Την «απαράδεκτη» αύξηση των ενσήμων του ΙΚΑ που απαιτούνται προκειμένου οι ασφαλισμένοι να τύχουν παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στηλιτεύει με ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας, Ιωάννη Βρούτση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον κ. Κουίκ, ενώ «για το έτος 2009 ο απαιτούμενος αριθμός ενσήμων ήταν 50 ημέρες εργασίας, τις οποίες ο ασφαλισμένος είχε πραγματοποιήσει είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος είτε κατά τους τελευταίους 15 μήνες, οι ημέρες αυτές, προσαυξανόμενες κατά 10 ανά έτος, κατάφεραν να φθάσουν τις 100 για το έτος 2013!».

«Στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης, σε μία περίοδο βαθιάς ύφεσης για τον ελληνικό λαό, που η οικοδομή έχει εξαφανισθεί, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη ακολουθούμενη από το ντόμινο της ανεργίας και η εξεύρεση εργασίας αποτελεί «σκανδαλώδη» εύνοια της τύχης, με απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τα ένσημα αυξήθηκαν από 50 σε 100!» υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ερωτά τον αρμόδιο υπουργό «τι προτίθεται να πράξει ώστε να υπάρξει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα για όλους τους Έλληνες».