Με 6,7 μονάδες βρίσκεται μπροστά η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια ακόμη δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, για την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής». Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Metron Analysis, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ένα ποσοστό της τάξης του 30,3%, έναντι 23,6% του κυβερνώντος κόμματος.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με 6,2%, ενώ έπονται η Χρυσή Αυγή με 4,3% και το ΚΚΕ με 3,9%, που είναι το τελευταίο κόμμα που ξεπερνά το όριο του 3%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 1,7% και η Ένωση Κεντρώων με 1,4%. Επίσης, το ίδιο ποσοστό (1,2%) συγκεντρώνουν Ποτάμι και Πλεύση Ελευθερίας.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, στην κάλπη των ευρωεκλογών δεν θα πάει το 4,1% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αγγίζει το 12,5%.

Παράλληλα, το συμπέρασμα που εξάγεται είναι πως φαίνεται να υπάρχει μια απόλυτη κυριαρχία του δικομματισμού, καθώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν μαζί ένα ποσοστό της τάξης του 53,9%, με τα υπόλοιπα κόμματα να έχουν μεγάλη απόσταση.