Πετρόπουλος για 120 δόσεις: Δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση διότι δεν θα χρειαστεί

Την πεποίθηση πως οι οφειλέτες θα την αξιοποιήσουν εξέφρασε ο υφυπουργός Εργασίας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:44
09/05/2019
Πετρόπουλος για 120 δόσεις: Δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση διότι δεν θα χρειαστεί
1
loading

Να υποστηρίξει και το πολιτικό σύστημα τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία ζητεί ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής για το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις. Ο κ. Πετρόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ρύθμιση θα αποδειχθεί επιτυχής και θα την αξιοποιήσουν οι οφειλέτες.

«Αυτή η εκκαθάριση κάνει μια νέα αρχή. Δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση διότι δεν θα χρειαστεί. Πρέπει όλοι να το καταλάβουν και πρέπει να την υποστηρίξει και το πολιτικό σύστημα», είπε ο υφυπουργός και τόνισε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η κυβέρνηση, για τη ρύθμιση των οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι μια παρέμβαση αναπτυξιακή, για την οικονομία και το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο κ. Πετρόπουλος κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να σταματήσουν τον... «μηρυκασμό» ότι «οι ασφαλισμένοι δεν έχουν λόγο να πληρώσουν διότι δεν θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους».

«Τα δεδομένα της κοινωνικής ασφάλισης διασφαλίζουν την προοπτική μιας βιώσιμης πορείας στο ασφαλιστικό σύστημα και στην απόδοση ικανοποιητικών βιώσιμων συντάξεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εργασίας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, και επισήμανε ότι τη ρύθμιση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που έγινε το 2014, την ολοκλήρωσαν 4.000 οφειλέτες και μόλις 6.000 οφειλέτες παραμένουν ενεργοί στη ρύθμιση, τηρώντας τις υποχρεώσεις τους.

Τη ρύθμιση του 2015 την ολοκλήρωσαν 8.000 οφειλέτες και παραμένουν ενεργοί 58.000 οφειλέτες που τηρούν τις υποχρεώσεις τους. «Συνεπώς», είπε ο κ. Πετρόπουλος, «είναι ασύγκριτα αυτά τα δεδομένα υπέρ της πολιτικής που άσκησε η σημερινή κυβέρνηση».

Ο υφυπουργός Εργασίας, απαντώντας στην κριτική ότι μειώθηκαν οι συντάξεις επί της σημερινής κυβέρνησης, παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι ο μέσος όρος σύνταξης γήρατος το 2014 ήταν 953 ευρώ, αλλά το 2018 είναι 973 ευρώ και συνεπώς δεν υπάρχει μείωση αλλά αύξηση της τάξεως των 20 ευρώ. «Στον ΗΛΙΟ που παινεύετε, θα δείτε και το φως σας» είπε για τα στοιχεία που δίνει το συγκεκριμένο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Μικρή αύξηση, αλλά πάντως αύξηση, δείχνουν και άλλα στοιχεία που αντλήθηκαν από το πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ» και τα επικαλέστηκε ο υφυπουργός και σύμφωνα με αυτά η μέση σύνταξη το 2014 ήταν 711 ευρώ και σήμερα είναι 724 ευρώ. Η επικουρική, το 2014, ήταν 169 ευρώ και σήμερα 172 ευρώ.

«Δεν μας αρκεί πράγματι που είναι λίγο καλύτερες οι συντάξεις σε σχέση με σας. Δεν μας ενδιαφέρει να συγκριθούμε μαζί σας. Γι΄αυτό παίρνουμε μέτρα που βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής», είπε ο Τάσος Πετρόπουλος, απευθυνόμενος στη ΝΔ, και με βάση το σκεπτικό αυτό, δήλωσε ότι αναμένει ομοφωνία στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar SER 30

    ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΑΙΣΧΡΟ ΑΛΗΤΙΚΟ ΜΕΙΩΝΟΤΙΚΟ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΧΕΙΡΙΣΤΟ ΑΠΑΞΙΟΤΙΚΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΛΕΦΤΙΚΟ \'\' ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ \'\' ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ ΑΛΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ . ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ . ΠΟΣΟ ΓΚΑ ΓΚΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει