Κάλεσμα στους Θεσσαλονικείς «να ψηφίσουν όχι με βάση το θυμικό αλλά με βάση τη λογική» απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο εκλογικό τμήμα 109, στο 17ο Γυμνάσιο- Λύκειο, στην οδό Χριστοπούλου. Με τον τρόπο αυτό, όπως είπε, οι πολίτες θα δώσουν «στον δήμαρχο που θα εκλεγεί ένα δυνατό ποσοστό, ώστε να μπορέσει να διοικηθεί η πόλη, γιατί αυτά τα απλά, τα καθημερινά, θα μπορέσουν να γίνουν πράξη, να βρουν τις λύσεις τους μόνο αν ο δήμαρχος έχει λυμένα τα χέρια».

«Νομίζω ότι σήμερα πρέπει να γίνει κατανοητό από τους Θεσσαλονικείς ότι οι εκλογές είναι η γιορτή του πολίτη και είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να την αφήσουν ανεκμετάλλευτη ακόμη κι αν αυτό το οποίο κατοικεί στη σκέψη τους είναι πρωτίστως η οργή, η θλίψη της απώλειας, ίσως και η απόγνωση» επισήμανε και τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Για τη γειτονιά στην οποία βρέθηκε, ανέφερε ότι «έχει μεγάλα προβλήματα ασφάλειας». Σημείωσε ότι «καταγράφονται και πολλά άλλα προβλήματα, τα οποία οι κάτοικοι αυτής της γειτονιάς τα ζουν: τον άθλιο ΟΑΣΘ τον οποία έχει αποϊδιωτικοποιήσει ο κ. Σπίρτζης, την καθαριότητα, που είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, όλα αυτά πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι Θεσσαλονικείς την ώρα που θα πάνε να ψηφίσουν».

«Τους καλώ λοιπόν να στηρίξουν τον συνδυασμό Θεσσαλονίκη “Ταχιάος υπεύθυνα” με τη μεγαλύτερη δυνατή ισχυρή εντολή» πρόσθεσε και δήλωσε ότι είναι «πολλά κλικ πάνω από αισιόδοξος», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι όταν ο κ. Ταχιάος προσήλθε στο εκλογικό τμήμα 109, ενημερώθηκε ότι είναι αναπληρωματικό μέλος της εφορευτικής επιτροπής, ωστόσο ο ίδιος σχολίασε αργότερα ότι δεν θα μπορούσε να παραμείνει εκεί καθώς θα πρέπει να επισκεφθεί πάρα πολλά εκλογικά τμήματα.

Exit poll: Με το κλείσιμο των καλπών την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, στις 19:00, θα μεταδοθεί το κοινό exit poll 2019, δίνοντας μια πρώτη εικόνα της εκλογικής μάχης. Αμέσως μετά ξεκινά η μετάδοση των αποτελεσμάτων για τις Ευρωεκλογές, τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019 μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic.

Ευρωεκλογές 2019: Στη μάχη του σταυρού ρίχνονται την Κυριακή 26η Μαΐου οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, να έχουν θέσει διλήμματα εθνικών εκλογών στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι ενήλικες πολίτες της ΕΕ καλούνται στις κάλπες για να επιλέξουν ποιος θα τους εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή. Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους, κατέχει δηλαδή 21 έδρες. Στις Ευρωεκλογές 2019, ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ τεσσάρων (4) κατά ανώτατο όριο υποψηφίων του συνδυασμού που θα επιλέξει.

Περιφερειακές εκλογές 2019: Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, και αν χρειαστεί, και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 (σε όσες Περιφέρειες δεν υπάρξει συνδυασμός που συγκεντρώνει το 50% συν 1 ψήφο), οι πολίτες ψηφίζουν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα για τις Εκλογές 2019.

Δημοτικές εκλογές 2019: Σε δύο γύρους διεξάγονται και οι Δημοτικές Εκλογές 2019 για την ανάδειξη δημάρχου και μελών δημοτικού συμβουλίου, εφόσον δεν συγκεντρωθεί από τον συνδυασμό το ποσοστό 50% συν 1 ψήφο.

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, θα καλύψει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για το exit poll και τη ροή των αποτελεσμάτων. Δείτε τους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες: