Σε θερμό κλίμα, που δείχνει πως οι σχέσεις των δύο χωρών είναι αισθητά βελτιωμένες, πραγματοποιήθηκε η χθεσινοβραδινή συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αμπντουλάχ Γκιούλ στις ΗΠΑ.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία της συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ εκφράστηκε η βούληση να υπάρξει πρόοδος σύντομα και στο Κυπριακό. Στην ατζέντα της συνάντησης του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αμπντουλάχ Γκιούλ βρέθηκαν και τα θέματα της Μέσης Ανατολής, όπου και οι δύο χώρες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο και να συντονίσουν τις δράσεις τους.

Στη συνάντησή του με τον Αλβανό πρωθυπουργό Σ. Μπερίσα, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στα αυξημένα περιστατικά εθνικισμού που συμβαίνουν στην Αλβανία και ανησυχούν την Ελλάδα, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του ομογενή Αριστοτέλη Γκούμα. Πρόκειται για μεμονωμένα γεγονότα, υποστήριξε από την πλευρά του ο κ. Μπερίσα σημειώνοντας πως ο Αλβανικός λαός τρέφει αισθήματα φιλίας απέναντι στην Ελλάδα.

Στις 18:00 ώρα Ελλάδος, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των Σκοπίων, μετά από αίτημα του δεύτερου. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για μία εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντηση, «η οποία βεβαίως δεν μπορεί να υποκαταστήσει μια συνάντηση με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό κ. Γκρούεφσκι».