«Πρωτοφανές το κλίμα τρόμου επίορκων»

Ρουπακιώτης: Η ατμόσφαιρα αυτή βλάπτει και το δημόσιο και τους υπαλλήλους


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:25
11/04/2013
«Πρωτοφανές το κλίμα τρόμου επίορκων»
3
loading

Αντίθετος στη «δημιουργία κλίματος τρόμου επίορκων», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, προειδοποιώντας ότι η ατμόσφαιρα αυτή «κάνει κακό στη δημόσια διοίκηση και στην ηρεμία εκτέλεσης των καθηκόντων των υπαλλήλων».

Ο υπουργός αξιοποίησε τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση για τις ανάγκες σε δικαστικούς υπαλλήλους. Όπως ανέφερε ο υπουργός, φεύγουν πολλοί υπάλληλοι και από το υπουργείο Δικαιοσύνης αμέσως μόλις συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις.

«Βρίσκονται πολλοί υπό τον τρόμο των επιόρκων υπαλλήλων. Θέλω να καταθέσω με σεβασμό στο κοινοβούλιο. Όσο είσαστε αντίθετοι είμαι και εγώ αντίθετος να συνεχίζουν να ασκούν καθήκοντα όποιοι έχουν παραβιάσει το νόμο. Είτε έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα είτε πειθαρχικά παραπτώματα. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να χαρακτηρίζουμε τους πάντες επίορκους, μου δίνεται η δυνατότητα να σκεφτώ ότι δημιουργούμε ένα ψυχολογικό κλίμα επίορκων που εγώ στα όσα χρόνια ασκώ τη δικηγορία για πρώτη φορά ακούω με τέτοια ένταση. Να δημιουργείται, δηλαδή, ένα ψυχολογικό κλίμα που αποβαίνει σε βάρος της ευρυθμίας της διοίκησης και της ηρεμίας των ίδιων των υπαλλήλων», τόνισε ο υπουργός. Και πρόσθεσε:

«Ας μιλήσουμε λοιπόν για εκείνους που παρανόμησαν και διέπραξαν ποινικά αδικήματα ή βαριά πειθαρχικά παραπτώματα. Αυτοί δεν έχουν θέση στο δημόσιο. Να αποφύγουμε όμως αυτόν τον τρόμο των επίορκων διότι δημιουργεί κακό και στη δημόσια διοίκηση αλλά και στην ηρεμία εκτέλεσης των καθηκόντων των υπαλλήλων».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar xaridis xaris

    κοφτε τους τη συνταξη και τα κλεμενα πισω!

  2. avatar xaridis xaris

    στην πραγματικοτητα το80% των ΔΥ ειναι επιορκοι!

  3. avatar xaridis xaris

    διωξτε 300 .000 και τα προβληματα μας λυνονται κατα 50 %

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει