Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου. Ο κ. Ολάντ, που πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου λίγο μετά τις 15:00 της Τρίτης, τόνισε ότι ήρθε στην Ελλάδα σαν φίλος και δε ζητά από τον ελληνικό λαό να κάνει επιπλέον προσπάθειες, καθώς έχει ήδη κάνει αρκετές.

Στις κοινές τους δηλώσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υπογράμμισε τον κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης σε περίπτωση επιπρόσθετων μέτρων.

Τόνισε δε, πως «Σταθήκατε δίπλα μας στη δύσκολη περίοδο, και όπως λέει ο λαός, στις δύσκολες ώρες φαίνονται οι καλοί φίλοι».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «ο λαός δεν αντέχει άλλο»,αλλά και πως «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια». «Είμαστε μπροστά από μία κοινωνική έκρηξη και δεν μπορούμε να ζητήσουμε άλλα», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κ. Ολάντ.

«Έχω έλθει ως φίλος της Ελλάδας, δεν ζητώ να δώσουν κάτι παραπάνω οι Έλληνες», είπε από την πλευρά του ο γάλλος πρόεδρος, αναγνωρίζοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει φτάσει στα όριά του.

Υποστήριξε,ωστόσο, ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας δεν έχουν γίνει μάταια, καθώς χωρίς αυτές δε θα μπορούσε η χώρα να ανακάμψει.

Ο κ. Ολάντ εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι με την τήρηση των δεσμεύσεων η Ελλάδα κατάφερε να παραμείνει στην ευρωζώνη. «Μια επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστροφική, ενώ θα είχε ισχυρές αρνητικές συνέπειες σε άλλες χώρες», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Η κρίση στην Ελλάδα τελείωσε».