Το διπλό μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν και Έλληνες

Τσίπρας: Όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου θα έχει συνέπειες - Ερντογάν: Θα γλείφετε μόνο την παλάμη σας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
7:20
17/06/2019
Το διπλό μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν και Έλληνες
36
loading

Το μήνυμα ότι όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, χώρες – μέλη της ΕΕ, ή όποιος παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο στην περιοχή, «να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες», έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου χθες Κυριακή 16 Ιουνίου.

Αναφερόμενος μάλιστα στην επικοινωνία που είχε – κατά τη διάρκεια του ΚΥΣΕΑ – με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σημείωσε ότι συζήτησαν την από κοινού συνδιαμόρφωση των βημάτων που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο της ΕΕ, στην οποία συμμετέχουν και οι δύο χώρες.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς.

Το διπλό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα σε Έλληνες και Τουρκία

Το μήνυμα ότι όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει συνέπειες, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η δήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην επικοινωνία που είχε -κατά τη διάρκεια του ΚΥΣΕΑ- με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σημείωσε ότι συζήτησαν την από κοινού συνδιαμόρφωση των βημάτων που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο της Ε.Ε., στην οποία συμμετέχουν και οι δύο χώρες.

Στο ΚΥΣΕΑ εξετάστηκαν όλες οι εξελίξεις στη Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική προκλητικότητα και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα σε διπλωματικό επίπεδο σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία. Θα υπάρξει προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου Κορυφής και σειρά επαφών με ηγέτες που διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο.

Απευθυνόμενος σε όλους τους πολίτες της χώρας, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι, και πρέπει να το γνωρίζουν, και να το αισθάνονται, «απόλυτα ασφαλείς»

Όπως επισήμανε, η ισχυρή θέση της Ελλάδας και της Κύπρου εδράζεται σε συμμαχίες και ερείσματα και έχει επιβεβαιωθεί από τις διαδοχικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Ε.Ε., που καταδικάζουν τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και την τουρκική προκλητικότητα».

Επίσης, είπε ότι «έχει επιβεβαιωθεί από την αναβάθμιση του κύρους και του στρατηγικού ρόλου της Ελλάδας και της Κύπρου, και που έγινε δυνατή μέσα από τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, αλλά και βεβαίως, από το τολμηρό και ιστορικό βήμα της επίλυσης της χρόνιας διαφοράς με τους βόρειους γείτονές μας, που αναβάθμισε τον διεθνή ρόλο τής χώρας μας».

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναχωρεί για τις Βρυξέλλες και το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου θα έχει σειρά επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους του και τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών.

Αφότου επιστρέψει από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Κατρούγκαλος θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων και θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

«Ο ελληνικός λαός μπορεί να αισθάνεται ασφαλής», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, «με ομοψυχία, εγρήγορση και αποφασιστικότητα υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας δίκαια, με όπλο την διεθνή νομιμότητα και το ενισχυμένο διπλωματικό μας κύρος. Ποτέ άλλοτε δεν είχαν τόσο ευρεία υποστήριξη από την διεθνή κοινότητα οι θέσεις μας».

Παρά το αυστηρό μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω των οποίων τόνιζε πως «οι δυνάμεις μας έχουν πάρει θέση στην Ανατολική Μεσόγειο» και ότι δεν θα καταφέρει κανείς να συλλάβει το πλήρωμα του Πορθητή, συνεχίζοντας την προκλητικότητα από πλευράς της γειτονικής χώρας.

Ερντογάν: Ποιον θα συλλάβετε; Θα γλείφετε μόνο την παλάμη σας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την προκλητικότητά του, ρίχνοντας περισσότερο λάδι στη φωτιά και δείχνει ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει πίσω όσον αφορά τις κινήσεις της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Συνεχίζοντας τα παιχνίδια εντυπωσιασμού, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας έστειλε μήνυμα πως «δεν θα καταφέρετε να συλλάβετε κανέναν από το προσωπικό του Πορθητή», σχολιάζοντας τα διεθνή εντάλματα σύλληψης για όσους βρίσκονται πάνω στο γεωτρύπανο. Επίσης, τόνισε ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πάρει τη θέση τους στην Ανατολική Μεσόγειο και καθήκον της χώρας του είναι να προστατεύσει το προσωπικό του πλοίου.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, σε ομιλία του σε τελετή βράβευσης των Τούρκων εξαγωγέων, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι «εάν ακόμη υπάρχουν κάποιοι που βλέπουν τις λεκτικές διαμάχες για τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο ως ένα απλό καβγά για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα από αυτή τη δουλειά».

«Αγαπητοί αδελφοί μου εμείς στην ανατολική Μεσόγειο, σε αυτά τα νερά στην ΑΟΖ που έχει διαχωριστεί για μας, συνεχίζουμε τις έρευνές μας στην ΑΟΖ μας και θα τις συνεχίσουμε. Έχουμε τέσσερα πλοία, τα δύο από αυτά είναι γεωτρύπανα και τα δύο ερευνητικά. Παλαιότερα ψάχναμε να ενοικιάσουμε πλοία και δεν βρίσκαμε, αλλά πλέον είναι πλοία που μας ανήκουν αυτά. Εμείς τώρα κάνουμε αυτή τη δουλειά με αυτά. Που ήμασταν και που είμαστε τώρα; Μας ανήκουν αυτά τα πλοία πλέον. Το ίδιο κάνουν και εκείνοι», ανέφερε.

Συνέχισε, λέγοντας ότι «εάν κάποιοι κάνουν κινήσεις, και εμείς με όλες τις φρεγάτες μας και αν χρειαστεί μαζί με τα αεροσκάφη μας, παίρνουμε τη θέση μας δίπλα σε εκείνα τα πλοία μας και συνεχίζουμε τις εργασίες μας».

Αναφερόμενος στα διεθνή εντάλματα συλλήψεων του προσωπικού του Πορθητή, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως «έδωσαν λέει μια εντολή. Έδωσαν εντολή να συλλάβουν αυτούς που βρίσκονται στο πλοίο. Τίποτα δεν θα καταφέρετε. Τι συλλήψεις θα κάνετε;. Τι θα συλλάβετε;». διερωτήθηκε.

«Άλλωστε με τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουμε πάρει τη θέση μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε εκεί. Αυτό το προσωπικό μας είναι δικό μας καθήκον να το προστατεύσουμε. Και αυτό το συνεχίζουμε και θα το συνεχίσουμε μέχρι το τέλος», υπογράμμισε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε στο στόχαστρό του και τον Εμανουέλ Μακρόν τον οποίο χαρακτήρισε «ατζαμή».

Ο Tούρκος πρόεδρος στην ομιλία τους προς τους εξαγωγείς τόνισε πως «όσοι βλέπουν ως κάτι απλό τις εργασίες που κάνουμε για έρευνες πετρελαίου και αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, τότε σημαίνει πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα για το θέμα αυτό. Εμείς κάνουμε έρευνες στα σημεία που έχουν παραχωρηθεἰ.

Διαθέτουμε 4 πλοία, από αυτά τα δυο είναι ερευνών και τα άλλα δυο γεωτρήσεων. Αν κάποιος κάνει κάτι τότε κι εμείς μαζί με όλες τις φρεγάτες και όλα τα αεροσκάφη στεκόμαστε δίπλα τους και συνεχίσουμε τις εργασίες. Δώσανε λέει εντολή για να συλλάβουν τα πληρώματα, ποιον θα συλλάβετε; Θα γλείφετε μόνο την παλάμη σας!».

Επικοινωνία Τσίπρα - Αναστασιάδη

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα, προκειμένου να συντονιστούν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν είχε προχωρήσει πριν κάποιες ώρες σε οργισμένη αντίδραση για τη στήριξη του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Κύπρο για το θέμα των γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο. «Εκείνοι που έχουν δικαίωμα να μιλούν για την ανατολική Μεσόγειο, μπορούν να μιλήσουν. Από πότε έχει η Γαλλία το δικαίωμα να μιλήσει για την ανατολική Μεσόγειο; Έχει παράλια στην ανατολική Μεσόγειο;», είπε  σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τον Μακρόν «ατζαμή». Πιο συγκεκριμένα, τόνισε: «Εμείς είμαστε μία από τις εγγυήτριες χώρες στην Κύπρο. Η Ελλάδα και η Μ. Βρετανία είναι επίσης εγγυήτριες χώρες. Η Γαλλία τι κάνει εκεί; Όσοι ζουν στην Κύπρο, Τούρκοι ή Έλληνες, έχουν ίσα δικαιώματα και μερίδια».

Εθνικές εκλογές 2019: Δεν θα είναι υποψήφιος ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Μετά το ΚΥΣΕΑ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Οι δύο άνδρες, όπως αναφέρθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, συμφώνησαν από κοινού να μην είναι ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων υποψήφιος στις επικείμενες εθνικές εκλογές, ώστε να μπορέσει απερίσπαστος να επιτελέσει το εθνικό του καθήκον.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, ότι όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει συνέπειες.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Τις πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για κυρώσεις στην Τουρκία, που αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, υπενθυμίζει η Νέα Δημοκρατία.

