Μπακογιάννης: Το άσυλο πρέπει να τελειώνει έτσι όπως υπάρχει σήμερα

«Οι ελεγχόμενοι χώροι χρήσης ναρκωτικών είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:56
31/03/2019
Μπακογιάννης: Το άσυλο πρέπει να τελειώνει έτσι όπως υπάρχει σήμερα
16
loading

«Χρειαζόμαστε ένα ολιστικό σχέδιο, στοχοθεσία και συμπράξεις. Όσο λειτουργούμε ο καθένας ξεχωριστά στο μικρόκοσμό του, νομοτελειακά θα αποτυγχάνουμε», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών σε ημερίδα με τη συμμετοχή κατοίκων του Πεδίου του Άρεως, φοιτητών και φορέων που έγινε σήμερα στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Πανελληνίου.

Οι κάτοικοι βιώνουν μια πολύ δύσκολη πραγματικότητα καθημερινά και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε πως το γεγονός ότι οι τοξικοεξαρτημένοι έφυγαν από το Πεδίον του Άρεως και πήγαν απλώς σε άλλα σημεία της πόλης δείχνει το πρόβλημα. «Να είμαστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι. Έχουμε αποτύχει γιατί δεν έχουμε σχέδιο και γιατί δεν έχουμε καταφέρει να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας. Έχουμε καταφέρει ακόμα και στο θέμα της αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών να λειτουργούμε με ιδεοληψίες και δεν έχουμε φτάσει στο αναγκαίο σημείο να συμφωνούμε έστω στα βασικά», ξεκαθάρισε και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και δικαιώματα χρηστών και κατοίκων».

Συγκεκριμένα κάλεσε τους συνυποψηφίους του να συμφωνήσουν ότι όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση «ο Δήμος να διεκδικήσει το δικαίωμα να λειτουργήσει ως φορέας υλοποίησης, πάντα σε συνεργασία με την θεραπευτική και την πανεπιστημιακή κοινότητα».  Σχετικά με τη λειτουργία χώρων ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών είπε ότι είναι υπέρ αλλά δεν θεωρεί πως είναι πανάκεια.

«Ναι, οι ελεγχόμενοι χώροι χρήσης ναρκωτικών είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά, όμως δεν αρκεί. Και έχει μεγάλη σημασία η χωροθέτηση η οποία δεν μπορεί να γίνει με διαταγές και εντολές αλλά ενδεχομένως να συνδυαστεί με υφιστάμενες δομές υγείας. Μόνοι τους οι ελεγχόμενοι χώροι δεν θα κάνουν τίποτα. Πρέπει να συνδυαστούν και με Κέντρα Ημέρας και υπνωτήρια. Είναι ντροπή που η Αθήνα δεν έχει τέτοιες δομές», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων τονίζοντας πως χρειάζεται διαβούλευση και συζήτηση με τους κατοίκους στις γειτονιές που ζουν το πρόβλημα και όλες τις προεκτάσεις του κάθε μέρα.

«Έχουμε ένα εθνικό σχέδιο δράσης για τα ναρκωτικά εδώ και πολλά χρόνια το οποίο το έχουμε αφήσει στο συρτάρι. Εφόσον το Κράτος δεν προχωράει μπροστά, ο Δήμος να πάρει την πρωτοβουλία σε συνεργασία με επιστήμονες, με τους αρμόδιους φορείς και τους κατοίκους», συνέχισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνοντας ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος ξεκινά από την πρόληψη, μετά αφορά τη θεραπεία και βέβαια την επανένταξη.

Παράλληλα ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να γίνει street work και να λειτουργεί τουλάχιστον ένα Κέντρο Πρόληψης σε κάθε γειτονιά, σε κάθε Δημοτική Κοινότητα.
«Να τα ενισχύσουμε, να τα στηρίξουμε. Και ας κάνουμε επιτέλους με γενναιότητα την αυτοκριτική μας. Υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια μέσω του ΕΣΠΑ από το 2015. Δεν γίνεται να είμαστε στο 2019 και να ξεκινάμε το σχεδιασμό μας από το μηδέν», υπογράμμισε. Ειδικά για την πρόληψη επισήμανε ότι έχει αλλάξει και είναι ζητούμενο να εστιάσουμε στις ευάλωτες ομάδες.

«Όλη αυτή η συζήτηση για να έχει νόημα απαιτεί επιτέλους ο Δήμος να πάρει πρωτοβουλία. Δεν μπορεί να κρύβεται από τις ευθύνες του και να δείχνει την εκάστοτε κυβέρνηση με το δάκτυλο γιατί ο Δήμος και οι δημότες πληρώνουν το λογαριασμό της απόλυτης εγκατάλειψης ολόκληρων περιοχών της Αθήνας», τόνισε.

Επιπλέον, ειδικά για την κατάσταση στην ΑΣΟΕΕ ο Κώστας Μπακογιάννη είπε ότι το πανεπιστημιακό άσυλο είναι άσυλο ιδεών και όχι παραβατικότητας και εγκληματικότητας.
«Αυτό που συμβαίνει στην ΑΣΟΕΕ δεν είναι επιτρεπτό και αποδεκτό. Το άσυλο πρέπει να τελειώνει έτσι όπως υπάρχει σήμερα. Το άσυλο υπάρχει για τις ιδέες και τις σκέψεις. Δεν υπάρχει για τους εγκληματίες και τους παραβάτες», υπογράμμισε ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την αναβάθμιση του Πεδίον του Άρεως επανέλαβε πως όποιος και αν είναι περιφερειάρχης θα πρέπει να περάσει στη δικαιοδοσία του Δήμου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

16
σχόλια
 1. avatar ;;;;

  Τουλάχιστον με εκανες και γελασα

  1. avatar μονο ο συριζα θελει ασυλο

   για τους αναρχους βουτσοπαιδες.....

 2. avatar spyrospeiratis

  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟ ΧΑΣΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ .ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ Μ.Κ.Ο. ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΡΥΣΕΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ-ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ- ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ- ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΓΕΝΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΜΕ. ΑΙΣΧΟΣ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΥΓΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΜΕ.

 3. avatar Αντί για φροντιστήρια, μπες στην αστυνομία

  Τα ΜΑΤ θα μπουν στα πανεπιστήμια άνευ εξετάσεων! Κάθε αμφιθέατρο και μια διμοιρία!

 4. avatar Ομορφάντρααα μου!

  Τί να πρωτοθαυμάσει κανείς; Την κορμοστασία;
  Το φρεσκοσιδερωμένο πουκάμισο που μυρίζει ακριβή γαλλική κολώνια ή
  το φωτοστέφανο που παραπέμπει σε βιβλική φιγούρα που περιμένει τις 10 εντολές;
  Ας ελπίσουμε μόνο οι εντολές να έλθουν άνωθεν και όχι από τίποτα πρεσβείες....

  1. avatar ασυλο

   τελος

  2. avatar γαλαζοκολόκυθο μοσχάτου

   ποιες πρεσβειες καλο μου ;;
   το manual της μαμας ακολουθει κατά γραμμα και κατα βημα ο διμετρος κοντορεβυθουλης ....

 5. avatar λακης ©

  χωρις να δω τη μουρη σου
  πως να κυλησ η μερα;;
  ταχα ποιος χωνει τα λεφτα;;
  ποιος να κουνα τη φτέρα;;
  Μηπως απ το κομποδεμα;;
  απ το προικιό της cia ;
  η μπας ο κουλης εδωσε
  γενναια χορηγία ;;
  Αρλουμπες με τη σεσουλα
  και αποψη για ολα
  την πηρε ποδαροδρομο
  ως να τριφτει η σολα
  Ω αθηναιοι μου εσεις
  μπ/τρδ περικλεους
  εγω θα γινω οχημα
  επάνοδου του κλεους
  Εκει στα αγρια βουνα
  εκει και στα λαγκαδια
  εγω εσας σκεφτομουνα
  σαν ταξυνα τα βραδυα
  Εκει στο δρομο της μαμας
  και γω θε να βαδισω
  θα βαλτε φεσι φουντωτο
  κιαπέ θα σας αφησω
  Ακομη δεν αναλαβα
  δάνεια παζαρεύω
  τα βοδια να με 'κλεξουνε
  μου μενει να γυρευω
  Πιπερι και στα λαχανα
  θα βαζουμε στο δημο
  και στην υγεία των φελων
  θα τρωω και θα πινω
  υγ: κουμπαρουλα σπευσε, πρεπει να ολοκληρωσουμε τη κοινοπραξια, βρες εναν σαν το εικονιζομενο μπουμπη της μαμας, αρκει'' λεφτα να υπαρχουν''

  1. avatar καταργηση του ασυλου για τα αναρχοσυριζακια…..

   για τα στρατιωτακια του δουρου

  2. avatar λίνα ♥️

   Κουμπαρούλη μου γλυκέ, ενώ γνωρίζεις πως όταν σε βλέπω, από την υπέρμετρη αδυναμία που τρέφω προς το πρόσωπό σου, λιώνω και ζητάω, προκειμένου να τη βγάλω καθαρή, από την απέραντη λατρεία και αγάπη, διασώστες και οξυγόνο, εσύ επί μία βδομάδα, αναλγητα και αναίσθητα, παίζεις του βιολιού σου το χαβά, πηγαίνοντάς με, από τη Σκύλα στη Χάρυβδη και, από τα χειρότερα στα τρισχειρότερα. Μετά από αυτά και, επειδή δε αντέχει ο ψυχισμός μου τέτοια απάνθρωπα βασανιστήρια, σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο, να εγκαταλείψω κάθε άλλη προσφιλή μου δραστηριότητα, να τη δω ναυαγός σε ερημονήσι και να ασχολούμαι αποκλειστικά προς εκτόνωσή μου, με το εργόχειρο (κέντημα, πλέξιμο, καλαμ(θ)οπλεκτική), την κωπηλασία και τη χειροπρακτική και να παίρνω όταν τρέμω από τα νεύρα μου, αντί για χαμομήλι, εναλλάξ, μία πλεξοτανίλ και μία παιξοτανίλ, βιολογικής προελεύσεως, για να διατηρούμαι σε ήρεμη κατάσταση.Σε φιλώ, σε καληνυχτίζω και σε χαιρετώ, θα σου στέλνω τα νέα μου, εσώκλειστα σε μποτίλιες δια ωκεανών και πελάγων, να μου προσέχεις τη μικρή.
   Υγ- Υπέροχο!

   1. avatar κουμπαρουλης

    ολα απολυτως κατανοητά -ευλογα -αναμενομενα και μετριοπαθη θαλεγα, αυτα που παραθεσες
    Ξερεις ,στοχω πει, οτι φευγοντας απο μια σχεση αφηνω ξοπισω ξεπαραδιασμενα αποκαίδια...
    αλλα
    1.τι με ψαχνεις;;δε ξερεις που θαμαι;;
    μουκοψες τον ληγμενο αρακα τον επιουσιο, μουπες τον σιχαθηκες,θα μου κοψεις και την ουρα της μαμας;;το στασίδι μου ;;
    αφου με το που τον βλεπω παθαινω μια δρακουλίασης...δε το ξερεις;;
    2.κοφτα τα παιχτοτανιλ και ξαμολησου για '''ψαρεμα '''χορηγού της σχεσης μας, απο τη δευτερα των βουλευτ εκλογων δε φανταζομαι να νομιζεις οτι δε θα μου ριξει πορτα το μπηστ κ'ιότι δε θα με ψαχνουν τα πιπιλοβουλτεψοπανα τα σαμαροβορίδια με τη μαμα της ουρας ανταμα....
    Δευτερα των εκλογων,βγαινω στο βουνο,ανταρτικο
    κουμπαρουλη μου θα λες και να κρεμαστεις θα θες

    1. avatar Κουμπαρούλα

     Παράλειψη, δεν το ' πα 0:43, μα θα το πω τώρα. Κάλιο αργά παρά ποτέ.
     Χρόνια πολλά, κουμπαρούλη. Καλό μήνα και καλή Πρωταπριλιά. Κο(τ)ρωνες στο κεφάλι (γαμπρούς) και στο σβέρκο (κουμπάρους) μου δε βάζω με κανένα τρόπο. Ο μόνος τρόπος να προχωρήσει η μεταξύ μας "κουμπαριά", όπως σου έχω ξαναπεί, είναι
     να "παντρέψουμε" τις γάτες μας.

     ( https://youtu.be/8xAg_HPtrfo , Η Πρωταπριλιά - Γιώργος Μπίλης.Θα πέσεις ξερός από τα γέλια [...] που το παίζεις Don Juan και μου θες και κουμπαριές, να τα μάθει αυτά η κηδεμόνας σου, καηκες. Νύχτα θα τη κανείς, κολυμπώντας ανάμεσα σε καρχαρίες, για μη καταγεγραμμένο σε κανένα χάρτη, ερημονήσι να παριστάνεις το ναυαγό, μπας και σωθείς)

     1. avatar κουμπαρουλης

      επαιρνε το μαρκησία ''φωτισμενη πιπιλα'''( επι σαμαρα της καταισχυνης,μεγαλη η χαρη του, τοτε που ο λαουτζικος εκανε χαπενινγκ στο συνταγμα και γιαούρτωνε πάνκακους) τηλεφωνο τη διευθυνση και κατεβαινε - εξαφανιζοταν - καιγοταν στο πυρ το αιωνιο, αρθρακι με καποιο χαπενιγκ( πχ τζιπ σε αμμουδια λουόμενων)που η ιδια εστελνε ,αν τυχον τα σχολια των αναγνωστων δεν την εξυψωναν,δεν μιλαμε για ''προσβαλαν'''
      Ενα στιχακι εξτρα εξτρα εξτρα εξτρα εξτρα λάιτ για το πουλεν σπηλιωτοπουλος -υποψ δημαρχος το εσπρωξα 40 φορες μεχρι να περασει τα διοδια ,και μαλιστα κατα τμηματα....φρικη-χουντα- γκεσταπο καλαματας
      ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ;;
      λιγα τα ψωμια της σχεσης μας κουμπαρουλα μου, λευκος γαμος λευκη κουμπαρια μεσα σε χρυσογαλαζοπρασινο ντεκορ..
      καλου κακου αρχισε την αντιστροφη μετρηση μη χωρισουμε ξαφνικα ενα απογευματακι στα τελειωματα του μαη οπως με την μοβ,.....ξερεις
      1η απριλη εφυγε πρωτοξαδελφος απο καλπαζουσα κακοηθεια που τον σκορπισε τον ελιωσε τον εφαγε ζωντανο
      ενα χρονο παντρεμενος
      δε τη γουσταρω
      Θα τον θυμασαι τον λακη τον χωριατη κουμπαρουλα,ελπιζω τοτε να γελας...
      Χρονια πολλα πρωταπριλια αλλος -αλλη δε μουχει ξαναπει ποτε, θαχεις τους λογους σου

     2. avatar Κουμπαρούλα

      Αν και δεν μπορώ να πω,πως είμαστε και στα πολύ καλύτερα μας και οι δυο σήμερα,εσύ μου ρίχνεις,με ξεπερνάς κατά πολύ.Έχε υπόψη σου,πως τον καλοψύχο χωριάτη μου,τον αγαπημένο φίλο μου,το ευαίσθητο πειραχτήρι μου,που ανταλλάσσουμε απόψεις,μου λέει τόσα αστεία,γράφει τόσο ωραία και έξυπνα στιχάκια ποικίλης ύλης και φύσεως,που το πειράζω κάθε τρείς και λίγο,παριστάνοντάς του πότε τη σουλτάνα, πότε την πριγκίπισσα,πότε τη ζηλιαρόγατα, πότε τη κουμπάρα,πότε την αμαζόνα,πότε τη γιατρέσσα,πότε την νίντζα,ποτέ τη σαμουράι, ποτέ τη χαμηλοβλεπούσα,πότε το αλάνι,πότε το σαλόνι,πότε το λιμάνι,πότε τη τυρρανο, πότε τη δικτάτορα,πότε τη σεμνή,πότε την αθυρόστομη,ποτέ την αγαθή,ποτέ την πονηρή,πότε τη ζουλού,πότε τη ζουρλού,δε θέλω επουδενί να το βλέπω κακόκεφο και στεναχωρημένο.Αν και δεν είμαι και στα πολύ καλύτερά μου και ούτε και πετάω στα ουράνια,επειδή ένα λακη σε έχω,λέγε ποιον ρόλο θες να υποδυθώ αυτή τη φορά,μπας και γελάσει, λιγάκι,το χειλάκι σου και πάρεις τα πάνω σου.Θες να κάνουμε το Μήτσο και τη Γκόλφω ή το γέρο και τη γριά να πάρουμε και τίποτε ιδέες από τους στίχους του Γιώργου Μπίλη,να αραδιάσουμε τα όσα πέρνει η σκούπα,να γελάσουμε λιγάκι και μαζί με εμάς κάθε πικραμένος;Εάν φτάσει εκείνη η στιγμή,κούφια να 'ναι η ώρα, προτείνω να τη κάνουμε νύχτα,για αχαρτογράφητο ερημονήσι,να παριστάνουμε τους ναυαγούς.Δεν θα μας ενοχλεί κανείς,θα μαλώνουμε και θα βριζόμαστε όσο θέλουμε, θα αγαπιόμαστε άλλο τόσο,και θα τη περνάμε βασιλικά,μη στενοχωριέσαι για τίποτα.

  1. avatar λακης ©

   ειναι κυριε ναζί μου οι παραγωγοι λαϊκων αγορων δημοτες δημου αθηνας;;
   τι μου λες;;
   ηξερα οτι στο κολωνάκι εκτρεφουν παλιογαβ στο κουκακι προβατα στα πετραλωνα βοδια αμπελοκηπους γιδια , αλλα για για κουνουπιδια λαχανα πατατες και πορτοκαλια δημου αθηνας δεν ηξερα κυρ γκεσταπο μου....
   ηθελε η μαριό να κρυφτει και της τρεχαν τα ...γαλατα
   ζιγκ χαιλ ,ντοιτσλαντ ουμπερ αλες...
   λαγουδελια κασιδιαρικα...
   ....οτι πρεπει για τα γκρηκς,αυτα τους αξιζουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει