«Όσα προβλήματα ήταν μόνο αρμοδιότητα του υπουργείου μας λύθηκαν, όσα όμως είχαν να κάνουν και με άλλα υπουργεία έπρεπε να συνεργαστούμε μαζί τους, χρειαζόμασταν μέρες», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, εκτιμώντας ότι οι αγρότες θα αντιληφθούν τη σημασία των κυβερνητικών μέτρων όταν θα καταλάβουν τις λεπτομέρειες.

Ο κ. Τσαυτάρης, μιλώντας στον Alpha 9,89, είπε ότι χρειάζεται υπομονή, αλλά δήλωσε αισιόδοξος ότι θα επιστραφεί το σύνολο του ποσού στο πετρελαίου ώστε να στηριχθεί η παραγωγή. «Για να απαλύνουμε το κόστος πετρελαίου δίναμε 160 εκατομμύρια ως επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Δεν είναι στόχος να πετάμε λεφτά από τα ελικόπτερα, τελειώσανε αυτά» δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας «αν πραγματικά μπορέσουμε να δώσουμε φτηνό πετρέλαιο δεν είναι κάτι που γίνεται σε μια βδομάδα, χρειάζεται συνέχεια δουλειά για αυτό».

Για τους αγρότες που μοίρασαν χθες τα προϊόντα τους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε «αν έγινε για να βοηθήσουν ήταν καλό αλλά αν έγινε για επικοινωνιακούς λόγους ήταν περιττό. Το υπουργείο κάνει μεγάλη προσπάθεια, δίνει τρόφιμα σε χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα… όμως δε πρέπει να γίνεται με έναν τρόπο που καταντάει σόου».