Ο πολιτικός, επιστήμονας, συγγραφέας και μουσικός Κώστας Ζουράρις θα μπει στη μάχη των επερχόμενων εθνικών εκλογών καθώς έχει θέσει υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης

Ο Κώστας Ζουράρις μίλησε στο GrTimes.gr για την καριέρα του ως πολιτικός όλα αυτά τα χρόνια καθώς και για την υποψηφιότητα του στις βουλευτικές εκλογές.

Εντύπωση προκάλεσε το σημείο της συνέντευξης όταν και ρωτήθηκε να σχολιάσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Εκείνος απάντησε: Δεν μπορώ να μιλήσω για τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί… εγώ τον λέω “το αγόρι μου”, είμαι ερωτευμένος μαζί του, έχω γεροντικό πάθος μαζί του και επομένως δεν μπορώ να σου πω τίποτα, ούτε καλό ούτε κακό.

Το θαυμάζω αυτό το παιδί, το αγαπώ, έχει αυτήν την καλοσύνη… και υπήρξε βέβαια ο καλύτερος Έλληνας πρωθυπουργός μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο, προφανώς. Βαριέμαι να εξηγήσω γιατί, γιατί είμαι επιστήμων αυτού του τομέα, βαριέμαι να εξηγήσω γιατί υπήρξε ο καλύτερος Έλληνας πρωθυπουργός μετά τον Βενιζέλο. Μαζί με τον Βενιζέλο. Γιατί εκείνος έκανε μεγάλα λάθη ενώ ο Αλέξης έκανε μικρά.

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στο 11:40

Νωρίτερα ο κ. Ζουράρις μίλησε για τη θέση που είχε στους Ανεξάρτητους Έλληνες και προσθέτει ότι τώρα συνεχίζει με την Αριστερά ενώ απαντάει και γιατί επέλεξε την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι του ΚΚΕ ή του Βαρουφάκη.

«Καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό που είχε φέρει η Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς, αλλά καταργήσαμε και τον κατώτατο διότι τον ενισχύσαμε» τόνισε ο κ. Ζουράρις, μιλώντας για την «μνημονιακή» Ελλάδα.

Περιέγραψε τα γεγονότα που έζησε ως πρώην Υφυπουργός Παιδείας και την αυστηρή εποπτεία της Τρόικας στην Ελλάδα. «Τώρα η Τρόικα έχει χαλαρώσει διότι τον Αύγουστο του 2018 έληξε η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου», αναφέρει ο ίδιος.

Αν κυβερνούσε άλλο κόμμα θα είχαν γίνει έτσι τα πράγματα στην Ελλάδα; Ο κ. Ζουράρις απαντάει σε αυτό το βασικό ερώτημα ενώ εξαπολύει επίθεση και στην Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι παλιότερα ούρλιαζε να υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ ό,τι χαρτιά του δίνανε».