Διμέτωπη επίθεση σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε το ΚΚΕ με αφορμή τις δηλώσεις της Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη για το θέμα του κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ,. οι δηλώσεις της κ. Δαμανάκη, «ότι η Κομισιόν αφήνει ανοιχτό το θέμα του κατώτατου μισθού, επιβεβαιώνουν ότι ΕΕ, κυβέρνηση και πλουτοκρατία είναι αποφασισμένες να βυθίσουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων».

Η δημιουργία πάμφτωχων εργαζομένων, μέσα από τις μειώσεις μισθών και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, είναι βασική προϋπόθεση, υπογραμμίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα, για να προχωρήσουν οι καπιταλιστικές επενδύσεις και να έλθει η ανάκαμψη, την οποία, όπως επισημαίνει, εξωραΐζουν στα μάτια του λαού τόσο η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου».

Το ΚΚΕ κατηγορεί από την μία την κυβέρνηση ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων οδυνηρών μειώσεων και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ που «με πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του, παίρνει πίσω τη δέσμευση για άμεση, με νόμο, αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, και την αντικαθιστά με την “κούφια” υπόσχεση για σταδιακή αποκατάσταση, αν και εφόσον η ελληνική οικονομία επανέλθει στα επίπεδα προ κρίσης».