Η Πειραιώς επαναφέρει στην επικαιρότητα δύο πρόσφατες τοποθετήσεις του προέδρου του κόμματος στα ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπενθυμίζει μια δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό στις 14 Μαΐου, μέσω της οποίας σημειώνει: «Από τη στιγμή που η Τουρκία επιλέγει ή τελικά επιλέξει να κάνει γεωτρήσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, να αμφισβητήσει ευθέως δηλαδή τα κυριαρχικά της δικαιώματα, είναι απολύτως απαραίτητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να προβεί σε χειροπιαστά αντίποινα απέναντι στην Τουρκία. Για αυτό και ναι, θέτω στο τραπέζι της συζήτησης το ζήτημα των κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία, εφόσον επιμείνει σε αυτή τη στρατηγική».

Και μια σχετική δήλωσή του σε ραδιοφωνικό σταθμό στις 22 του προηγούμενου μήνα, όπου είχε επισημάνει: «Δεν είναι η δουλειά μου ούτε να κάνω εκτιμήσεις, ούτε να φοβάμαι. Η δουλειά μου είναι να δρω. Έχω πει ξεκάθαρα ότι αν η Τουρκία συνεχίσει να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου με τόσο απροκάλυπτο τρόπο, η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία. Και αυτή θα είναι η θέση με την οποία θα προσέλθω στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

36
σχόλια
 1. avatar Α.Άννα

  Πολλά από αυτά που γράφετε, λογικές σκέψεις. Μόνο, σκεφτείτε λίγο περισσότερο σαν Έλληνες! Πέρα από τα προεκλογικά, οι προκλήσεις έρχονται απ την Τουρκία! Στο συγκεκριμένο θέμα, οι Τούρκοι είναι οι ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ!

 2. avatar ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

  Πού είναι η εθνική ομοψυχία κε Μητσοτάκη;
  Με μικροπολιτική εκμετάλλευση δεν αντιμετωπίζεις την τουρκική επιθετικότηταζ ούτε υπερασπίζεσαι τα εθνικά δίκαια!

 3. avatar Σκέτος

  Όλη η πολεμική προπαγάνδα, οι κραυγές και τα ψέματα και το μίσος, έρχονται, όλα ανεξαιρέτως, από ανθρώπους που δεν πολεμούν.

  Τζωρτζ Όργουελ, 1903-1950, Βρετανός συγγραφέας

 4. avatar Σκέτος

  Ο πόλεμος εναντίον μια ξένης χώρας συμβαίνει μόνο όταν οι τάξεις με το χρήμα εκτιμούν ότι θα βγάλουν κέρδος απ’ αυτόν.

  Τζωρτζ Όργουελ, 1903-1950, Βρετανός συγγραφέας

 5. avatar Πτολεμαίος.

  Υπάρχει έστω και ένας νοήμων που πιστεύει έναν καθ ομολογία ψευτη;

 6. avatar Ελληνοαμερικανος

  Είναι φίδι ο αεργος πάλι θα σας εξαπατήσει ο απατεώνας . Καλά τι περιμένετε για να τον πάρετε στο κυνήγι ούτε εκλογές δεν θα κάνει ξυπνατε πρόβατα σηκωθείτε από τα κυφηνεια

 7. avatar ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

  Σε καταλαβαν ΤΣΙΠΡΑ τι χλεχλες εισαι αφου εδωσες το ονομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και ολοι ζητανε κατι και το παιρνουν. Τι ξεφτιλα !!!!!!!

 8. avatar Οταν κάνει το μπαμ ο σουλτάνος

  ...γιατί θα το κάνει, τότε να δω ποιοι θα είναι οι φίλοι μας, εκεί θα πούν όλοι, Κατά Τα γνωστά, συμπάσχουμε με τους κύπριους και με τους Έλληνες αλλά η Κύπρος Θα είναι τούρκικη πλέον, και μπορεί και κάποια άλλα νησάκια του Αιγαίου.

  1. avatar Stateless

   Της ΕΕ τα σύνορα ΔΕΝ αλλάζουν.

   1. avatar πότε γίναμε

    ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ και δεν πήραμε είδηση?

   2. avatar rnwsperr

    Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση, μια οικονομική ένωση είναι μόνο προκειμένου να προασπίζεται το ευρώ και η ξένη οικονομική πολιτική. Στα εθνικά θέματα είμαστε μόνο εμείς, οι Έλληνες, ας το συνειδητοποιήσουμε και ας σταματήσουμε να παρακαλάμε βοήθεια από \"συμμάχους\" επιτέλους!

    1. avatar Stateless

     Της ΕΕ τα σύνορα ΔΕΝ αλλάζουν, τελεία.

 9. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Για «περιοχή την οποία αξιώνει η Κυπριακή Δημοκρατία ως Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη» κάνει λόγο το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε σημερινή απάντησή του, σχετικά με τις ενέργειες και τις δηλώσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, επιβεβαιώνοντας και με αυτόν τον τρόπο την επικινδυνότητα της πολιτικής αναγωγής των ΗΠΑ και της ΕΕ σε υπερασπιστές των κυριαρχικών δικαιωμάτων που προωθούν η Αθήνα και η Λευκωσία.

  Απαντώντας σε ερώτηση του ιστότοπου «Hellas Journal», εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της Ουάσιγκτον για τις πρόσφατες δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπενθυμίζοντας την προγενέστερη ανακοίνωση με την οποία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί την Άγκυρα να ακυρώσει την απόφασή της για την πραγματοποίηση των παράνομων γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/06/blog-post_268.html

 10. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Η ειρήνη και η ευημερία των λαών δεν μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο των ενεργειακών ανταγωνισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/06/blog-post_593.html

  1. avatar petrosss

   Εχεις μια ουτοπικη αντιληψη που ποτε δεν θα ικανοποιηθει. Απο την φυση του ο ανθρωπος ειναι ον επεκτακτικο και οχι ειρηνικο. Απληστο. Και την ενεργεια (πετρελαιο,αεριο) να βγαλεις απο την μεση, θα θελει περισσοτερες πατατες, βοτσαλα κλπ απο τον διπλανο του. Η ευημερια των λαων δεν μπορει να υπαρξει για τον απλουστατο λογο πως ο ανθρωπος δεν το εχει στο DNA του. Ειναι ενα παρασσιτο στον πλανητη που μοναδικο σκοπο εχει την απομύζηση των φυσικων πορων. Χωρις λογο ή αναγκαιοτητα παρα μονο την προσωπικη του ευχαριστηση. Παντα δρα εις βαρος των αλλων ανθρωπων. Μερικες εξαιρεσεις καποιοι απειροελαχιστοι ανθρωποι με φιλανθρωπικα εργα χωρις υστεροβουλια. Τωρα ξυπνα απο τον υπνο σου.

   1. avatar rnwsperr

    Δεν είναι τόσο μοιρολατρικά τα πράγματα. Υπήρξαν κινήσεις στην ανθρωπότητα που συνέβαλλαν προς ένα πιο ειρηνικό κόσμο. Το ΝΑΤΟ και οι μέχρι τώρα πολιτικές της Ευρωζώνης δεν ήταν από αυτές.

 11. avatar γι’αυτό έρχεται

  μια....μυρωδιά από Ανατολικά μετά τις .....αυστηρές δηλώσεις του ΤΣΙΠΡΟΚΙΟ.....Σέστηκε ο Σουλτάνος απ\'την ...τρομάρα του.

 12. avatar Ο τυχαίος

  Όλα τα.εχει κάνει στην Ελλάδα ο [...] , μόνο να ξεκινήσει έναν πόλεμο δεν έχει καταφέρει ακόμα.

 13. avatar Αριστερος ειμαι κι ο,τι θελω λεω.

  Μιλαει για ομοψυχια! Ποιος;;; Ο επι πολλα χρονια ΔΙΧΑΣΤΗΣ!! Οταν το 70% των Ελληνων ηταν αντιθετο στη συμφωνια των Πρεσπων, την ομοψυχια, την εγραφες στα \"φρυδια\" που δεν εχεις!! ΟΥΣΤ ΡΕ!!!!

 14. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

  Οταν δεν σε ακούει κανείς, παίξε εμβατήρια. Μεγάλε Αρκά.

 15. avatar γιανννης

  εδω και χρονια τρυγιριζει αυτη η σκεψη,προβλημα εδω,προβλημα εκει..πολλες συμπτωσεις ρε γμτ κ η σκεψη αυτη παιρνει σαρκα κ οστα..να καει το συμπαν δηλαδη για να μην ξεκαβαλησουν το καλαμι..

 16. avatar iasonakos

  Τέράστίά έύκσίρίά....σώστός κ πρόσέχτίκός χέίρίσμός......κόίνή.....έπίθέτίκότήτά..κάλή έπόχή γίά ξέκσθάρίσμάτά......θά χρέίάστέί κ ένά τάξέίδί στήν ρώσίά..

