Την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα που προέκυψε μετά τις καταγγελίες των εγκαυματιών στο Μάτι, ότι δεν καλύπτονται τα υλικά που χρειάζονται για την αποκατάσταση της υγείας τους.

«Πριν από έναν χρόνο χάσαμε 102 ανθρώπους με τραγικό τρόπο και με προφανείς τις ευθύνες του ελληνικού κράτους. Κάποιοι κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα από αυτό το δράμα και δεν μπορώ να ανεχθώ αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται» δήλωσε μετά την επίσκεψη του στον ΕΟΠΥΥ ο κ. Κικίλιας, ο οποίος συγκαλεί, εκτάκτως, αύριο το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, για να λάβει απόφαση, «ώστε τα επιθέματα σιλικόνης, οι αλοιφές και ό,τι άλλο προκύπτει ή ότι χρειάζονται με βάση τις γνωματεύσεις των γιατρών τους, να μπορούν να πηγαίνουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ της περιοχής τους ή στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ και με τη γνωμάτευση ότι έχουν νοσηλευθεί για εγκαύματα, να παίρνουν δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ τα συγκεκριμένα υλικά που απαιτούνται», όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ταλαιπωρία που έχουν ήδη υποστεί οι εγκαυματίες εδώ και έναν χρόνο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο κ. Κικίλιας απάντησε: «Δεν μας ενδιαφέρει να ασχολούμαστε με το παρελθόν, τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν έχει γίνει. Είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις. Δεν είναι ανεκτό από την ελληνική πολιτεία, αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται έτσι».