Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχουν φτάσει εδώ και λίγη ώρα ο Άκης Τσοχατζόπυλος και η Βίκυ Σταμάτη. Η δίκη για τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω off shore εταιρειών που διακόπη στις 22 Απριλίου, είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει ξανά σήμερα.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κρατώντας ένα φάκελο έφτασε στο δικαστήριο συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων όπως και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. Αντιμετωπίζει μάλιστα ποινή φυλάκισης μέχρι είκοσι χρόνια.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνείται μέχρι σήμερα την εμπλοκή του και γι’ αυτό αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η κατάθεση του εξαδέλφου του, Νίκου Ζήγρα, ο οποίος δηλώνει ένοχος και υποστηρίζει ότι τον ενέπλεξε ο Τσοχατζόπουλος.

Πάντως, με ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης συνεχίζεται η δεύτερη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζεται ο Τσοχατζόπουλος και οι 18 συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση διακίνησης παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.

Η υπεράσπιση εκφράζει αντιρρήσεις για την παράσταση ως Πολιτική Αγωγή του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο διεκδικεί χρηματική ικανοποίηση ενός εκατομμυρίου ευρώ από κάθε κατηγορούμενο.

Παρόντες στο δικαστήριο είναι έντεκα από τους 19 κατηγορούμενους. Μεταξύ των απόντων είναι η πρώην σύζυγος και η κόρη του πρώην υπουργού, οι οποίες δεν είχαν προσέλθει ούτε κατά την έναρξη της δίκης.