Την έντονη αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Μπάρκα, για την τοποθέτηση του συστήματος με μπάρες στο μετρό.

«Ή θα υπάρξει κοινωνική ευαισθησία ή μπάρες στο μετρό» είπε ο βουλευτής ζητώντας με επίκαιρη ερώτησή του να μην επιβληθούν αυξήσεις στα εισιτήρια και να ταξιδεύουν δωρεάν με τα ΜΜΜ οι άνεργοι, οι μετανάστες και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι ήδη έχουν ληφθεί μέτρα από την κυβέρνηση για ευαίσθητες κατηγορίες του πληθυσμού (μαθητές, φοιτητές, ΑΜΕΑ, άνεργοι κ.α). Εξήγησε όμως ότι το υπουργείο Μεταφορών δεν έχει άλλα περιθώρια καθώς οι συγκοινωνιακοί φορείς που επιβλέπει πρέπει κάθε χρόνο να εκπληρώσουν συγκεκριμένο στόχο ως προς το έλλειμμα. «Εγώ μιλώ με τη γλώσσα της κοινής λογικής», ανέφερε και κάλεσε τον βουλευτή να απαντήσει αν επισήμως η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της εισιτηριοδιαφυγής, εναντίον του να ελεγχθεί η παρανομία, υπέρ κάθε κοινωνικής ακρότητας.

«Θα είστε ο υπουργός που με τη μισή κοινωνία κάτω από το όριο της φτώχιας θα τους βάλετε μπάρες; Ή με τις μπάρες ή με την αξιοπρέπεια» ανταπάντησε ο κ. Μπάρκας προκαλώντας την εκ νέου αντίδραση του κ. Χατζηδάκη. «Το πιο εύκολο είναι να διεκδικείτε το μονοπώλιο της καρδιάς» παραπέμποντας στη γνωστή φράση του Ζισκάρ Ντ’ Εστέν και πρόσθεσε: «Δεν το έχει κανένας. Και οι δυο προερχόμαστε από την κοινωνία. Μόνο που εγώ μιλώ με τη γλώσσα της κοινής λογικής».