«Πρέπει να σας πω, ότι έχουμε κάνει μεγάλες προόδους. Κάτι κινείται και μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερα μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε το 2014 να είναι μια άλλη χρονιά», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην αντιπροσωπεία του προεδρείου της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης AHEPA, που τον επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τούς κάλεσε να παροτρύνουν τους Αμερικανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα και να ενισχύσουν τον τουρισμό.

«Αλλά εσείς δεν θα εγκαταλείψετε την προσπάθειά σας. Θα πείσετε τους Αμερικάνους να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, θα πείσετε τους Αμερικάνους να έρθουν περισσότεροι τουρίστες στη χώρα μας. Και φαίνεται ότι αυτή η χρονιά θα είναι μια καλή χρονιά για τον τουρισμό για την Ελλάδα και νομίζω ότι οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι δεν θα βρουν ωραιότερη χώρα από αυτήν» είπε ο κ. Παπούλιας και επισήμανε τη σημαντική παρέμβαση του προέδρου Ομπάμα προς το Βερολίνο για να βοηθήσει την Ελλάδα στις κρίσιμες ώρες.

Ο Πρόεδρος δήλωσε τη συγκίνησή του για την παρέλαση στη Νέα Υόρκη για την 25η Μαρτίου και ευχαρίστησε τους συνομιλητές τους γιατί «κάνετε πολλά που ελαφρύνουν πολλούς αδύναμους συμπατριώτες μας, σε μια περίοδο πάρα πολύ δύσκολη για την Ελλάδα».

Και καταλήγοντας θύμισε τις δυσκολίες που «έχει περάσει στη ζωή αυτός ο Ελληνισμός – οι παππούδες σας, οι πατεράδες σας όταν ξεκίνησαν από τα διάφορα χωριά και έφτασαν στη μεγάλη πατρίδα» και «δημιούργησαν και έκαναν τόσα, που σήμερα οι Αμερικανοί να λένε “μπράβο Έλληνες”».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.