«Στη ΔΗΜ.ΑΡ. δεν έχουμε δημοκρατικό συγκεντρωτισμό», σημείωσε, μιλώντας στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ», η βουλευτίνα της ΔΗΜ.ΑΡ., Μαρία Ρεπούση.

Και τόνισε: «Οι υπουργοί που η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει προτείνει, είναι πραγματικοί υπουργοί. Σημαίνει ότι έχουν ευθύνη για το χαρτοφυλάκιό τους. Ο καθένας έχει όλες τις αρμοδιότητες που προκύπτουν από το αξίωμά του. Υπερασπίζεται κάποια πράγματα.

Στη ΔΗΜ.ΑΡ. υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχουν αντίρρηση σε κάτι. Δεν έχουμε στη Δημοκρατική Αριστερά δεν έχουμε δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Έχουμε ξεμπερδέψει από αυτές τις καταστάσεις. Έχουμε υπουργούς που τιμούν την αποστολή τους. Και οι δύο υπουργοί τιμούν την αποστολή τους», είπε.

Η κυρία Ρεπούση πρόσθεσε: «Νομίζω ότι δεν ζούμε μία κανονική κοινοβουλευτική περίοδο. Η χώρα είναι σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κάτω από αυτό το πρίσμα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα. βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να καταλύονται θεσμοί, η λειτουργία του Κοινοβουλίου και η Δημοκρατία, σε καμία περίπτωση. Ωστόσο, πάντοτε πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η κατάσταση είναι έκτακτη».