Κύμα αλλαγών αναμένεται να επικρατήσει στην ΕΡΤ από τη νέα κυβέρνηση, λίγο μετά την ορκωμοσία των μελών της το πρωί της Τρίτης.

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν σε συναντήσεις τους με τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Γιάννης Δρόσος και ο Πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ κ. Μιχάλης Ψύλος.

Όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο κρατικό κανάλι θα εφαρμοστεί πλάνο αναδιάρθρωσης και δομικών αλλαγών, μέσα στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα την πρώτη τυπικά ημέρα λειτουργίας της νέας κυβέρνησης, ζητήθηκαν από το επιτελείο του πρωθυπουργού οι παραιτήσεις των διευθυντικών στελεχών της Εθνικής Ραδιοτηλεόρασης.

Το πλάνο αναδιάρθρωσης αρχίζει λοιπόν να εφαρμόζεται άμεσα με την υλοποίηση των βημάτων στα οποία σκοπεύει να βαδίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, και ειδικά όσον αφορά τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Δεν είναι τυχαίο που λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία των υπουργών, άρχισαν να εφαρμόζονται στην πράξη οι αλλαγές.

Η διαδικασία της αλλαγής του ΔΣ ωστόσο θα διαρκέσει περισσότερο από τρεις εβδομάδες καθώς θα πρέπει να βρεθούν τα άτομα που θα τους αντικαταστήσουν, να κατατεθούν τα βιογραφικά τους, να περάσουν από τον έλεγχο της Βουλής και στη συνέχεια, εφόσον εγκριθούν να προχωρήσει η διαδικασία του διορισμού τους.

Το μόνο άτομο από το υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο ενδέχεται να παραμείνει και στη νέα σύσταση του, είναι ο κ. Αριστοτέλης Μεταξάς, ο οποίος είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ και δεν έχει διοριστεί αλλά έχει εκλεχθεί από τους εργαζομένους οπότε και θα πρέπει να λήξει πρώτα η θητεία του.

Καθίσταται πάντως σαφές ότι ο πρωθυπουργός έχει δείξει τις διαθέσεις του, όταν σε ραντεβού με τον Κωστή Χατζηδάκη, νέο υπουργό Ενέργειας, έθεσε ως άμεση προτεραιότητα το ζήτημα της διάσωσης της ΔΕΗ και ζήτησε να αντιμετωπιστεί ως επείγον. Στο ίδιο κλίμα, ο κ. Μητσοτάκης απαίτησε από τους υπουργούς του στο αυριανό συμβούλιο να πάνε προετοιμασμένοι και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στους τομείς ευθύνης του ο καθένας.

Αυτά δείχνουν τον τρόπο που θέλει να κινηθεί ο νέος πρωθυπουργός, επιδεικνύοντας εγρήγορση, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.