«Ποτέ δεν έδωσα σημασία σε μια καλή αρχή, με δόξες και μεγαλεία. Εκείνο που με ενδιαφέρει στην πολιτική δεν είναι η καλή αρχή, αλλά το καλό τέλος», συνηθίζει να λέει ο Γιάννης Ραγκούσης στους συνομιλητές του, εκείνους που τον συγχαίρουν για τις υπεραρμοδιότητες που έχει αναλάβει μετά τον ανασχηματισμό.

Οι υπεραρμοδιότητες, άλλωστε, δεν σταματούν με την απόφαση που εξέδωσε ο πρωθυπουργός την προηγούμενη Τετάρτη και με την οποία ο Γ. Ραγκούσης αναλαμβάνει υπερσυντονιστής της κυβέρνησης ή -κατ’ άλλους, που ζηλεύουν τη δόξα του- «μικρός πρωθυπορυγός».

Όπως αποκαλύπτει η Real news, ετοιμάζεται νέο Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο το υπουργείο Εσωτερικών θα λαμβάνει τις αρμοδιότητες του παλιού υπουργείου Προεδρίας, έστω κι αν υπάρχει προβληματισμός για το αν πρέπει να αλλάξει ή όχι και το όνομα του υπουργείου.

Ο Γ. Ραγκούσης, μάλιστα, είναι εξ αυτών που δεν επιθυμούν την αλλαγή του ονόματος, όχι μόνο γιατί θέλει να αποφύγει επιπρόσθετες γκρίνιες, ίσως και επιθέσεις, από όσους στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχουν πρόβλημα με τη ραγδαία εξέλιξή του, αλλά και επειδή επιθυμεί το όνομά του να συνδεθεί με τις μεγάλες αλλαγές στο υπουργείο Εσωτερικών.