Αχτσιόγλου: Η Συμφωνία των Πρεσπών σεβάστηκε απολύτως την εθνική γραμμή

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκαν 400.000 θέσεις εργασίας και αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:29
05/07/2019
Αχτσιόγλου: Η Συμφωνία των Πρεσπών σεβάστηκε απολύτως την εθνική γραμμή
31
loading

«Από την πρώτη στιγμή που υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών, το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, ηγέτες από όλες τις χώρες, πολιτικά πρόσωπα ανεξαρτήτως των καταβολών τους και των πολιτικών τους προελεύσεων, χαιρέτισαν αυτή τη συμφωνία διότι βάζει τέλος σε ένα πρόβλημα που σκορπούσε τοξικές αναθυμιάσεις στα Βαλκάνια», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA. Η κ. Αχτσιόγλου επίσης τόνισε πως στις εκλογές αυτές «κρίνονται η αξιοπιστία της ΝΔ -που, όταν ήταν στο τιμόνι της χώρας, χάθηκαν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας και μειώθηκε ο κατώτατος μισθός- και η αξιοπιστία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - που όταν ήταν στο τιμόνι της χώρας δημιουργήθηκαν περισσότερες από 400.000 θέσεις εργασίας και αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός».

Η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο σεβάστηκε απολύτως την εθνική γραμμή, αλλά έχτισε πολύ παραπάνω από εκεί που η ΝΔ είχε διαμορφώσει την πολιτική της θέση, σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως «απ' ό,τι φάνηκε, από τις επιστολές που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, η ΝΔ δεχόταν ως πολιτική της θέση, επίσημη πολιτική θέση και όχι ως τακτική όπως προσπαθεί να το παρουσιάσει, τη διπλή ονομασία της γειτονικής χώρας, δηλαδή να λέγεται στο εσωτερικό της Μακεδονία και στο εξωτερικό τη σύσταση να την ονομάζουν Μακεδονία-Σκόπια – γνωρίζουμε ότι η πλειονότητα την αναγνώριζε ήδη ως Μακεδονία. Άρα κανένας γεωγραφικός προσδιορισμός και κανένα erga omnes, καμία, δηλαδή, κοινή ονομασία για όλους και φυσικά καμία λέξη για συνταγματική αναθεώρηση».

Σχολιάζοντας τα όσα υποστηρίζει η ΝΔ, περί συναλλαγής της κυβέρνησης στη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε, ότι «θα ήταν αστειότητες αν εκφράζονταν από έναν οποιονδήποτε πολιτικό – είναι πολύ σοβαρά ατοπήματα όταν εκφράζονται από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αποκαλύφθηκε στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο ζήτημα του ονόματος της γειτονικής χώρας, μία στάση εξαπάτησης από την πλευρά της ΝΔ προς τον ελληνικό λαό. Η ΝΔ χαρακτήριζε προδοτική τη συμφωνία, η οποία κατάφερε να διασφαλίσει θέματα που η ίδια τελικά φαινόταν ότι ούτε καν είχε τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί. Αναφέρομαι στη συνταγματική αναθεώρηση της γειτονικής χώρας και στο επίπεδο του γεωγραφικού προσδιορισμού και του erga omnes. Το έκανε, λοιπόν, με έναν τρόπο που η ΝΔ δεν είχε καν καταφέρει να τα διαπραγματευτεί και την ίδια στιγμή από τις επιστολές προκύπτει ότι ο κ. Καραμανλής είχε συμφωνήσει και να "ξεπαγώσει" η ενταξιακή προοπτική της γειτονικής χώρας. Άρα, έχουμε μία στάση εξαπάτησης, την ίδια στιγμή που μιλούσε για προδοτική συμφωνία η ΝΔ, ως πολιτική θέση είχε οδηγηθεί σε κάτι πολύ κατώτερο από αυτό που πέτυχε η σημερινή κυβέρνηση και νομίζω ότι αυτό χρειάζεται, αν μη τι άλλο, μία απολογία προς τον ελληνικό λαό».

«Βρισκόμαστε δύο μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές και η ΝΔ αποδεικνύεται απολύτως αφερέγγυα σε σχέση με κορυφαίας τάξης ζητήματα», είπε η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε πως «λέει ότι θα καταργήσει το υφιστάμενο ασφαλιστικό σύστημα, αλλά δεν λέει με τι προτίθεται να το αντικαταστήσει, ενώ στο παρελθόν ο κ. Μητσοτάκης είχε υποστηρίξει την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης». Σημείωσε, παράλληλα, ότι «αν ιδιωτικοποιήσεις ένα μέρος της κοινωνικής ασφάλισης, αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα και θέτει σε κίνδυνο την πληρωμή των σημερινών συντάξεων, γιατί οι σημερινές εισφορές πληρώνουν τις σημερινές συντάξεις. Άρα, αν αφαιρέσεις τους πόρους από το σύστημα, έστω και εν μέρει, έχεις τεράστιο πρόβλημα στην καταβολή του επιπέδου των σημερινών συντάξεων και δημιουργείται μία τεράστια τρύπα στον κρατικό προϋπολογισμό».

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε ότι «το ερώτημα είναι γιατί να συμβεί όλο αυτό, προς όφελος τίνος; Είναι προφανές ότι το όφελος δίνεται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, για τις οποίες δεν είναι σπάνια τα παραδείγματα στο παρελθόν όπου κατέρρευσαν και έχασαν οι ασφαλισμένοι τους κόπους μιας ζωής». Σημείωσε δε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει «ένα ασφαλιστικό σύστημα που ιδιωτικοποιεί τον πυλώνα της επικουρικής ασφάλισης και δημιουργεί άμεσο πρόβλημα για την πληρωμή των σημερινών συντάξεων και για τις εισφορές των ασφαλισμένων».

Για τις τοποθετήσεις της ΝΔ αναφορικά με την πιστοληπτική γραμμή στήριξης, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «είναι ένα ζήτημα στο οποίο δεν χωρά διγλωσσία, δηλαδή για το αν θα μπει η χώρα σε νέο μνημόνιο. Η συνθήκη του ESM λέει ότι είναι καθαρό μνημόνιο, άρα μιλάμε για νέα προαπαιτούμενα, νέες δεσμεύσεις». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «ταυτόχρονα συνοδευόταν από μία δεύτερη θέση, η οποία δεν διαψεύστηκε, και η οποία έλεγε ότι ένα μέρος από το αποθεματικό που έχει δημιουργηθεί, θα πρέπει να πάει στις τράπεζες. Το αποθεματικό είναι οι κόποι του ελληνικού λαού. Είναι απαράδεκτη θέση αυτή».

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα περιλαμβάνει την εμβάθυνση των κατακτήσεων του λαού τα τελευταία χρόνια, τη δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας με αυξημένα δικαιώματα -έναν ρεαλιστικό και αξιόπιστο στόχο- και στοχευμένες μειώσεις της φορολογίας, ώστε να έχουμε και ενισχυμένες κοινωνικές δαπάνες, καλύτερη υγεία, παιδεία, κοινωνικό κράτος», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου, η οποία κατέληξε λέγοντας τα εξής:

«Κρίνονται η αξιοπιστία της ΝΔ -που, όταν ήταν στο τιμόνι της χώρας, χάθηκαν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας και μειώθηκε ο κατώτατος μισθός- και η αξιοπιστία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - που όταν ήταν στο τιμόνι της χώρας δημιουργήθηκαν περισσότερες από 400.000 θέσεις εργασίας και αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

31
σχόλια
 1. avatar Μας ξεπουλησατε

  Τα μπουγαλάκια σας και στα Σκόπια παλιοπροδοτες

 2. avatar Μαύρη προπαγάνδα

  Η δεξιά χάρισε το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς!
  Ευτυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα το έφερε πίσω στην Ελλάδα και μόνο για την Ελλάδα! Μάλιστα ο στρατός τους από Μακεδονικός, άλλαξε προχθές σε στρατό Βόρειας Μακεδονίας.

  1. avatar Ellraiser

   Περίμενε όταν μια αλυτρωτικη εθνικοπατριωτικη κυβέρνηση θα ζητήση και την Νότια.
   Και με το δίκιο τους.!!!
   Ήδη ξεκίνησαν με την προπαγάνδα καταπάτησης των μειονοτήτων.
   Οι συμφωνίες είναι να καταπατουνται εύκολα και με διεθνές δίκαιο !!!
   Οι ονομασίες όμως παραμένουν στον ΟΗΕ η η οποιαδήποτε ένταξη σε διεθνή οργανισμό (που είμαστε βάση της συμφωνίας να τους διευκολυνουμε !!!)
   Άσχετοι. Αφελείς. Μπορεί και Σκοπιανοι εδώ μέσα.!!!!

