Σε 20.000 απολύσεις επιμένει και εγγράφως η τρόικα

Τι αποκαλύπτει απόρρητο έγγραφο για τις διαπραγματεύσεις


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9:04
11/04/2013
Σε 20.000 απολύσεις επιμένει και εγγράφως η τρόικα
1
loading

Εγγράφως ζητάει 20.000 απολύσεις από το Δημόσιο μέχρι το 2014 η τρόικα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» οι εκπρόσωποι των πιστωτών έχουν θέσει εν είδει χρονοδιαγράμματος σειρά ενεργειών και δεσμεύσεων στις οποίες θα πρέπει να προβεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να «κλείσει» το ζήτημα του Δημοσίου.

Όπως προκύπτει από απόρρητο έγγραφο που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης για το θέμα του Δημοσίου αποτελεί «πρόγευση» του Μνημονίου 4.

Πηγή προβληματισμού για την κυβέρνηση και σημείο τριβής στις διαπραγματεύσεις αποτελεί το γεγονός ότι η τρόικα στην κατηγορία των προαπαιτούμενων (prior actions) περιλαμβάνουν μέτρα τα οποία -κατά την κρίση της- θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί.

Στην κατεύθυνση αυτή και προκειμένου να επιτευχθεί «η χρυσή τομή» που θα εξασφαλίσει και τη διατήρηση της ισορροπίας στο εσωτερικό της, η κυβέρνηση αναζητεί φόρμουλα με την οποία θα επιταχυνθούν οι απαιτούμενες, διαδικασίες για την εκπλήρωση των στόχων που θέτει η τρόικα.

Συγκεκριμένα, τα προαπαιτούμενα είναι:

• Να ολοκληρωθούν τα σχεδιαγράμματα στελέχωσης για 275.000 υπαλλήλους φορέων του δημοσίου τομέα.
• Να τεθούν άμεσα 8.500 υπάλληλοι σε κινητικότητα.
• Να γίνουν άμεσα 2.000 απολύσεις (σ.σ. επίορκοι).
• Να εγκριθούν τριμηνιαία πλάνα για 20.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις μέχρι το τέλος του 2014, περιλαμβανομένων των 7.500 που ζητούνται μέχρι το τέλος του 2013.

Περαιτέρω, μέχρι το τέλος του 2013 -διάστημα που περιλαμβάνει και τη δόση των 6 δισ. του Μαΐου- η τρόικα ζητεί να τηρηθεί η μνημονιακή δέσμευση, σύμφωνα με την οποία 12.500 υπάλληλοι θα έχουν τεθεί σε κινητικότητα μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2013.

Επιπλέον έως τότε θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια στελέχωσης για συνολικά 450.000 υπαλλήλους και μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2013 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια στελέχωσης για όλη τη γενική κυβέρνηση (!). Η αξιολόγηση των υπαλλήλων (σ.σ. δεν έχει καν ξεκινήσει) θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη του 2013.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar nemesis

    Σε αυτό το θεατρικό παιχνίδι του παραλόγου, κάποιος πρέπει να έχει το ρόλο του κακού..για να δίνει την εντύπωση της διαπραγμάτευσης..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει