«Απόψεις και εμπειρίες από την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και την Ελλάδα» συζήτησαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, στην Ιπποκράτους.

Ειδικότερα, στη συνάντηση συζητήθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, οι διμερείς σχέσεις υπό το πρίσμα των ευρύτερων εξελίξεων στη Νοτιανατολική Μεσόγειο, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα, την υπαγωγή της Κύπρου σε πρόγραμμα στήριξης, και στο Κυπριακό.

Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Λιλλήκας έκανε λόγο για πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Βενιζέλο και χαρακτήρισε τις εμπειρίες της Ελλάδας για το μνημόνιο, τις οποίες αντάλλαξαν, «πολύ χρήσιμες για τις δικές μας διαπραγματεύσεις».

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την ελπίδα ότι «η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός πολύ σύντομα θα ξεπεράσουν τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και θα τεθεί ξανά η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης».

Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος «γιατί πάντα ο ελληνισμός τα καταφέρνει στα δύσκολα» και τόνισε πως «ο κυπριακός ελληνισμός, η Κύπρος, χρειάζεται μια ισχυρή Ελλάδα και όχι μια Ελλάδα οικονομικά εξαρτημένη και αποδυναμωμένη».

«Από δικής μας πλευράς» συνέχισε, «θα πρέπει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα να διασφαλίσουμε τουλάχιστον τα στοιχειώδη, που είναι η μη εκχώρηση κρατικής κυριαρχίας και η ελευθερία στη διαχείριση της κρατικής μας περιουσίας».

Μίλησε δε για στοιχεία, για τα οποία «μας βοήθησε και η συνάντηση χτες με τον Έλληνα πρωθυπουργό και σήμερα με τον κ. Βενιζέλο, για να μελετήσουμε καλύτερα τις εμπειρίες από το ελληνικό μνημόνιο».