Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει μπροστά με την παραγωγή έργου διατυπώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ενώ ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ δεν θα αφήσει να σβηστεί από τη μνήμη των πολιτών «η χαμένη τετραετία» και η αλήθεια για το πρώτο εξάμηνο του 2015 και «η άθλια σκευωρία της Novartis».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε στρατηγική αμηχανία. Ο κ. Τσίπρας είναι σε καταφανή αντίθεση με το DNA του κόμματός του. Θέλει να ξεφύγει αλλά δεν μπορεί. Και γίνεται ένα με τον Πολάκη και τον πολακισμό. Προσπαθεί να σβήσει από τη μνήμη των Ελλήνων, τη χαμένη τετραετία του, την οποία επιχειρεί να ωραιοποιήσει. Μια τετραετία με ψέματα, φόρους, οικονομική καταστροφή και εθνικές απώλειες. Εμείς προχωράμε μπροστά, αλλά δεν ξεχνάμε. Όπως δεν ξεχνούν και οι Έλληνες. Οι πολίτες θέλουν να μάθουν την αλήθεια και για το τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015 και για την άθλια σκευωρία της Novartis» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Τονίζει, με αφορμή την ψήφιση της διάταξης για την κυβερνησιμότητα των δήμων, πως η κυβέρνηση στηρίζει την Αυτοδιοίκηση, «θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση που θα είναι πυλώνας ανάπτυξης, υποδοχής των επενδύσεων και διευκόλυνσής τους, άρα ενίσχυσης της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, βελτίωσης των υπηρεσιών και της ποιότητας ζωής των πολιτών», λέει. Σημειώνει πως στη Βουλή συγκρούστηκαν δύο διαφορετικές αντιλήψεις, αυτή της ΝΔ και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως «εμείς δεν είμαστε εδώ για να ανεχθούμε την κατάπτωση και τη διάλυση. Είμαστε εδώ για να πετύχουμε την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση». Επισημαίνει ακόμη πως η ρύθμιση που έφερε έχει την αποδοχή όλων των φορέων της Αυτοδιοίκησης και προσθέτει: «Είναι και ζήτημα στοιχειώδους δημοκρατικής λειτουργίας και ορθολογισμού, ο δήμαρχος που έχει λάβει το 50%+1 των ψήφων να μπορεί να ασκήσει την πολιτική για την οποία εξελέγη, από τους πολίτες».

Πάντως, καλεί προσωπικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συναινέσει στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος ώστε να μην απειλείται η κυβερνησιμότητα. Αναφέρει χαρακτηριστικά «αν ο κ. Τσίπρας θέλει στοιχειωδώς να πείσει ότι ενδιαφέρεται ρεαλιστικά να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία, θα πρέπει να ξεφύγει από την ιδεοληπτική εμμονή της απλής αναλογικής, να παραδεχθεί ότι δεν έχει κανένα νόημα και να συζητήσουμε το εκλογικό σύστημα που συνδυάζει την αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα». Υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση «θα κάνει τα πάντα για να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού» και πετά το γάντι στην αντιπολίτευση λέγοντας «πιστεύω ότι δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική δύναμη που να αρνηθεί στους Έλληνες, όπου κι αν ζουν, να ψηφίσουν από τον τόπο στον οποίο κατοικούν».

Τέλος, αναφέρει ότι το πρόβλημα με τα σκουπίδια είναι σοβαρό σε όλη τη χώρα ενώ όπως λέει «στην Αττική λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις» και υπογραμμίζει πως η λύση μπορεί να δοθεί μέσω ΣΔΙΤ.