Επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη: «Δεν θα πλήξει τη φιλία των δύο χωρών»

Για απαράδεκτη ενέργεια μιλάει το υπουργείο Εξωτερικών


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9:16
15/05/2019
Επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη: «Δεν θα πλήξει τη φιλία των δύο χωρών»
loading

Την επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, δίπλα στην Αμερικανική Πρεσβεία, καταδίκασε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια ενέργεια δεν θα πλήξει τη φιλία Ελλάδας-ΗΠΑ.

«Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του Πρέσβυ της φίλης χώρας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Καλημέρα» γράφει στα ελληνικά ο Αμερικανός πρέσβης. «Ξύπνησα και ήρθα αντιμέτωπος με ακόμα περισσότερο παιδιάστικο βανδαλισμό έξω από την κατοικία και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι δράστες, όπως προβλέπει ο νόμος. Η καταστροφή περιουσίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία» αναφέρει στο μήνυμά του στο Twitter.

Για το περιστατικό, όπως δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ. Του εξέφρασε την συμπαράσταση της ελληνικής πλευράς και τον ενημέρωσε για όλες τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι ελληνικές Αρχές.

Την ευθύνη ανέλαβε η αντιεξουσιαστική ομάδα Ρουβίκωνας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει