Βασιλειάδης: Είμαστε κοντά σε λύση με τον Βοτανικό για τον Παναθηναϊκό

«Έχουν γίνει σφοδρόττατα λάθη και από Ομοσπονδία, ομάδες και ΕΣΑΚΕ» σχολίασε για το ελληνικό μπάσκετ


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
17:14
31/05/2019
Βασιλειάδης: Είμαστε κοντά σε λύση με τον Βοτανικό για τον Παναθηναϊκό
loading

Αισιόδοξος για εξεύρεση λύσης με το γήπεδο του Βοτανικού για τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε μέσω ραδιοφωνικών δηλώσεων ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. «Δεν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε πολιτικά, έχουν γίνει διάφορες επεξεργασίες. Έχω την αίσθηση ότι είμαστε κοντά στο να βρεθεί μια λύση αντάξια για την ιστορία του Παναθηναϊκού, αλλά θέλω να κρατάμε τους τόνους χαμηλούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Νews 24/7, χαρακτήρισε «σενάριο επιστημονικής φαντασίας» μία... υποτιθέμενη συνεύρεση όλων των προέδρων των «μεγάλων» ΠΑΕ στον ίδιο χώρο, όταν ρωτήθηκε τι θα ήθελε να τους πει αν βρίσκονταν όλοι μαζί.

Όσον αφορά στο μπάσκετ, ο κ. Βασιλειάδης επισήμανε πως έχει γίνει εισήγηση από τον ΕΣΑΚΕ και την Ομοσπονδία να προωθηθεί τροποποίηση στο νόμο που να δίνει τη δυνατότητα να αλλάξει μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου ο κανονισμός, ώστε να μην υποβιβάζεται μία ομάδα.

«Εφόσον το ζητά η ΕΟΚ, εγώ θα μπορούσα να το επιτρέψω», εξήγησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως «έχουν γίνει σφοδρόττατα λάθη και από την Ομοσπονδία και από τις ομάδες και από τον ΕΣΑΚΕ», όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όσο για το έργο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αυτά τα τέσσερα χρόνια, στάθηκε στα περίπου 400 έργα σε αθλητικές εγκαταστάσεις ανά την Επικράτεια, την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, για το οποίο είπε: «Έχουν πάρει όλα το δρόμο τους και κυρίως η ΓΓΑ δεν χρωστάει πλέον σε κανέναν. Έχουμε τακτοποιήσει τα πάντα, έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε τη ροή των χρηματοδοτήσεων. Έχουμε ένα "καθαρό" περιβάλλον για την επόμενη ημέρα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Βασιλειάδη:

Αρχικά κλήθηκε να απαντήσει στο αν υπάρχουν πρωτοβουλίες που θα πάρει ως υφυπουργός Αθλητισμού μέχρι τις βουλευτικές εκλογές στις 7 Ιουλίου και πριν αρχίσουν τα πρωταθλήματα. «Τα πρωταθλήματα έχουν αρκετό καιρό για να ξεκινήσουν. Έχουμε φτάσει στο σύνολο του αθλητισμού, να μιλήσω για το δικό μου χαρτοφυλάκιο, σε ένα σημείο. Αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα! Έχουμε εξυγιάνει τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις! Έχουμε ξεκινήσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό έργων ανά την Επικράτεια, με 217 έργα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και άλλα τόσα περίπου που μπήκαν τώρα στο πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ".

Ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα για τις αθλητικές υποδομές. Προχωράμε την αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Σας θυμίζω τη ναυταθλητική Μαρίνα της Καλλιθέας που έχει γίνει διεθνές κέντρο ιστιοπλοΐας. Άνοιξε για πρώτη φορά μετά το 2004 και θεωρείται από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Σας θυμίζω τη λίμνη στα Γιάννενα που ξανανοίγει για μία μεγάλη αθλητική διεθνή διοργάνωση φέτος για την κωπηλασία. Το γήπεδο στα Λιόσια, την Ολυμπιακή εγκατάσταση για την οποία υπάρχουν συζητήσεις ως προς την αξιοποίησή της σε συζητήσεις με την ΚΑΕ ΑΕΚ. Έχουν πάρει όλα το δρόμο τους και κυρίως η ΓΓΑ δεν χρωστάει πλέον σε κανέναν! Έχουμε τακτοποιήσει τα πάντα, έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε τη ροή των χρηματοδοτήσεων. Έχουμε ένα "καθαρό" περιβάλλον για την επόμενη ημέρα».

«Εδώ και δύο χρόνια προσπαθούμε να βρούμε μια λύση για το θέμα του γηπεδικού του Παναθηναϊκού και σε συνεργασία με το κύριο Γιαννακόπουλο, ο οποίος πραγματικά αγωνιούσε και από τη δική του πλευρά για το συγκεκριμένο ζήτημα. Εξετάσαμε τη λύση του Ολυμπιακού Σταδίου, υπήρχε το θέμα του Βοτανικού. Δεν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε πολιτικά. Έχουν γίνει διάφορες επεξεργασίες. Έχω την αίσθηση ότι είμαστε κοντά στο να βρεθεί μια λύση αντάξια για την ιστορία του Παναθηναϊκού, αλλά θέλω να κρατάμε τους τόνους χαμηλούς», ανέφερε σχετικά με το πλάνο του «τριφυλλιού» για δημιουργία γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ στον Βοτανικό.

«Επειδή διάβασα και μία κριτική από τον κύριο Κώστα Χατζηδάκη ότι εμείς δεν θέλαμε τον Βοτανικό και τώρα θέλουμε, μια αγοραία, θα μου επιτρέψετε να πω, κριτική που αναφέρεται στο παρελθόν και τη στάση του Συνασπισμού τότε στο θέμα του Βοτανικού, θα μου επιτρέψετε να ξεκαθαρίσω τα εξής: Το θέμα του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τον Βοτανικό, δεν ήταν το γήπεδο! Το γήπεδο ήταν παρακολούθημα ενός τεράστιου εμπορικού κέντρου. Αυτό κρίθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας! Γι' αυτό δικαιώθηκε!», πρόσθεσε συνέχεια επί του θέματος.

Και πρόσθεσε: «Ούτε για τους κορμοράνους που λένε, ούτε, θα μου επιτρέψετε να πω, τρίχες κατσαρές. Το θέμα ήταν ο υπερβολικός συντελεστής δόμησης στο εμπορικό κέντρο και το γήπεδο θα ήταν παρακολούθημα αυτού. Αυτό κρίθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, υπάρχει ένα πρότζεκτ με άδεια κανονική που μπορεί να προχωρήσει. Έχω την αίσθηση πως θα είναι μια πολύ καλή λύση, αλλά επιμένω χαμηλά οι τόνοι, ιδίως για μια ομάδα που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, αναντίστοιχα με την ιστορία της και με τους φιλάθλους της».

«Αν είχατε εδώ μπροστά σας τους ιδιοκτήτες των μεγάλων κυρίως ομάδων των ΠΑΕ τι θα τους λέγατε;» ρωτήθηκε εν συνεχεία ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος απάντησε: «Δεν θα μπορούσαν να είναι στον ίδιο χώρο μεταξύ τους. Άρα είναι εντελώς θεωρητική αυτή η συζήτηση. Επιστημονικής φαντασίας!».

Αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν τον χώρο του ελληνικού μπάσκετ, απάντησε: «Έχει γίνει μία εισήγηση από την πλευρά του ΕΣΑΚΕ και της Ομοσπονδίας να γίνει μία τροποποίηση στο νόμο ώστε να μπορούν να αλλάξουν μεσούσης της σεζόν τους κανονισμούς, προφανώς για να μην υπάρξει υποβιβασμός ομάδων, να υπάρξει δηλαδή αναδιάρθρωση μεσούσης της σεζόν. Εφόσον υπάρξει η δυνατότητα νομοθετικής πρωτοβουλίας και εφόσον η ΕΟΚ το ζητά, εγώ θα μπορούσα να τους το επιτρέψω, στον βαθμό που θέλουν αυτοί. Εγώ δεν θέλω να εμπλακώ περαιτέρω. Νομίζω ότι έχουν γίνει σφοδρόττατα λάθη και από την Ομοσπονδία και από τις ομάδες και από τον ΕΣΑΚΕ. Δεν θα ήθελα να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες ως προς αυτό».

Τέλος, σχετικά με την επικείμενη υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε: «Θα ήθελα να είμαι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα. Έχουμε διαδικασίες. Είναι πολύ σημαντικό ότι καταφέραμε όντας Κυβέρνηση να έχουμε διαδικασίες. Έχουμε διαδικασίες λοιπόν... Επιθυμία εκφράζω να είμαι στον Νότιο Τομέα. Από εκεί και μετά ότι αποφασίσουν».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει