Με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, υπό τον βουλευτή και εισηγητή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για θέματα Δημοσίων Έργων και Μεταφορών Νίκο Σηφουνάκη και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ συναντήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης. Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων σε ιδιώτες.

Ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι απαιτείται πολύ προσεκτικός σχεδιασμός καθώς πως η παραχώρηση των αεροδρομίων «πρέπει να συνδυάζεται με το συμφέρον βεβαίως της χώρας και με την ανταγωνιστικότητα, την ποιότητα δηλαδή του προϊόντος με την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας και των αεροδρομίων.

Οι επαφές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων θα συνεχιστούν σε επίπεδο τεχνοκρατών μέχρι να συμφωνηθεί το τελικό πλαίσιο παραχώρησης των αεροδρομίων.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «οι τρεις μεγάλες προτεραιότητες για τον τομέα μεταφορών αυτή την περίοδο, είναι οι συμβάσεις παραχώρησης για τα περιφερειακά αεροδρόμια, η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO και η απελευθέρωση στις οδικές επιβατικές μεταφορές. Γι’ αυτά έχουμε ανακοινώσει χρονοδιαγράμματα τα οποία θέλουμε να τα ακολουθήσουμε».

Ο υπουργός σημείωσε, επίσης, ότι «υπάρχουν δυο παράλληλες διαδικασίες. Η διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ του Ταμείου αποκρατικοποιήσεων σε σχέση με τις παραχωρήσεις αυτές καθαυτές και η διαδικασία από την πλευρά του Υπουργείου για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο ως προς την ΥΠΑ. Αυτά προχωρούν και πιστεύω ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορέσουμε παράλληλα να ανακοινώσουμε πως προχωρούμε και πως περνάμε από τη θεωρία στην πράξη».

Τόνισε δε, ότι μέχρι τέλος Μαρτίου τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία είναι προς αποκρατικοποίηση θα μεταφερθούν από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ και από τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η διαδικασία για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO, της εταιρείας τεχνικής συντήρησης του τροχαίου υλικού του ΟΣΕ.