«Η κυβέρνηση χρειάζεται αλλαγές προσώπων» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας την ανάγκη να συζητήσουν εκ νέου με τον Α. Σαμαρά και τον Φ. Κουβέλη για μία καλύτερη και πιο αποτελεσματική κυβέρνηση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ανατροπή» στο Mega, στον απόηχο του συνεδρίου του κόμματός του, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ έδειξε ότι μπορεί να αναστηθεί».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε επίσης ότι «πρέπει να συζητήσουμε με τη ΔΗΜΑΡ για τη λειτουργία της κυβέρνησης», ενώ αργότερα είπε ότι «θα ήταν δραματικό ιστορικό λάθος να χαρίσουμε αυτή την κυβέρνηση στη Νέα Δημοκρατία. Είναι μία κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, που πρέπει να εφαρμόσει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης…». Πρόσθεσε δε ότι το κόμμα του θα μπει στην κυβέρνηση με πολιτικά πρόσωπα, αν συμφωνήσει στην πολιτική.

Σχετικά με την πολιτική που εφαρμόστηκε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «τα λάθη του ΔΝΤ δεν είναι τεχνικά αλλά ιδεολογικά», ενώ για το «χαράτσι» στα ακίνητα επεσήμανε ότι «θα αποδειχθεί ότι ήταν ο πιο ήπιος φόρος».

Κατά τον κ. Βενιζέλο, το 2013 πρέπει να είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης, ενώ δεν έχει τεθεί ζήτημα απολύσεων στο δημόσιο.

Ερωτηθείς σχετικά με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «ο κ. Σαμαράς κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, διότι έχει καταλάβει ότι πρέπει να κερδίσει και αυτός και όλοι μας ένα μεγάλο στοίχημα».

Μίλησε για μία έντιμη προσωπική σχέση με τον πρωθυπουργό, ενώ τόνισε ότι έστω και αργά ο κ. Σαμαράς προσχώρησε σε μία πολιτική, παρά την αντιμνημονιακή πολιτική που είχε. «Και η Δημοκρατική Αριστερά που μιλούσε για απαγκίστρωση από το μνημόνιο δέχθηκε να σηκώσει ένα μέρος του βάρους», πρόσθεσε.

Σημείωσε δε ότι «εμείς υποδεχθήκαμε τα άλλα δύο κόμματα σε μία στρατηγική που κακώς ξεκινήσαμε μόνοι μας», καθώς και ότι θα έπρεπε από τον Οκτώβριο του 2009 να διαμορφωθούν προϋποθέσεις ευρύτατης συναίνεσης.

Για την κεντροαριστερά, ο κ. Βενιζέλος είπε μεταξύ άλλων ότι «απευθυνόμαστε σε όλη την κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε κάτι που επίσης είχε εξομολογηθεί και στο συνέδριο του κόμματός του, ότι έγινε πάνω από μία φορά πρόταση από την τρόικα για βελούδινη έξοδο από το ευρώ, ενώ στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ήταν σκευωρία του κόμματος η εμπλοκή του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. «Στη δική μου περίπτωση υπήρξε πολιτικός σχεδιασμός από το ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Για  τη Χρυσή Αυγή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «πρέπει να φανεί ότι δεν είναι ένα κανονικό κόμμα όπως τα άλλα, ότι δεν είναι μια επιλογή εξίσου θεμιτή με την άλλη». «Αυτή η υποκατάσταση του κράτους είναι μια παρακρατική δραστηριότητα», πρόσθεσε.