Ο ψυχολογικός πόλεμος είναι χειρότερος και από τη φυσική δολοφονία, τόνισε ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας καταγγέλλοντας τις διαδόσεις που ακούγονται για τον ίδιο και την οικογένεια του.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο κ. Χριστόφιας, που βρέθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ, όταν αντίκρισε τους δημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν μεταβεί για δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαίδη, θέλησε να προβεί σε δηλώσεις. «Επειδή σας είδα μαζεμένους εδώ κατά τη διάρκεια μιας από τις επισκέψεις μου στο κόμμα, όπου είχα συνάντηση με τον σύντροφο τον Αντρο και τον σύντροφο τον Νίκο τον Κατσουρίδη για να κουβεντιάσουμε τις εξελίξεις, αποφάσισα να σας μιλήσω αυτοπροσώπως – ενώπιον σας δεν είναι το φάντασμα του Χριστόφια, είναι ο Χριστόφιας ο οποίος ούτε στιγμή δεν έφυγε από την Κύπρο, ούτε στιγμή», είπε στην αρχική δήλωση του προς τα μέσα ενημέρωσης.

«Κι επειδή δεν αντέχω άλλο την λάσπη, τη διαβολή, την υπόσκαψη, το βρώμικο ψίθυρο, όχι απλώς κατά του εαυτού μου, αλλά και κατά της οικογένειας μου ολόκληρης, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είναι ντροπή να κυκλοφορούν ψίθυροι ότι τάχατες ο Χριστόφιας έχει διαμέρισμα στην Αβάνα και θα πάει στην Κούβα ή πήγε στην Κούβα για να ζητήσει πολιτικό άσυλο. Ότι έχει διαμέρισμα πολυτελείας στο κέντρο του Λονδίνου και ότι τα παιδιά του η κόρη του η Χριστίνα για παράδειγμα, από τα εκατομμύρια που πήρε από τον γάμο της τα έχει κατάθεση στην Ελβετία και η άλλη του κόρη στο Λονδίνο και η σύζυγος του τα ίδια κ.λπ.», είπε, μεταξύ άλλων.

«Ντρέπομαι πραγματικά για λογαριασμό αυτών που διαδίδουν αυτές τις λασπολογίες. Ο ψυχολογικός πόλεμος είναι χειρότερος και από τη φυσική δολοφονία. Θέλω να πω στον κόσμο της Αριστεράς να κλείσει τα αυτιά του γιατί εκείνο που με θλίβει εμένα περισσότερο είναι ότι διερωτούνται και φίλοι και πιθανόν και σύντροφοι αν έφυγε ο Δημήτρης. Εγώ ποτέ δεν ήμουν ρίψασπις και ποτέ δεν θα γίνω. Αντιμετωπίσαμε ως ηγέτες αυτού του κόμματος διαχρονικά και απειλές και υπόσκαψη και αν θέλετε έφταναν μέχρι απόπειρες δολοφονίας», συμπλήρωσε.

Δεν πτοούμαστε, είπε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι φύγαμε με το κεφάλι ψηλά και θα παραμείνουμε με το κεφάλι ψηλά.

«Σε ό,τι αφορά στα υπάρχοντα μου ετοιμάζω το πόθεν έσχες το δικό μου και της οικογένειας μου και πολύ σύντομα θα τα πούμε. Εν πάση περιπτώσει στον ισολογισμό που γίνεται έχω χρέη και δεν είναι εικονικά τα χρέη, είναι πραγματικά. Έχω ζήσει μια λιτή ζωή και συνεχίζω να ζω λιτή ζωή, αλλά είπα ότι ευρύτερα θα πω όταν ετοιμαστεί και ο κατάλογος του πόθεν έσχες», συνέχισε.

Και συμπλήρωσε: «Σήμερα δράττομαι της ευκαιρίας ενώπιον σας να πω στον κόσμο ότι είμαι εδώ μάχιμος, όπως πάντα και ότι θα συνεχίσω στο πλευρό του κόμματος μου να δίνω όλες μου τις δυνάμεις για την δικαίωση αυτού του λαού, ο οποίος ξύπνησε ένα πρωί, ένεκα χειρισμών που έγιναν, και είναι φτωχός».

«Εμείς της Αριστεράς ποτέ δεν είμαστε φτωχοί, γιατί είμαστε πλούσιοι στο πνεύμα και στη συνείδηση και η ιστορία θα μας δικαιώσει, όπως μας δικαίωσε τις πλείστες τόσες φορές μέχρι σήμερα», κατέληξε.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr.