Ξεκίνησε πριν λίγο στο υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα η συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής για την παρακολούθηση του προϋπολογισμού με βασικό θέμα την πορεία των εσόδων.

Στην επιτροπή που συνέρχεται συνήθως κάθε Τετάρτη και Παρασκευή μετέχουν εκτός από τον κ.κ. Γ. Στουρνάρα, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάννης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου.

Στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης βρίσκεται η εξέλιξη των εσόδων και συγκεκριμένα οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ, από την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σημειώνεται πως τα έσοδα προ επιστροφής φόρων ήταν τον Ιανουάριο μειωμένα κατά 241 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, κυρίως λόγω της υστέρησης των έμμεσων φόρων. Ακόμη, αν και οι επιστροφές φόρων είχαν υπολογισθεί τον Ιανουάριο στα 311 εκατ. ευρώ τελικά επεστράφησαν μόλις 45 εκατ. ευρώ, γεγονός που δείχνει πως η απώλεια εσόδων θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη εάν είχαν επιστραφεί οι φόροι.