Αυγενάκης: Η Κρήτη δικαιούται σύγχρονα και λειτουργικά έργα υποδομής

Προτεραιότητα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του νησιού, τονίζει ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:18
02/04/2019
Αυγενάκης: Η Κρήτη δικαιούται σύγχρονα και λειτουργικά έργα υποδομής
15
loading

Εκδήλωση με θέμα «Το πρόγραμμα της ΝΔ για τις Υποδομές» πραγματοποιήθηκε απόψε στο Ηράκλειο με κεντρικούς ομιλητές τον Κώστα Καραμανλή, τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών της ΝΔ και βουλευτή Σερρών και τον Λευτέρη Αυγενάκη, γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτή Ηρακλείου.

Όπως τόνισε ο κ. Καραμανλής, «η Νέα Δημοκρατία, από την ίδρυσή της έχει κάποιες απαράβατες θεμελιώδεις αρχές: Δεν τάζει πράγματα που δεν μπορεί να πραγματοποιήσει. Δεν λέει μεγάλα λόγια, αλλά προτιμά τα μεγάλα έργα. Πάνω σε αυτή τη θεμελιώδη αρχή είναι οικοδομημένο και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τις υποδομές».

Παράλληλα, υπογράμμισε το γεγονός ότι οι επενδύσεις στις υποδομές και τα έργα ανάπτυξης επιδρούν πολλαπλασιαστικά στην οικονομία, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, και συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση τόσο του εθνικού, όσο και του τοπικού ΑΕΠ.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και Ανάπτυξης Υποδομών της Νέας Δημοκρατίας, και τόνισε πως η ΝΔ δεν προτίθεται να αλλάξει - αλλά να βελτιώσει - το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο. Άλλο τόσο εστιάστηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός Εθνικού Μητρώου Υποδομών για τον τακτικό έλεγχο και τη συντήρηση των δημοσίων έργων, στην ανάγκη επίβλεψη των δημοσίων έργων και από τον ιδιωτικό τομέα ανάλογα τον τύπο του έργου και τη διαθεσιμότητα του Δημοσίου, στην εισαγωγή ενός «Βαθμολογίου» έργων, το οποίο θα αναρτάται στο ΕΣΗΔΗΣ και στο γεγονός ότι κανένα έργο δεν θα εγκρίνεται αν δεν συνοδεύεται από μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας ανεξάρτητου φορέα.

Επιπλέον, ο κ. Καραμανλής παρουσίασε ένα νέο εργαλείο: τις «Προτάσεις Καινοτομίας», που θα μπορούσαν όπως τόνισε, να εφαρμοστούν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, που θα αντικατασταθεί στο άμεσο μέλλον από το αεροδρόμιο του Καστελίου.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι για τη ΝΔ, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης αποτελούν προτεραιότητα: «Η Κρήτη δικαιούται ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο, ένα σύγχρονο και λειτουργικό αεροδρόμιο, σύγχρονα και λειτουργικά έργα υποδομής. Εμείς οι Κρητικοί, το δικαιούμαστε και το αξίζουμε. Αξίζουμε καλύτερα» υπογράμμισε.

Ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ σημείωσε ότι το πρόγραμμα του κόμματος για τις υποδομές, βάζει την Κρήτη στο επίκεντρο των μεγάλων έργων υποδομής «και το κάνει, όχι με βαρύγδουπες ανακοινώσεις και γενικόλογες υποσχέσεις, αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις, σαφείς διαδικασίες και ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα».

Σε ότι αφορά το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης, «δεσμευόμαστε ότι, μέχρι να ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, θα έχει την απαραίτητη συντήρηση και τις κατάλληλες υποδομές, προκειμένου να λειτουργεί αποτελεσματικά. Δεσμευόμαστε για την προώθηση μικρών παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν την λειτουργία, θα αυξήσουν την ασφάλεια και θα βελτιώσουν σημαντικά την εμφάνιση του αεροδρομίου, ώστε να καλύψει αποτελεσματικά τις ανάγκες μετακίνησης των επιβατών. Επίσης, δεσμευόμαστε για την αξιοποίηση του χώρου του αεροδρομίου, όταν ξεκινήσει η λειτουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι. Δεσμευόμαστε για την αξιοποίηση του χώρου, που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής της πόλης μας». Αντίστοιχα, για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, δεσμεύθηκε ότι «θα συμβάλουμε στην όσο το δυνατόν πιο σύντομη και άρτια ολοκλήρωση του έργου και, κυρίως, για την ουσιαστική συμμετοχή του στην ανάπτυξη της περιοχής και του νησιού μας».

Ο κ. Αυγενάκης, αναφορικά με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, είπε ότι είναι ένα έργο για το οποίο έχει δεσμευτεί προσωπικά ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεσμευόμαστε ότι ο ΒΟΑΚ, κι εμείς στη ΝΔ μιλάμε για τον άξονα Κίσσαμος-Σητεία, είναι κομβικής σημασίας έργο υποδομής, είναι απαραίτητη η έναρξη του έργου άμεσα. Είναι θέμα ασφάλειας και θέμα ανάπτυξης. Δεσμευόμαστε ότι ο ΒΟΑΚ θα γίνει. Είναι το τελευταίο μεγάλο οδικό έργο στη χώρα που πρέπει να πραγματοποιηθεί. Δεσμευόμαστε ότι το τμήμα Χανιά-Αγ. Νικόλαος θα υλοποιηθεί σε ορίζοντα 4ετίας και με εκτιμώμενο κόστος 900-1.300 εκ. ευρώ. Δεσμευόμαστε για ενιαία δημοπράτηση για ολόκληρη τη φάση 1 (Χανιά-Αγ. Νικόλαος) με τη μέθοδο της παραχώρησης. Δεσμευόμαστε για τη Φάση 2 (Κίσσαμος-Χανιά και Αγ. Νικόλαος-Σητεία) συνολικού κόστους 500-600 εκ. ευρώ».

Σε ό,τι αφορά τον δρόμο Ηράκλειο-Μεσαρά, ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε: «Οι εξελίξεις του έργου μας στενοχωρούν. Όχι, δεν θέλαμε να πούμε 'σας τα λέγαμε'. Όχι δεν θέλαμε να δικαιωθούμε τώρα, θέλαμε να προλάβουμε τα χειρότερα. Θέλαμε να προλάβουμε την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου. Αυτό που προέχει είναι να συμβάλλουμε όλοι, ώστε να ολοκληρωθούν οι εναπομείνασες εργασίες και, έστω αυτή την ύστατη στιγμή, να αποτραπεί αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

15
σχόλια
 1. avatar PanosGianaros

  ΛΕΥΤΕΡΗ . . .. να σου θυμίσω , ,
  ο πατέρας του Κυριάκου , τον λέγανε Κώστα άν θυμάσαι ,
  ήταν αυτός που σαν αρχηγός του Κόμματος των Νεοφιλελευθέρων
  έλεγε με δυνατή φωνή . . . . . ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ . . . !
  υ.γ
  Φαίνεται πως στην Κρήτη , καταστράφηκαν τα μυαλά σας και δεν θυμάστε τίποτε . . !
  Ο Αυγενάκης μοιράζει Σανό . . . . . θερμοκηπίου , οικολογικό . . !

 2. avatar Dytikos

  Εδώ ο καλός σανός!

 3. avatar ;;;

  Να τα κάνετε όμως υπερσύγχρονα όπως το μάτι

  1. avatar @;;;

   Όλη τη Κρήτη την έχουν δώσει εργολαβία στον καλογρίτσα. Αν τα έργα αντέξουν πάνω από χρόνο, θα είναι τυχεροί.

 4. avatar Mplaky

  ΕΙΧΕΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ;;;;ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΠΟΙΟΙ ΚΕΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΕΩΣ ΤΟ 2015;;; ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΛΑ ΔΟΥΛΕΥΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

 5. avatar Τι να πω;

  ακολουθώντας την γραμμή του μέγιστου Κουλη εξήγγειλε έργα που ήταν στα χαρτιά 40 χρόνια και ξεκίνησαν επι Σύριζα.
  Σανό για τα προβατάκια.

 6. avatar Μόνο έτσι

  Με την παρούσα κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι θα γίνουν έργα στη μεγαλόνησο. Όπως τέλειωσαν όλα τα μεγάλα οδικά έργα μέσα σε ενάμιση χρόνο! Έργα που σέρνονταν για δεκαετίες. Με επανακοστολογήσεις στους εργολάβους έναντι καταβολής μίζας στις κλεφτοκυβερνήσεις.

 7. avatar ΤΟ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ Η ΚΡΗΤΗ ΤΟ ΞΕΡΕΙ

  ΚΑΛΑ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΛΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ,ΟΧΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΓΙΑΥΤΟ ΑΣΤΟ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΕΙΣ ΠΑΝΕ ΧΤΥΠΑ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΡΤΑ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!

 8. avatar ΠΑΛΛΑΣ

  ΚΥΡΙΕ ΑΥΓΕΝΑΚΗ??Γιατι ο ΠΟΛΑΛΑΚΗΣ κατεβαινει στον Πειραια???

 9. avatar Τα εργα στη Κρητη

  τα εχει δρομολογησει και θα τα κανει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατι αυτοι δεν ταζουν αν δεν μπορουν αυτα που λενε να τα κανουν Μη ταζεις λοιπον κατσικοκλεφτη γιατι αυτα τα εργα επρεπε να εχουν γινει προ πολλου και συ κι ο κληρονομος Στις εκλογες [...]

 10. avatar τσαμπα μαγκες!!!!

  Στο εδώλιο για κακούργημα ο Σταύρος Ψυχάρης για δάνεια 44 εκατ. ευρώ.
  Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθεί την Πέμπτη ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης, που κατηγορείται για κακούργημα σε υπόθεση που αφορά προσωπικά δάνεια ύψους 44.700.000 ευρώ, τα οποία είχε λάβει από την Alpha Bank με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

 11. avatar ????????????????????????

  Οι άριστοι του… εισαγγελέα και της Νέας Δημοκρατίας.
  Χάρης Τομπούλογλου: Ο «φακελάκιας» υποψήφιος δήμαρχος.
  Ιωάννης Κιτσάκης: Ο «μακεδονομάχος» και οι παράνομες ελληνοποιήσεις.
  Βασίλης Σπανάκης: Εμπλοκή σε καλπονοθεία.
  Γιώργος Πρεβεζάνος: Στη φυλακή για διακίνηση μεταναστών.
  Πέτρος Μαντούβαλος: Ο «γαλάζιος» κολλητός του… παραδικαστικού.
  Νότης Μηταράκης: Και βουλευτής και… κακοπληρωτής.
  Γιάννης Μιχελάκης: «Επί πληρωμή»… ερωτήσεις στη Βουλή.
  Γιώργος Μαλάκος: Στη φυλακή ο κουμπάρος του Κούλη.
  Αρμόδιος Δρίκος: Ο μαϊμού καρδιολόγος – κουμπάρος του Κικίλια.
  Παναγιώτης Ψωμιάδης: Ο «γαλάζιος Ζορό» με τα… 45άρια.
  Γιώργος Δακής: Οι παράνομες αναβαθμίσεις υπαλλήλων.
  Αγαθάγγελος Κότσαλος και Δημήτρης Μπουσμπουρέλης: Σύλληψη για τις ελληνοποιήσεις στο Μεσολλόγγι.
  Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Ο «φτερωτός» γιατρός.
  Μανώλης Κεφαλογιάννης: Ερευνάται για απάτη από την η OLAF.
  Γιώργος Κύρτσος: Άρση ασυλίας για χρέη 627.000 ευρώ στο δημόσιο.
  Δημήτρης Χατζηβρέττα, Στάθης Λαφαζανίδης: Για κακουργηματική δίωξη οι πρώην δήμαρχοι.

 12. avatar έλα ρε

  τώρα θυμηθήκατε τι έργα χρειάζεται η Κρήτη;;;; Τόσα χρόνια πριν τι κάνατε ;; [...]

  1. avatar μανολια…

   και κοκαλια τρωγανε και τοτε......

 13. avatar λευκα ορη

  ο καψωχας σε βριζει......χαμπαρι δεν παιρνεις???????η ακριβοπουλου θυμιαζει το συριζα.....εσυ κοιμασαι??????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει