Για νέα μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα (που σήμερα φτάνει μόλις στα 586 ευρώ, και στα 511 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών εργαζόμενους), προϊδέασε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Γιώργος Μέργος, με τα όσα είπε μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

«Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε», γιατί επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μέργος.

Μάλιστα, για να τεκμηριώσει την άποψη του, παρέθεσε στοιχεία για τον κατώτατο μισθό σε χώρες του ΟΟΣΑ. «Η ευελιξία στην αγορά εργασίας όπως εφαρμόστηκε στη Βόρεια Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει για εμάς εμπειρία αφού δεν επηρεάστηκε η κοινωνική συνοχή», επισήμανε ακόμα.

Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν εν όψει της έλευσης στην Αθήνα των επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας, που οι πληροφορίες τους θέλουν να επιμένουν στην κατάργηση των μισθολογικών ωριμάνσεων, αλλά και στη νέα διαδικασία διαμόρφωσης του βασικού μισθού και του μηχανισμού αξιολόγησης του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.