«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι μαζί σας, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές», είπα αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Περιστέρι

Και συμπλήρωσε: «Μπορεί να κατάγομαι από την Κρήτη αλλά ωρίμασα πολιτικά στη Β’ Αθηνών, που ξεκίνησα πριν από 15 χρόνια. Μόλις ανέλαβα πρόεδρος της ΝΔ έφερα τα γραφεία μας στο Μοσχάτο. Με τιμήσατε με την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας. Θερμό ευχαριστώ για ότι έχετε κάνει για μένα και την παράταξή μας. Εδώ στη Δυτική Αθήνα ένιωσα τα προβλήματά σας. Εδώ είδα ζωντανή την ιστορία του τόπου. Εδώ, μορφώνονται, αγωνίζονται όλοι οι Έλληνες. Γι αυτούς αγωνίζομαι. Να δώσω λύσεις στα προβλήματα όλων των συμπολιτών μου. Είμαι μαζί σας για να ενώσουμε όλους τους Έλληνες. Να γίνουμε οι μπροσταρηδες μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Να φέρει δουλειές για την καταπληκτική μας νεολαία, να ζήσουν καλύτερη ζωή από τους πατεράδες και τους παππούδες. Δεσμεύομαι γι αυτά απέναντί σας».

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι εδώ, επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας στη Β’ Αθήνα. Εδώ στην όμορφη δυτική όχθη χτυπά η καρδιά της Ελλάδος. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και στις 26 Μαΐου πάμε μπροστά με τη ΝΔ. Η μεγάλη νίκη ξεκινά από τα δυτικά», επεσήμανε.

Σε τέσσερις μέρες έχουμε εκλογές με βάρος πολύ μεγαλύτερο. Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 4 χρόνια οι πολίτες θα απαντήσουν σε όλα όσα έζησαν: ψέματα, φόβο, διχασμό, Πρέσπες. Σε τέσσερις μέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνει νέα αρχή», τόνισε.

Σε αυτές τις εκλογές δεν χωράει καμία χαλαρή ψήφος, δεν μπορεί καμία ψήφος να πάει χαμένη. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα και ίσες αποστάσεις. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: Η με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με την ΝΔ του αύριο. Αποφασίζουμε με καρδιά και με μυαλό, η ώρα είναι τώρα. Οι πολίτες δεν ξεχνούν όσα έζησαν τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση έδωσε λίγα και πήρε πολλά. Οι Έλληνες δεν θα αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να τους κοροϊδέψει ξανά», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ξέρω τις αγωνίες, τα πρόσωπα των Ελλήνων. Δεν θέλουν άλλο φόβο αλλά ελπίδα. Την ελπίδα της αλήθειας. Θέλουν σχέδιο, δουλειά, πρόοδο, να πάμε επιτέλους μπροστά. Το ζήτημα δεν είναι μόνο ποιοι θα φύγουν αλλά ποιοι θα έρθουν να τους αντικαταστήσουν. Μπορούμε να πάμε μπροστά, να αλλάξουμε τη ζωή των Ελλήνων, να την κάνουμε πολύ καλύτερη», είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώπιον του κοινού που τον επευφημούσε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ είναι υπέρ της κοινωνικής πολιτικής, είπε ότι στοχεύει στην ανάπτυξη και νέες δουλειές.

Αυτοί που είναι άριστοι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε νέο πρότυπο σχολείο στο Περιστέρι, είπε ο κ. Μητσοτάκης και δεσμεύτηκε ότι το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα γίνει πρότυπο πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών.

«Σε τέσσερις ημέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνει μια νέα αρχή»

«Θέλουμε μια Ελλάδα χωρίς φόβο, να μη ζουν οι καταστηματάρχες με το φόβο ότι θα τους σπάσουν πάλι τις βιτρίνες. Δεν μπορεί οι φοιτητές να έρχονται αντιμέτωποι με βαποράκια και μπαχαλάκηδες, τόνισε και επανέλαβε ότι θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Περιστέρι.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν μπορεί η ίδια η Βουλή να βεβηλώνεται, όλοι πληγωθήκαμε με τις κόκκινες μπογιές στη Βουλή. Δεν μπορέι να ασχολείται όλη η κυβέρνηση με το πως θα πάρει άδεια ο Κουφοντίνας, ένας τρομοκράτης που δεν έχει μετανιώσει».

Η ΝΔ είναι ενωμένη και ανανεωμένη είπε ο Κ. Μητσοτάκης. Η ΝΔ, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται σε όλους και ενώνει όλους τους Έλληνες. Υπογράμμισε ότι αγκαλιάζει ακόμη και όσους δεν την ψηφίζουν. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σημείωσε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων «δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στη δημοκρατία και τον αυταρχισμό».

Μιλώντας στους πολίτες της Δυτικής Αθήνας τόνισε πως ο κεντρικός στόχος της επόμενης κυβέρνησης είναι να δώσει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις και πρόσθεσε: «Όταν μιλάτε εσείς, μιλάει όλη η Ελλάδα. Με την ίδια δυνατή φωνή και με το ίδιο μήνυμα παντού. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Και στις 26 Μαΐου πάμε μπροστά με την ΝΔ. Η νίκη ξεκινά από τα δυτικά».

«Δεσμεύομαι για αυτά απέναντί σας και ξέρετε ότι μαζί μιλάμε πάντα τη γλώσσα της αλήθειας», είπε με έμφαση ενώ ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στο δυτικό τομέα της Β’ Αθηνών από όπου ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή «το 2004 με μπροστάρη τον Κώστα Καραμανλή».

Και ανέφερε: «Σε τέσσερις ημέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνει μια νέα αρχή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου» ενώ υπήρχε κόσμος και τους εξωτερικούς χώρους.

Παρόντες ήταν όλα τα πρόσωπα και τα στελέχη πρώτης γραμμής της ΝΔ. Οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρόεδρος και υποψήφιος ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, σχεδόν σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βέβαια υποψήφιοι που κατεβαίνουν έχοντας τη στήριξη της Πειραιώς στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές όπως ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Την Κυριακή ψηφίζουμε αλήθεια, εθνική υπερηφάνεια, αλλαγή. Ψηφίζουμε ελπίδα και πάμε την Ελλάδα μπροστά», είπε ο κ. Μητσοτάκης τον οποίο διέκοψε αρκετές φορές το κοινό φωνάζοντας συνθήματα με τα οποία τον αποκαλούσαν πρωθυπουργό και του έλεγαν ότι οι νέοι είναι μαζί του.

«Σε λίγο τα ψέματα τελειώνουν. Ερχόμαστε να βάλουμε τέλος στην ανυπαρξία του κράτους, στους φόρους, στο φόβο. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ζήσει ποτέ ξανά τραγωδίες όπως αυτές που έζησε στη Μάνδρα και το Μάτι. Για αυτή την ανικανότητα και γι’ αυτό τον κυνισμό αρκεί για να στείλετε στο σπίτι της την κα Δούρου», είπε και όταν άκουσε το κοινό να προχωρά σε αποδοκιμασίες είπε πως «δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες. Οι αποδοκιμασίες στην κάλπη».

Απευθυνόμενος στον Γιώργο Πατούλη του είπε ότι θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης και τους περιμένει πολλή δουλειά.

«Και εσάς κύριε Μπακογιάννη σας περιμένει πολλή δουλειά», είπε απευθυνόμενος και στον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων.

Ζήτησε καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές και είπε κλείνοντας πως το Περιστέρι έδειξε το δρόμο.