Το προωθούμενο σύστημα αξιολόγησης στην εκπαίδευση θυμίζει την εποχή του πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων, δήλωσε η γ.γ. του ΚΚΕ μετά τη συνάντησή της με το προεδρείου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

«Οι σύλλογοι γονέων, οι οργανώσεις των εργαζομένων πρέπει από κοινού με τις οργανώσεις των δασκάλων, γενικότερα των εκπαιδευτικών, να αντιταχθούν στο προεδρικό διάταγμα που με τον πλασματικό τίτλο «αξιολόγηση» έχει σαν στόχο να οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς να κάνουν τη δουλειά του συστήματος, να τους εκφοβίζει, να μην διεκδικούν, να μη συμβάλλουν στον αγώνα για τα κοινωνικά μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Αλέκα Παπαρήγα.

Η γ.γ. του ΚΚΕ είπε ακόμα ότι «με αυτό τον τρόπο πάμε σε ένα καθεστώς που θυμίζει την περίοδο του πιστοποιητικού των κοινωνικών φρονημάτων, μόνο που τώρα δεν στρέφεται εναντίον των κομμουνιστών, εναντίον των ριζοσπαστών, αλλά έχει ως στόχο, μέσα από εκβιασμό, να οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς και σε απολύσεις και σε διαθεσιμότητες και με τον υπαρκτό αυτό φόβο να τους εντάξει και να τους μετατρέψει σε ένα γρανάζι που θα οδηγήσει και σε αμόρφωτα παιδιά, χωρίς κριτική σκέψη, χωρίς δυνατότητες ελεύθερης σκέψης και δράσης».