«Αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί έχουμε συμβάλλει στην ανεξαρτησία της Ελλάδας αλλά και στην παραμονή της στην ευρωζώνη. Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ», υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, κατά την ομιλία του σε μέλη της γαλλικής κοινότητας στην Ελληνογαλλική Σχολή. Επανέλαβε δε, ότι «ήρθα ως φίλος της Ελλάδας, σε μια εποχή δύσκολη για την χώρα».

«Θα πρέπει να διευκολύνουμε την Ελλάδα να εξέλθει από την κρίση», τόνισε ο κ. Ολάντ, υποστηρίζοντας πως «η Γαλλία έκανε τα πάντα προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη». «Εκφράζω όλη μου την ευγνωμοσύνη που μπορέσαμε και σταθήκαμε δίπλα στην Ελλάδα στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών που κάνει η χώρα», πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.

Ο κ. Ολάντ, μιλώντας σε μέλη της γαλλικής κοινότητας, επισήμανε ότι «πρέπει να προσφέρουμε δραστηριότητα και τεχνογνωσία στην Ελλάδα. Συμφωνήσαμε με τον Αντώνη Σαμαρά οι γαλλικές επιχειρήσεις να έρθουν στην Ελλάδα να επενδύσουν».

«Έχουμε καθήκον να δράσουμε ώστε να δώσουμε στην νέα γενιά, ελπίδα. Το διακύβευμα είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών και η επιστροφή στην ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.