«Η συγκέντρωση μας στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας ένα μήνυμα ελπιδοφόρο, που θα απαλλάξει τους Έλληνες πολίτες από τα ψεύτικα εκβιαστικά διλήμματα του φόβου».

Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής και υποψήφιος στην Α’ Αθήνας Νίκος Χουντής, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Λαϊκή Ενότητα στην Αθήνα, και στην οποία έδωσε το παρών και ο πρώην επικεφαλής του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η ψήφος στη ΛΑΕ την Κυριακή 7 Ιουλίου θα είναι ψήφος ελπίδας. Δεν υπάρχει χαμένη ψήφος. Δεν υπάρχουν χαμένοι αγώνες. Χωρίς αγώνες τίποτα δεν κερδίζεται», επεσήμανε ο κ. Χουντής που ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης.

Παράλληλα επιτέθηκε, τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να ηττηθούν οι πολιτικές δυνάμεις που μεταλλάχθηκαν και υποτάχθηκαν στα Μνημόνια, οι δυνάμεις που εκπροσωπούν και εφαρμόζουν ακραίες νεοφιλελεύθερες ατζέντες.

«Ψήφος στη ΛΑΕ σημαίνει ισχυρή Ριζοσπαστική Αριστερά, μαχητική, αγωνιστική, διεκδικητική, που θα κρατήσει ζωντανή τη φλόγα της Αντίστασης. Σημαίνει ενίσχυση των αγώνων του σήμερα και του αύριο.

Ψήφος στη ΛΑΕ σημαίνει Αριστερή ριζοσπαστική λύση ανάχωμα στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική», επεσήμανε ο κ. Χουντής και πρόσθεσε:

«Υπάρχει άλλος δρόμος. Η Λαϊκή Ενότητα ζητά τη ψήφο του ελληνικού λαού γιατί εμείς μπορούμε να διεκδικήσουμε μια ανεξάρτητη κυρίαρχη Ελλάδα. Δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Πάντα υπάρχουν και άλλοι δρόμοι απέναντι στα στερεότυπα που θέλουν να μας επιβάλουν».

Έντονη κριτική άσκησε ο κ. Χουντής κατά του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι «έχει ευθύνη που απεμπόλισε την εναλλακτική αριστερή λύση, μεταλλάχθηκε και είπε ναι σε όλα».

«Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ο προοδευτικός πόλος. Το θυμήθηκε πολύ αργά. Έρχεται προεκλογικά να το ισχυριστεί, ηττημένος, μεταλλαγμένος. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε τα αιτήματα του ελληνικού λαού και λοιδόρησε τους αγωνιστές που αγωνίστηκαν για τους πλειστηριασμούς, την παιδεία, την υγεία. Αυτός όμως έχει μεγάλες ευθύνες που φέρνει στην εξουσία καθαγιασμένη, χωρίς ενοχές και ευθύνες τη ΝΔ. Μια ΝΔ που θα έρθει σαν οδοστρωτήρας για να εφαρμόσει μια ακραία νεοφιλελεύθερη ατζέντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Χουντής ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που ισχυρίζεται ότι έσωσε την Ελλάδα είναι ο ίδιος που δέσμευσε τη χώρα, τη δημόσια περιουσία της και την εθνική της κυριαρχία στους δανειστές».

«Η αποψινή συγκέντρωση της ΛΑΕ είναι ελπιδοφόρα και είναι η αρχή της υπόσχεσης των αγώνων που μας περιμένουν», τόνισε η επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας Μάνια Παπαδημητρίου που άνοιξε και την εκδήλωση.

«Εμπρός ΛΑΕ μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλι», ήταν ένα από τα κεντρικά συνθήματα των νεολαίων του κόμματος, με την Μαριάννα Τσίχλη, μέλος της γραμματείας εκλογικής επιτροπής και υποψήφιας στη Β΄ Αθήνας που μίλησε εκπροσωπώντας τη νέα γενιά, να τονίζει:

«Δίνουμε μια δύσκολη μάχη με τους νέους και τις νέες παρόντες δυναμικά στη προεκλογική μάχη. Και αυτό είναι ένα μήνυμα αισιόδοξο για την επόμενη μέρα. Γιατί χωρίς μεγάλες ρήξεις, λύσεις δεν μπορούν να υπάρξουν».