 3. avatar Μελανσόν

  Όταν λέει εθνική γραμμή αυτή εδώ, αναφέρεται στο προσωπικό τους κέρδος.

 4. avatar aplask

  ώρα για επιστροφή στα Γιαννιτσά να μαζέψεις πορτοκάλια !!!!! αντε....

 5. avatar αναθεμα

  και ενας απο σας που θιγεστε και βριζετε εχει κατσει να διαβασει τη συμφωνια.ολους εσας τους δηθεν πατριωτες σας μορφωνει ο σκαι.

  1. avatar Μπράβο σου

   Ανάθεμα το οτι δεν ρώτησε κανένα σαν τον ΓΑΠ δεν Μπορείς να το σκεφτείς;

   1. avatar Συγνωμη

    Αλλα εχεις καταλαβει οτι λεγονται εδω κ ποσα χρονια σκετο μακεδονια.τι να ρωτησει ακριβως? καποια παραγματα ηταν δεδομενα και απλα τα διαπραγματευτηκε κ αν διαβασεις τη συμφωνια θα καταλαβεις οτι αλλαξε αυτα τα δεδομενα υπερ μας.σας διχαζουν τα κωλοκαναλα υπερ της ν.δ

    1. avatar Απάντηση σε: Συγνωμη

     ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΧΥΡΩΜΕΝΟ
     ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΚΑΤΩΧΥΡΩΣΕΙ Ο ΟΗΕ
     ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ.
     ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΙΣΧΥΕ,
     ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΘΙΟΥΣ ΝΙΜΙΤΖ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ;
     ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ -
     ΜΑΘΕ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΓΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΕΣ ΠΗΓΕΣ - ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΜΕΝΑ ΟΥΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΘΕΤΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ..

    2. avatar Απάντηση σε: Συγνωμη (που σ’ αγάπησα πολύ)

     Κοιμήσου λεβέντη μου
     κοιμήσου και παρήγγειλλα στα Σκόπια τα προικιά σου . .
     (κι όταν κάποτε μπορέσεις να δείς το φως και πάλι φίλοι θα είμαστε)

     1. avatar Συγνωμη κ παλι

      Αλλα η απαντηση σου φτανει να ικανοποιησει μονο το βαθυστοχαστο ηρμο σου

    3. avatar @Συγνωμη

     Δεν μας διχάζει κανείς. Δεν είχε κανένα δικαίωμα να εκχωρήσει γλώσσα και εθνότητα. Μέχρι και οι Βούλγαροι αντέδρασαν σε αυτό. Είναι μια συμφωνία έκτρωμα από τον πιο ανίκανο πρωθυπουργό που πέρασε από τη χώρα, της χούντας συμπεριλαμβανομένης.

     1. avatar Συγνωμη κ σε σενα

      Αλλα στον αρχαιο χαρτη περιελαμβαναν εδαφη της αρχαιας μακεδονιας,οσο για τη γλωσσα αναφερεται οτι ανηκει στην οικογενεια των νοτιων σλαβικων,τοσο για την εθνοτητα στη συμφωνια αναφερεται οτι αποποιουνται την αρχαια ελληνικη και μακεδονικη ιστορια κ γλωσσα.επισης,υπαρχει καποια επισημη αντιδραση απο τη βουλγαρικη πλευρα?θα με τρελανετε?

 6. avatar Σας πειραμε χαμπάρι

  Ξεπουληταρια, υπαλληλισκοι της Μέρκελ, γερμανοτσολια

 7. avatar ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ

  08/07/2019
  ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ
  1+1 ΔΩΡΟ
  ΜΙΛΑΣ ΑΚΟΜΑ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΙΛΑΣ ,ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ
  ΑΝΤΙΟ

 8. avatar manari mou

  εσυ τρελενομαι, δωσε πονο

 9. avatar SCULLYXL5

  ΠΟΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ MADE IN USA MADE IN GERMANY!!!

 10. avatar Πέραμα

  Ρε ξεβαμμένο (...) ανάσκελα κοιμήθηκες ή μπρούμυτα; Σας βαρεθήκαμε προδότες, ψεύτες, κατσαπλιάδες. Κυριακή θα φάτε την κλωτσιά σας και θα σας ξεχάσει κι η ίδια σας η μάνα. Όσο για τον Πινόκιο κρεμάλα στο Σύνταγμα.

 11. avatar Grecian Rider

  Since when ωραία μου κυρία,
  η εθνική μας γραμμή ήταν το σύνολο της διεθνούς κοινότητας και δεν το ξέραμε ;
  Kαι, ποιά απο όλες τις χώρες του κόσμου που μας λές συνορεύει με τά Σκόρπια ή έχει δεί το Αιγαίο της και τα εδάφη της στον δικό τους χάρτη για να δώσουν έναν flying dickerson ;

 12. avatar ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον!!!

  Από το 2005 ο Καραμανλής είχε πει «ναι» στον Μπους για το όνομα «Μακεδονία»
  «Μακεδονία» ούτε καν Βόρεια!!!!!!!!!!!!!!!! Ενω δεν χρειάζεται καμιά αλλαγή του συντάγματος της πΓΔΜ.

  Πουθενά δεν θέτει θέμα για το πώς θα ονομάζονται οι πολίτες της πΓΔΜ ή η γλώσσα τους.

  Γράφουν τα «Νέα» στις 13 Απριλίου 2005: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Νέων”, το πλέον επώδυνο σημείο για την Ελλάδα, ρητώς αναφέρεται ότι οι κάτοικοι της χώρας θα ονομάζονται “Μακεδόνες” και η γλώσσα τους “μακεδονική”.

  1. avatar Ellraiser

   Σκέφτεστε σοβαρά η διαβάζετε καθόλου τις βλακείες που γράφετε?
   Και το ανακάλυψες λίγες μέρες πριν τις εκλογές.
   Και οι Σκοπιανοι και Αμερικανοι τοτε τι ειπαν?
   Όχι θέλουμε και την Β. Ελλαδα?
   Γιατί δεν πήρε την ονομασία και την ένταξη στο ΝΑΤΟ τότε? Ποιο ήταν το αποτέλεσμα?
   Τα αποτελέσματα να κρίνεις όχι ότι σε ξεφουρνίζουν στο κομματικό κατηχητικό σου.......
   Αλλα στην ΝΔ και αυτό τους έκατσε μια χαρά.....

  2. avatar SCULLYXL5

   Ο ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΙ\'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΡΙΞΑΝΕ!!!

 13. avatar Ντοναλτ duck

  Μαύρο,Γουδί,κρεμαλες με αυτή τη σειρά.

 14. avatar Οικιακή βοηθός :

  - Κα Έφη σας πήρε τηλέφωνο η κομμωτριά σας
  - Και τί ήθελε, σού είπε ;
  - Δεν κατάλαβα καλά, αλλά μου είπε να το αφήσετε \"εκείνο\" όπως είναι και να μην προσπαθήσετε να το φτιάξετε κι άλλο.
  Όταν την ρώτησα ποιό μου είπε \"πέστης έτσι εσύ και θα καταλάβει\"

 15. avatar Cranky Duck

  Πήγαινε να πλύνεις κανένα πιάτο, ανύπαρκτη αφισσοκολλητρια. Τα κάνατε Όλα τόσο καλά που σας δίνει συγχαρητήρια και ο Herr Dr. Schaueble. Μια χαρά του ανοίξατε ζωτικό χώρο στα Βαλκάνια για να πουλάει αυτός BMW σε wannabies Σκοπιανούς. Verschvindet, δοσίλογοι, πουλημένοι.

 16. avatar Συντάξεις και επιδόματα σε αυτούς που δεν δουλεύουν και δεν δούλεψαν.

  Αφαίρεσε και άλλο από τα κορόιδα που δούλεψαν για να τα δώσεις στους ψηφοφόρους σου.
  ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ

 17. avatar γαλλλος

  αν δεν αρέσει στον μητσ, ας κανει δημοψηφισμα για να ικανοποιήσει και τα εθνικια που έσπειρε!

 18. avatar εφερες επενδυσεις και δεν το ξερομε????

  η γεμισες το δημοσιο με συμβασεις??????κρατικοδιαιτοι μαδουροτσολιαδες.....τασια????παπαδες??αρβανιτες κουρουπληδες ......σβιγκου.....και τις κοτες βολεψατε ....αρναουτηδες της μερκελ....

 19. avatar οι λιμνες εγινααν

  ο υγρος σου ταφος......νενεκονενεκα.....ντενεκα ψευτο κανατα......

 20. avatar καραμαν αλης

  καλα τα λεει η κοπελια.

  1. avatar Απάντηση σε: καλα τα λεει η κοπελια.

   Μonκeyδόνας είσαι κι εσύ πατριώτη ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει