Ανοίγει Γραφείο Αμυντικής Διπλωματίας στο υπουργείο Εξωτερικών

Στόχος ο καλύτερος συντονισμός με το ΥΕΘΑ στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:51
05/08/2019
Ανοίγει Γραφείο Αμυντικής Διπλωματίας στο υπουργείο Εξωτερικών
2
loading

Αυτοτελές Γραφείο Αμυντικής Διπλωματίας συστήνεται στο υπουργείο Εξωτερικών, στελεχωμένο από στρατιωτικό προσωπικό των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και από διπλωματικό προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας, που υπέγραψαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Νίκος Παναγιωτόπουλος και Νίκος Δένδιας, το γραφείο θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό Εξωτερικών.

«Με το μνημόνιο καθορίζεται η συνεργασία των δύο υπουργείων σε θέματα Αμυντικής Διπλωματίας, Εθνικής Άμυνας καθώς και σε θέματα Διεθνών Σχέσεων αμυντικού ενδιαφέροντος», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Όλο αυτό γίνεται ώστε να υπάρχει καλύτερος και εντατικότερος συντονισμός μεταξύ των ενεργειών ανάμεσα στα δύο υπουργεία ώστε να έχουμε πιο αποτελεσματική, σε όλες τις εκφάνσεις, άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας» επισήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Ο συγχρονισμός αυτός θα είναι συμβατός προς το ευρύτερο δόγμα της πατρίδος, μιας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιθυμεί πάντα να βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρώπης, αλλά και μιας χώρας που επιθυμεί να έχει εξαιρετικές σχέσεις με όλους τους γείτονές της, να είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Δεν ξεχνούμε όμως, ότι η χώρα μας, που παραδοσιακά κρατάει κλάδο ελαίας, είναι μια χώρα η οποία διαθέτει και ξίφος. Βρισκόμαστε, λοιπόν, σήμερα εδώ στην έδρα του ξίφους, για να τιμήσουμε αυτό το υπουργείο και να κάνουμε ένα ακόμα βήμα πιο στενής συνεργασίας» παρατήρησε από την πλευρά του ο κ. Δένδιας.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο υπουργός Εξωτερικών χάρισε στο υπουργείο Άμυνας μια αφίσα του ελληνικού στρατού όταν μπήκε στο Αργυρόκαστρο το 1940 κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Μπες με το δεξί…

    Και μετά θα δημιουργήσουν και γραφείο "Διπλωματικής Άμυνας" στο υπουργείο Αμύνης. "Αμυντική Διπλωματία", "Διπλωματική Άμυνα"....
    Τον πανάκριβο εξοπλισμό γιατί τον έχουμε τελικά; Για να πλουτίζουν οι Αμερικλάνοι, Γάλλοι, Ugλοι, Βέλγοι, Γερμανοί;

  2. avatar Πλήρωνε κορόιδο

    Νέοι διορισμοί, νέοι, σύμβουλοι νέοι υπάλληλοι...
    Εσύ σκάσε και πλήρωνε!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει