Κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πως ταύτισε το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με τον «πολακισμό», μετατρέποντας την πρόταση μομφής σε βάρος του κ. Πολάκη, σε ψήφο εμπιστοσύνης για όλη την κυβέρνηση, εξαπολύει ο Βασίλης Κικίλιας.

«Ο κ. Πολάκης προσέβαλε με τον πιο χυδαίο και απάνθρωπο τρόπο, έναν αγωνιστή της ζωής, τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Οι εκφράσεις του αποτελούν ντροπή. Ακόμα μεγαλύτερη ντροπή είναι ότι ο κ. Τσίπρας όχι απλά έσπευσε να τον καλύψει, αλλά λίγες μέρες μετά, έκαναν και διακοπές μαζί» τονίζει σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά ο κ. Κικίλιας. «Όσοι ανέχονται τέτοιες φασίζουσες συμπεριφορές, όσοι καλύπτουν την “ανθρωποφαγία” δεν έχουν καμία στάλα ήθους και “ξεγυμνώνονται” απέναντι στον ελληνικό λαό. Χαρακτηριστική η σκηνή προχτές στη Βουλή. Είπε ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη: “είσαι πολύ λίγος να μιλάς για μένα” και μετά έστειλε εν είδει μπράβου τον Πολάκη να πουλάει τσαμπουκά από κοντά» λέει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «καιροσκόπο» λέγοντας πως το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του το πλήρωσε ακριβά η χώρα με 100 δισ. λογαριασμό. «Στα τρία επόμενα χρόνια έδειξε πόσο ιδεοληπτικός είναι. Διέλυσε τη μεσαία τάξη με βαριά υπερφορολόγηση. Τον τελευταίο του χρόνο ως πρωθυπουργός, απέδειξε πόσο επικίνδυνος είναι. Έδωσε τη μακεδονική γλώσσα, εθνότητα και ταυτότητα. Και τώρα φέρνει ένα πακέτο μέτρων “για να αποκαταστήσει τις αδικίες”, όπως λέει, που όμως αυτός δημιούργησε επί 4,5 χρόνια. Θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός, που κυβέρνησε από το 2015 μέχρι και το 2019 και εξήγγειλε μέτρα για το 2020 και μετά, όταν και θα έχει φύγει από την εξουσία» λέει προσθέτοντας πως έχει αντιγράψει αποσπασματικά το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Όπως λέει μάλιστα την ίδια στιγμή αρνείται να ψηφίσει την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου όπως τον κάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έτσι μισθωτοί και συνταξιούχοι χάνουν ένα μισθό και μία σύνταξη.

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές ο κ. Κικίλιας εκφράζει την εκτίμηση πως θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα που θα είναι η αποδοκιμασία του κ. Τσίπρα ο οποίος και οδήγησε, όπως τονίζει, τη χώρα ξανά στα μνημόνια τη στιγμή που έβγαινε στο ξέφωτο. «Το βράδυ της 26ης Μαΐου, όταν θα κλείσουν οι κάλπες, δεν θα υπάρχει ούτε ένας Έλληνας ο οποίος θα αμφιβάλλει ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή την οποία χρειάζεται η χώρα είναι ήδη εδώ» τονίζει.

Μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά ο κ. Κικίλιας επισημαίνει πως η ΝΔ έχει αποδείξει ότι στηρίζει την εθνική γραμμή απέναντι στην πολιτική έντασης που συνειδητά εφαρμόζει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο αγνοώντας το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και αμφισβητώντας έμπρακτα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Είναι σαφές ότι οι ενέργειες της Τουρκίας, εκτός από επικίνδυνες, υποσκάπτουν τον στρατηγικό στόχο της Ευρώπης να ενισχύσει την ενεργειακή της ασφάλεια. Προβλέπω, ότι σύντομα να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία, έναντι της προκλητικής και παράνομης συμπεριφοράς της» τονίζει.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι δέκα μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι έχουν βελτιωθεί τα πράγματα στο ζήτημα πρόληψης και κατάσβεσης πυρκαγιών, ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ δηλώνει πως έχοντας αντιμετωπίσει ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αποτελεσματικά, τις πυρκαγιές του 2014, γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι η πρόληψη είναι ανώτερη της θεραπείας.

«Για ποια πρόληψη μιλάμε, όταν το νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία, 10 μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι, δεν έχει έρθει ακόμα στη Βουλή;» ρωτά ο κ. Κικίλιας.

Τέλος αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ που καταψήφισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Βουλή ο αρμόδιος Τομεάρχης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως επί τέσσερα χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα για τις Ένοπλες Δυνάμεις και πως τώρα στα τελειώματα, όπως λέει χαρακτηριστικά, ψήφισε ένα ιδεοληπτικό πόνημα, ραμμένο στα μέτρα της κομματικής νεολαίας του. «Ένα νομοσχέδιο που υπονομεύει τη δομή και την πειθαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων με τη σύσταση των “Γραφείων Νομικής Προστασίας”. Αναφορικά με το θέμα των αντιρρησιών συνείδησης, αναρωτιέται κανείς ποιος έγραψε το ν/σ: Ο κ. Αποστολάκης ή ο κ. Καρανίκας; Προσβάλλουν και απαξιώνουν το κύρος των στελεχών των ΕΔ, καθόσον τροποποιούν τη σύνθεση της ειδικής επιτροπής των αντιρρησιών συνείδησης, με αύξηση συμμετοχής των καθηγητών ΑΕΙ από δύο σε τρεις και αντίστοιχη μείωση των αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων από δύο σε έναν. Άρα δεν εμπιστεύονται τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, ντροπή! Ό,τι ζημιώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις και την εθνική ασφάλεια της χώρας, θα ξηλωθεί, από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Φιλοδοξούμε να φέρουμε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον 21ο αιώνα» καταλήγει ο κ. Κικίλιας.