  1. avatar ΝΧ

   Εδώ οι γραικυλοι δεν μπορούν να απαλλαγούν από τους κομμουνιστές θα τα βάλουν με τους Μογγόλους ;

 17. avatar ποντιξ

  Δεν έχουμε χούντα, έχουμε Τσίπρα και θα τον βάλει στη θέση του τον Σουλτάνο. Η λύση είναι η λύση του κυπριακου για να μην δινει προσχηματα οτι ψαχνει στο τουρκοκυπριακο κομματι ως εγγυητης!!!!!

  1. avatar @ποντιξ

   Έχουμε την χούντα τσίπρα. Έναν κωμικό θίασο από ανίκανους.

  2. avatar Σιγά

   Το χαπακομενο πρακτορακι τών Αμερικάνων, αλλά τόν τσούζουν οι εκλογές.

 18. avatar Sark

  Alexis σιγα μη σκίσετε κάνα καλσόν και δεν ξέρω αν ακόμα δουλεύει η bic για να πάρεις αλλο

 19. avatar Παραμυθια

  Του Τσίπρα,στην Κύπρο δεν έχει δωθεί τόση δημοσιότητα στα παιχνίδια των Τούρκων,το γεωτρύπανο έχει πάει στην περιοχή και απλώς κάθεται εκεί διότι δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό λόγω των ενταλμάτων που εξέδωσε η Κύπρος

  1. avatar petrosss

   Οι γεωτρησεις εχουν ξεκινησει (υπαρχουν αποδειξεις και γι αυτο γινεται εκτακτη συσκεψη στην ΕΕ (Οχι NATO γτ NATO ειναι και η Τουρκια αρθ. 99 κλπ). Το ενταλμα που εξεδωσε η Κυπρος αφορα την συλληψη του προσωπικου που βρισκεται σε Κυπριακα ύδατα. Κατι το οποιο να γινει ομως χρειαζεται στρατιωτικη παρεμβαση. Προσπαθουν να τους διωξουν με την διπλωματια. Κατι το οποιο δεν θα γινει εκτος και αν παρει εδαφη, χρηματα, και ξεφορτωθει τους Κουρδους ανατολικα η Τουρκια.

 20. avatar Στημένα παιχνιδια

  Θα σιγονταρουν οι Αμερικάνοι τον Ερντογάν να τρυπήσει στην κυπριακή αοζ θα γίνει τετελεσμένο γεγονός και μετά οι ίδιοι οι Αμερικάνοι θα φάνε τον Ερντογάν και θα βάλουν Ελλαδα- Κυπρο- Τουρκία να οριοθετήσουν αοζ....γνωστό το παιχνίδι των Αμερικανών( βλέπε Σαντάμ Χουσειν- Κανταφι- Μιλόσεβιτς...κ.α)

  1. avatar μπα αδυνατον

   Ισως την εποχη του \'70. Η Ελλαδα εχει αποδειξει οτι ειναι υπευθυνη και δεν κανει σπαμωδικες κινησεις εν αντιθεση με την Τουρκια. Πλεον και η Αμερικη δειχνει να το εχει καταλαβει. Το θεμα θα λυθει οικονομικα. Η Αμερικη εχει να κερδισει παρα πολλα απο εναν διχασμο της Τουρκιας ειδικα εφοσον εχουν συμμαχησει με την Ρωσια. Μια πιθανη τριχοτομηση που εχει συζητηθει παρα πολυ απο τους Αμερικανους θα προσεφερε τεραστια οφελη στην Αμερικη και σχεδον σε ολη την Ευρωπη, πλην Γερμανιας (εχει πανω απο 15 εκ Τουρκους μεταναστες, και πανω απο 35 δις σε επενδυσεις στην Τουρκια) και Γαλλιας (παρα πολλους μεταναστες Τουρκους). Η Αγγλια εχει ηδη τραβηχτει απο την Τουρκια εδω και κανα 2 χρονια με τις περισσοτερες εταιριες Αγγλικων συμφεροντων να κλεινουν και να μεταφερονται στην Ρουμανια και οι επενδυσεις επισης των Αγγλων ειναι μειωμενες. Το Ισραηλ ειναι εναντιων της Τουρκιας γιατι οι Τουρκοι υποστηριζουν τους Παλαιστινιους . Οι μονοι που ειναι τωρα με την Τουρκια ειναι καποια κρατη απο την Μεση Ανατολη. Θα δειξει πως εχει το πραγμα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει