Για εκμετάλλευση της απαγωγής των δύο μητροπολιτών για λόγους «μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

«Μετά από τρεις ημέρες σιωπής, σχετικά με την απαγωγή των δύο Ορθοδόξων Μητροπολιτών Χαλεπίου, το Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θυμήθηκε να εγκαλέσει την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και να την καταγγείλει για απουσία από την επίλυση της συριακής κρίσης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και προσθέτει: «Πέραν του ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι ασύντακτη και ανορθόγραφη, είναι εντυπωσιακό ότι δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την επίλυσή της είναι το να διατυπώσει αίτημα για σύγκληση του Συμβουλίου των Προέδρων του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Προφανώς, η επαφή με την πραγματικότητα έχει οριστικά χαθεί».

«Η απόπειρα εκμετάλλευσης της τραγικής απαγωγής των δύο Μητροπολιτών για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και η επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον εμφύλιο στη Συρία είναι εξοργιστικές και ντροπιάζουν την Ελλάδα», καταλήγει ο κ. Κεδίκογλου.