Βερολίνο για πολεμικές αποζημιώσεις: Πολιτικώς και νομικώς οριστικά διευθετημένο ζήτημα

«Δεν αλλάζει κάτι στην άποψη μας»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:09
10/07/2019
Βερολίνο για πολεμικές αποζημιώσεις: Πολιτικώς και νομικώς οριστικά διευθετημένο ζήτημα
5
loading

Την πάγια θέση του Βερολίνου ότι το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων «έχει πολιτικά και νομικά οριστικά διευθετηθεί», επανέλαβε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την γνωμοδότηση της Bundestag για το θέμα, η οποία επισημαίνει ότι η γερμανική θέση μπορεί μεν να στηριχθεί στη βάση του διεθνούς δικαίου, αλλά δεν είναι απόλυτη.

«Λάβαμε γνώση της γνωμοδότησης. Τη θέση μας, βάσει της οποίας το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι πολιτικά και νομικά οριστικώς διευθετημένο, την εκθέσαμε εδώ επανειλημμένα και δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτήν. Η ίδια η Καγκελάριος εκφράστηκε για αυτό στην Αθήνα», δήλωσε η κυρία Ντέμερ και επανέλαβε την δήλωση της κυρίας Μέρκελ κατά την συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε πάντως ότι «η γερμανική κυβέρνηση παίρνει πολύ σοβαρά τις ευθύνες της για το παρελθόν», και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Η Γερμανία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αναγνώρισε ξεκάθαρα την ευθύνη της για τα θύματα του εθνικοσοσιαλισμού. Δεν μπορεί κανείς να πάρει πίσω την αδικία που έχει γίνει. Ακριβώς για αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για συμφιλίωση και να κοιτάξουμε από κοινού στο μέλλον, αλλά στην επί της αρχής νομική μας θέση δεν έχει αλλάξει κάτι».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Γερμανία ενδιαφέρεται προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα νομικά θέματα, η κυρία Ντέμερ περιορίστηκε να επαναλάβει την γερμανική θέση και να σημειώσει ότι «θα εργαστούμε και με διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση για την συνέχιση των εργασιών συμφιλίωσης».

Από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος Ράινερ Μπρόιλ διευκρίνισε ότι δεν επιδιώκεται από καμία από τις δύο πλευρές η απασχόληση του Διεθνούς Δικαστηρίου για το θέμα, επανάλαβε όσα είχε προηγουμένως αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει σε αυτά κάποια νομική ασάφεια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar 54Ν

  Όταν μας παρακαλούσατε μετά τον ΒΠΠ να σας περικόψουμε το χρέος για να ξαναοικοδομηθείτε ήταν καλά ε; Τώρα που φτιαχτήκατε δεν τρέχει τίποτα... ξεφτίλες

 2. avatar Κλασική τακτική των Ούννων

  Ορμήξτε, αρπάξτε, λεηλατήστε και... δρόμο... Η ανάληψη ευθύνης είναι χαρακτηριστικό μόνο πολιτισμένων λαών...

 3. avatar PanosGianaros

  Βερολίνο για πολεμικές αποζημιώσεις: Πολιτικώς και νομικώς οριστικά διευθετημένο ζήτημα
  «Δεν αλλάζει κάτι στην άποψη μας».

  Σε εμάς κάτι άλλαξε . . . . έχουμε άλλη κυβέρνηση που δεν \' \' διεκδικεί \' \'
  και δεν διεκδίκησε ποτέ της τίποτε , για να καλυφθούν τα έξοδα της
  φιλοξενίας κατά την \' \' εξορία \' \' της αγίας οικογένειας στην Γερμανία . . !

 4. avatar SER 30

  ότι το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων «έχει πολιτικά και νομικά οριστικά διευθετηθεί», ΜΑΔΑΜ ΤΟ ΘΕΜΑ \'\' ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ \'\' ΕΧΕΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΕΙ ? ΤΟ ΠΙΚΙΚΙΝΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΟΧΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ [...] , ΠΟΥ ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΠΩΣ \'\' ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ \'\' . [...] .

 5. avatar SCULLYXL5

  ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΧΙΤΟΚΟΓΛΥΦΑΡΩΝ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει