Απολογήθηκαν Βουλγαράκης-Δουκας για τα πόθεν έσχες

Αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:54
26/04/2013
Απολογήθηκαν Βουλγαράκης-Δουκας για τα πόθεν έσχες
3
loading

Ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της ΝΔ, Πέτρος Δούκας και Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγος του τελευταίου, δικηγόρος Αικατερίνη Πελέκη, που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου για το «πόθεν έσχες».

Η κατηγορία σε βάρος των πρώην υπουργών απαγγέλθηκε μετά τη διαβίβαση των φακέλων με τις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Βάσει των δικογραφιών που σχηματίστηκαν, ο κ. Δούκας κλήθηκε σε απολογία, καθώς διαπιστώθηκε μείωση της περιουσίας του κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις το 2010 σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά που είχε δηλώσει για το 2009.

Ο κ. Βουλγαράκης κλήθηκε μετά από στοιχεία που προέκυψαν από την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ, όπου εμφανίζεται τραπεζικός λογαριασμό ύψους 117.000 ευρώ, ποσό που φαίνεται να μην δηλώθηκε.

Ο επίμαχος λογαριασμός, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ανήκει σε εξωχώρια εταιρεία με συνδικαιούχο την κα Πελέκη.

Υπενθυμίζεται ότι για αντίστοιχη κατηγορία, που προέκυψε επίσης από στοιχεία της «λίστας Λαγκάνρτ», κλήθηκαν πριν λίγες ημέρες σε απολογία ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του.

Με την σύμφωνο γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή εγγύησης 50 χιλιάδων ευρώ στον υπόχρεο πρώην πολιτικό και 20 χιλιάδων ευρώ στην σύζυγο του.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar dimitris_london

    117 . 000 μονάδες έ ; Τά γέλια του Γιωργάκη θά ακούγοντε στό ... Κέιπ Τάουν τουλάχιστον .

  2. avatar ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ 74

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

  3. avatar Heretus L’barra An’ar

    αν σε εμένα εντοπίσουν 117.000 κλεμμένα , μπορώ να δώσω ένα 50 ρίκο και να την σκαπουλάρω η αυτά είναι βολευτικά προνόμια ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει