«Είναι αναγκαία η συνέχιση της προοδευτικής πολιτικής» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σε Συνέντευξη Τύπου, σε τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, στην Κομοτηνή, υπογραμμίζοντας ότι «έχουν βγει πολύ ισχυρά συμπεράσματα από τον κύκλο της κρίσης» και ότι ««χωρίς αλληλεγγύη, χωρίς σχεδιασμό που περιλαμβάνει τους πολλούς, καμία ανάπτυξη δεν είναι δίκαιη και βιώσιμη».

Ο κ. Παππάς παρέπεμψε στην εικόνα των συγκεντρώσεων στις ομιλίες του πρωθυπουργού -με πιο πρόσφατη αυτήν στην Καρδίτσα- υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει μια σαφής μεταστροφή του κλίματος υπέρ της παράταξης μας» και «μία πίστη ότι το οικονομικό μας πρόγραμμα μπορεί να εμπνέει τους πολλούς».

Πρόσθεσε, ότι δεν πρέπει να εκπλήσσεται κανείς, από τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς στελέχη της μειώνουν διαρκώς τις εκτιμήσεις για τη διαφορά της ψαλίδας ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί τα μαντάτα που έρχονται σε εμάς πηγαίνουν και στο επιτελείο της ΝΔ».

«Ακούσαμε τελευταίως ότι μπορεί να υπάρξει και ζήτημα νοθείας στις εκλογές» είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να πω στον κ. Αυγενάκη, με τον οποίο έχουμε υπάρξει και αντίπαλοι συνδικαλιστές στα ΤΕΙ, ότι αυτές οι ανοησίες μπορεί να είναι κατάλληλες για ένα φοιτητικό αμφιθέατρο και να ρίχνουμε το επίπεδο του φοιτητικού συνδικαλισμού. Όταν εκστομίζονται όμως σε τηλεόραση εθνικής εμβέλειας, από έναν άνθρωπο ο οποίος κατέχει μια τέτοιου τύπου ευθύνη, φανερώνουν ανευθυνότητα, πανικό και θα σας έλεγα και μια προσέγγιση της πολιτικής, η οποία δεν αρμόζει. Δεν μπορεί να μη διστάζουμε να λέμε τέτοια πράγματα».

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι οι εκλογές της 26ης Μάη του 2019 «δεν είναι ούτε οι εκλογές βίας και νοθείας, όπου ψήφιζαν και τα δέντρα», οι εκλογές του 1961, ούτε «εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, όπου ο ένας υποψήφιος για την προεδρία κατηγορεί τον άλλον για καλπονοθεία» και συνέχισε:

«Λίγη σοβαρότητα ενώπιον του αποτελέσματος θα ήταν μια ξεχωριστή συμβολή στον πολιτικό διάλογο. Φαίνεται, όμως, ότι το άνθος της σοβαρότητας για την ΝΔ άνθιζε σε άλλες εποχές και όχι τώρα».

«Θα ήθελα να πω προς όλα τα στελέχη της ΝΔ, ότι οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου θα έχουν ένα πάρα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα, το οποίο φαίνεται σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας, όπου πηγαίνει και μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας» πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.