας είναι μειωτικοί και σε περιπτώσεις όπως το κέντρο της Αθήνας αρκετά μειωτικοί. Έχει μειωθεί κατά 16% η εγκληματικότητα στην Αθήνα».
Αναφέρθηκε ακόμη σε πολλά ζητήματα όπως το μείζον θέμα της τρομοκρατίας, που όπως είπε, έχει αλλάξει μορφή τα τελευταία χρόνια και σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στην Ιερισσό.