Το δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, όπου και συναντήθηκε με τον Γιώργο Μπρούλια.

Ήταν μεγάλη μου χαρά να υποδεχθώ τον νέο δήμαρχο της Αθήνας, τον Κώστα Μπακογιάννη. Ήταν μια ευκαιρία να τον συγχαρώ και από κοντά. Εμείς, μετά από οκτώ χρόνια σκληρής δουλειάς καταφέραμε να έχουμε έναν δήμο οικονομικά υγιή, έναν δήμο με πόρους για έργα, με πρόγραμμα, με σχέδιο, με ένα μεγάλο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, με διαφάνεια και είμαστε εδώ στην επόμενη ημέρα, με τη νέα δημοτική αρχή, να συμβάλουμε με όλα αυτά που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη, με όλα αυτά που θα πάνε τον δήμο μας μπροστά», ανέφερε ο νυν δήμαρχος της πόλης, ο κ. Μπρούλιας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο άνθρωπος που θα τον διαδεχθεί, με τον κ. Μπακογιάννη να επισημαίνει από την πλευρά του: «Δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε μια μέρα, δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε ένα λεπτό, θέλουμε να πατήσουμε γκάζι από την 1η Σεπτέμβρη. Φυσικά, η απερχόμενη δημοτική Αρχή έχει την ευθύνη της πόλης μέσα στο καλοκαίρι, όμως είναι πολύ σημαντικό να οργανώσουμε μια ομαλή μετάβαση. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Μπρούλια, στον κ. δήμαρχο, για την πολύ καλή συνάντηση εργασίας. Βεβαίως, είναι μόνο η αρχή. Έχουμε πάρα πολλή δουλειά μπροστά μας. Και αυτό που κρατάω είναι το πνεύμα συνεργασίας, αλληλοσεβασμού. Όλοι μαζί στο ίδιο καζάνι θα δώσουμε τη μάχη για να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά».

Για το ότι οι δύο τους μπήκαν στην ουσία, ο Κώστας Μπακογιάννης απάντησε: «Αυτό μας έλειπε, να μην μπούμε στην ουσία. Το ζητούμενο είναι να κάτσουμε κάτω, να κάνουμε τη δουλειά μας. Έχουμε πολλά ανοικτά θέματα. Βεβαίως, έχουμε την τύχη να έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, ένα σοβαρό επιχειρησιακό σχέδιο. Ξέρουμε, όμως, ότι έχουμε μπροστά μας πολλές δυσκολίες. Δεν έχουμε άλλοθι, δεν έχουμε δικαιολογίες, δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε ένα λεπτό».

Καταληκτικά ανέφερε: «Κανείς από εμάς δεν έχει καμία διάθεση για να μπει σε συναλλαγές. Το ζητούμενο είναι η συνεργασία, η συνεννόηση και η συναίνεση».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του newsbeast.gr: