«Όποτε κανείς περπατάει στην Αθήνα καταλαβαίνει πόσο πίσω έχει μείνει αυτή η πόλη. Αυτό που με γεμίζει αισιοδοξία και ελπίδα, είναι ότι συναντώ καθημερινά ανθρώπους οι οποίοι δεν το έχουν βάλει κάτω. Ανθρώπους που θέλουν να το παλέψουν, να αφιερώσουν ενέργεια και χρόνο, και να βελτιώσουν αυτή την πόλη για να την ανεβάσουμε ψηλά», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάνννης σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων προέταξε τη βελτίωση της καθημερινότητας. «Είναι τα πολλά μικρά που κάνουν τα μεγάλα. Έχουμε χάσει το μεγάλο στοίχημα της καθημερινότητας. Η καθημερινότητα όμως είναι η μητέρα όλων των μαχών», υπογράμμισε επισημαίνοντας ότι «το μεγάλο ζητούμενο σήμερα είναι να μπορέσουμε να προσφέρουμε τις σωστές δημόσιες υπηρεσίες και τις σωστές δημόσιες υποδομές στους μονίμους κατοίκους και τους επισκέπτες».

Ο Κώστας Μπακογιάννης εξήγησε επίσης πως κάθε μία από τις επτά Δημοτικές κοινότητες θα μπορούσε να είναι ξεχωριστός Δήμος και μάλιστα ένας από τους 10-15 μεγαλύτερους στην Ελλάδα.

«Αυτό σημαίνει ότι αν θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί, αν θέλουμε να έχουμε απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, θα πρέπει να αποκεντρώσουμε το Δήμο, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη. Πρέπει να αποκεντρώσουμε το Δήμο στις αρμοδιότητες, σε μέσα και σε πόρους», ανέφερε δηλώνοντας ότι «το κράτος πρέπει να γυρίσει ανάποδα».