Υπέρ της συγκρότησης προοδευτικού μετώπου οι Παπαδημούλης, Δανέλλης και Ραγκούσης

«Υπάρχει ένα αντίΣΥΡΙΖΑ μένος την ώρα που καταπίνουν αμάσητες τις ακροδεξιές εκφάνσεις της ΝΔ»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
6:23
19/03/2019
Υπέρ της συγκρότησης προοδευτικού μετώπου οι Παπαδημούλης, Δανέλλης και Ραγκούσης
43
loading

Την ανάγκη συγκρότησης ενός προοδευτικού μετώπου που θα μπορεί να εκφραστεί αυτή την περίοδο μέχρι τις ευρωεκλογές αλλά ουσιαστικά αυτός ο χρόνος να αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω επεξεργασίες ζήτησαν από τη Λαμία ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης και ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας για αυτό το εγχείρημα το οποίο όπως είπαν «έπρεπε να έχει ξεκινήσει προ πολλού».

Οι τρεις ομιλητές προσκεκλημένοι σε εκδήλωση που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Προοδευτικών Πολιτών Λαμίας προσπάθησαν να σκιαγραφήσουν την ανάγκη διεύρυνσης του δημοκρατικού μετώπου ενώ παράλληλα έδωσαν απαντήσεις και στα σύγχρονα ερωτήματα τα οποία κυριαρχούν στο δημόσιο διάλογο γι' αυτό το συγκεκριμένο θέμα και ιδιαίτερα στις σχέσεις των κομματικών σχηματισμών. Μάλιστα συνέδεσαν τις συγκεκριμένες εξελίξεις με εκείνες που κυριάρχησαν και κυριαρχούν στην Ευρώπη υποστηρίζοντας ότι τα θέματα αυτά θα έπρεπε να ήταν κορυφαία στην ατζέντα των πολιτικών δυνάμεων.

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στα «δύο δηλητήρια που παράγονται. Τις ανισότητες αλλά και την ακροδεξιά». Στάθηκε στις κριτικές που ασκούνται το τελευταίο διάστημα ενώ παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη «να θεμελιωθεί σε στέρεα βάση ένα προοδευτικό μέτωπο στην μεταμνημονιακή πορεία της χώρας» τονίζοντας παράλληλα ότι «βγήκαμε από τα μνημόνια αλλά δεν ξεπεράσαμε την κρίση».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημείωσε την ανάγκη «να εδραιωθεί και να επεκταθεί το κοινωνικό κράτος» κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες «που έχουν ληφθεί αλλά και λαμβάνονται αυτή την περίοδο» ενώ παράλληλα σημείωσε την ανάγκη «να απομακρυνθούν οι παθογένειες τις οποίες, όπως είπε, επέβαλλαν τα πολιτικά τζάκια».

Ο κ. Παπαδημούλης απέρριψε την πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει το ριζοσπαστισμό του μετέχοντας σε ένα προοδευτικό μέτωπο τονίζοντας παράλληλα πως «εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε κόμμα της αριστεράς, δεν θέλουμε και δεν μας ενδιαφέρει να καταπιούμε τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις».

Έκανε συγκεκριμένες αναφορές για το πως τελικά εξελίχτηκε μέσα στο ευρωκοινοβούλιο το προοδευτικό μέτωπο όπου δεν εξαφανίστηκαν πολιτικές δυνάμεις αλλά αντίθετα αναδείχτηκαν πολιτικές. Έκανε αναφορά στον τρόπο με τον οποίο εξειδικεύεται αυτή η πρόταση του προοδευτικού μετώπου που έχει ξεκινήσει από την Ευρώπη αρχικά, και επεκτάθηκε στο μεσογειακό νότο.

Απέρριψε τις αιτιάσεις για απορρόφηση του ΚΙΝΑΛ έτσι όπως αυτές προσδιορίζονται στον πολιτικό διάλογο τονίζοντας ότι «η στρατηγική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμετάβλητη όπως και στην Ευρώπη και στη χώρα μας» και υπενθύμισε ότι «υπάρχει άλλωστε απλή αναλογική».

Μάλιστα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, καταλόγισε και ευθύνες στους επικριτές του προοδευτικού μετώπου τους οποίους κατηγόρησε ευθέως για «αντίΣΥΡΙΖΑ μένος την ώρα που καταπίνουν αμάσητες τις ακροδεξιές εκφάνσεις της Νέας Δημοκρατίας» όπως είπε για να συμπληρώσει ότι «ο Μητσοτάκης τα ακροδεξιά στελέχη τα έχει βάλει στη μαρκίζα» κάνοντας ονομαστική αναφορά στον 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη. Ο κ. Παπαδημούλης κλείνοντας την ομιλία του κατέθεσε την βεβαιότητα ότι «θα διαψευστούν οι προβλέψεις των γκάλοπ που παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ αρκετές μονάδες πίσω από τη Νέα Δημοκρατία» τονίζοντας ότι «οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη μάχη» και ζήτησε από τα στελέχη «να αποφύγουν την παγίδα της χαλαρής ψήφου και της ανοχής» και όπως μάλιστα είπε να «είναι αυτό το πρώτο βήμα για αυτή την προοδευτική συμμαχία».

Μιλώντας για το πολιτικό διακύβευα αυτής της περιόδου ο Σπύρος Δανέλλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υφιστάμενη διάκριση μεταξύ δεξιάς και αριστεράς μεταξύ προόδου και συντήρησης και όπως χαρακτηριστικά είπε «η διαφορά αφορά και τις άξιες οι οποίες θα πρέπει να υπηρετούνται. ¨

Ο κ. Σπύρος Δανέλλης επεσήμανε ως «λάθη αλλά και εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ» την στάση του όταν ήταν στην αντιπολίτευση αλλά και κυρίως στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας ωστόσο έσπευσε να σημειώσει πως «όλα αυτά δεν μπορούν να εξισωθούν με τις ευθύνες δεκαετιών των κομμάτων που πέρασαν από την εξουσία» αλλά και ούτε μπορούν να δικαιολογήσουν την εμμονική όπως τη χαρακτήρισε επιλογή του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού για «την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ανέλυσε ιδιαίτερα ο κ. Δανέλλης όλα εκείνα τα θέματα τα οποία έχουν σχέση με την ανασφάλεια, την άγνοια και την έλλειψη δημοκρατίας αλλά και τις οικονομικές επιλογές τις οποίες έχει κάνει αλλά και κάνει Ευρωπαϊκή Ένωση και προέβλεψε ότι «αυτές οι επιλογές δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα στους λαούς της Ευρώπης που επεκτείνεται πέρα από τα γνωστά κοινωνικά στρώματα και σε νέα» ενώ υποστήριξε ότι «όλες αυτές οι εκφάνσεις κρύβουν ακροδεξιό λαϊκισμό».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπογράμμισε πως «χρειάζεται επιθετική στρατηγική από τις προοδευτικές δυνάμεις έτσι ώστε να μπορέσουν να απαντήσουν με μια προοδευτική ατζέντα τόσο στην ακροδεξιά που παρουσιάζεται με κουστούμι είτε στη λαϊκιστική ακροδεξιά αλλά συγχρόνως να μπορέσουν να απαντήσουν και στις πραγματικές ανάγκες των ευρωπαίων πολιτών» όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Ο κ. Γιάννης Ραγκούσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σημείωσε την «αλλαγή στρατηγικής από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ» κάνοντας συγχρόνως επίθεση στη Φώφη Γεννηματά «για τις επιλογές της να προσδιορίσει στρατηγικά ως πολιτικό αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε πως «ο κόσμος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προσεγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήταν γαλουχημένος από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου» υποστηρίζοντας πως «ο Ανδρέας Παπανδρέου τοποθετούσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην αριστερά πάντα, και όχι στη σοσιαλδημοκρατία».

Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε με νόημα ότι «διαχρονικά στρατηγικός αντίπαλός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν η δεξιά και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ όπως λέει τώρα η κυρία Γεννηματά» και προσδιόρισε «ως υπεύθυνο της δεξιάς στροφής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον Ευάγγελο Βενιζέλο» σημειώνοντας συγχρόνως πως «από εκείνη την αφετηρία και μετά τοποθετείται ο ΣΥΡΙΖΑ ως στρατηγικός αντίπαλός του ΠΑ.ΣΟ.Κ.»

Ο Γιάννης Ραγκούσης υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ διασφαλίζει τη σχέση της χώρας με την Ευρώπη και τις ευρωπαϊκές πολιτικές χωρίς να υπάρχει καμία αμφιβολία σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό προφίλ του» ενώ παράλληλα τόνισε με νόημα ότι «έχουν ευρωπαϊκό χαρακτήρα και οι ασκούμενες πολιτικές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όπως συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι Πρέσπες, ο κατώτατος μισθός».

Ο Γιάννης Ραγκούσης θεώρησε σαν αφετηρία ανταπόκρισης αυτών που παραμένουν στο ΚΙΝΑΛ το προσκλητήριο από την πλευρά του πρωθυπουργού του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Ραγκούσης ήταν ιδιαίτερα επιθετικός και προς τη Νέα Δημοκρατία αλλά και προς το ΚΙΝΑΛ τονίζοντας πως «δεν σχεδιάζεται μια κυβέρνηση ενός άλλου κόμματος» αλλά όπως υπογράμμισε με έμφαση «σχεδιάζεται να πάρουν την εξουσία τα παράσιτα της οικονομικής και μιντιακής διαπλοκής από μια χειραφετημένη κυβέρνηση» όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Ο Γιάννης Ραγκούσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη χρήση του ονόματος αλλά και των συμβόλων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τονίζοντας πως «αυτά δεν παίζουν κανένα ρόλο. Ρόλο παίζει η ουσία της πολιτικής που ασκείται» . Έσπευσε μάλιστα να υπενθυμίσει πως «το χειρότερο ποσοστό 4.5% που έχει πάρει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το έχει πάρει με το όνομα ΠΑ.ΣΟ.Κ. και με σύμβολο τον ήλιο».

Τέλος ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ πως «από το 2011 και μετά έχει κάνει μια καθοριστική στροφή και έχει μετατραπεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε ένα χειραγωγημένο κόμμα» όπως είπε τονίζοντας ότι «πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια να πειστούν όσοι έχουν παραμείνει ακόμη σ' αυτό το χώρο ότι η ηγεσία τους ετοιμάζεται να τους προδώσει και πως θα ζήσουν πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

43
σχόλια
 1. avatar Ανάξιε λόγου …

  Ραγκούση εσύ καί όλοι μαζί τού ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνετε έναν Βαγγέλη Βενιζέλο.Συνέχισε λοιπόν να γλύφεις τους πολιτικούς απατεώνες μήπως καί σε βολέψουν πουθενά καί άσε το Κινημα Αλλσγης την Φώφη καί τον Βαγγέλη στην άκρη.

 2. avatar Ευπατριδης

  Αυτό που θα καταπιείτε, παπαδημούλι(κο),ειναι το αποτέλεσμα των εκλογών και δεν θα ειναι καθόλου εύπεπτο! Στο λαιμό θα σας κάτσει,προδοτόσκυλα...

  1. avatar Σκάσε φασιστα ευπατριδη

   Η Αριστερά θα ειναι για παντα και σε οποίων αρεσει 800000 έχουν πλέον ιθαγενια και μέχρι στης εκλογές άλλοι 150000 θα προλάβουν να αποκτήσουν ελληνική ιθαγενια με το νέο νόμο νομιζεις θα ψιφιζουν δεξιά η νεοέλληνες ;;

 3. avatar περαμα

  Παπαδημουλης προς Δανελλη Ραγκουση και ολα τα ανεργα παιδια του πασοκ ελατε ρε η ευρωπη εχει τα παντα καλο μισθο μασα ξαπλα και δοξα τον Μ....... Ελληνικο λαο. Στη ελλαδα δεν εχει μελον.

 4. avatar ΠΡΟΚΑ

  ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ.ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

  ΕΙΣΤΕ ΦΡΑΞΙΕΣ .ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ

 5. avatar ραγκουση προδοτη

  δανελο αποστατη.....κοκορα του σαλονιου......μαυρο θα φατε και οι 3 ......παιατοσκυλα της απατης....

 6. avatar χανια

  ελατε να στησετε γεφυρες εδω......εχομε προβλημα.....τσατσοι της μερκελ

 7. avatar νενεκοντενεκε

  πες μας για την αριστερη πολιτικη σου.......απριλιανο καταλοιπο του ιωαννιδη....ριξε χημικο......κανε συλληψη...αλλα ολα να ειναι εξ αριστερων......γερμανοτσολιαδες [...].....

 8. avatar και οι 3 μποχες

  στηνκουταλα......

 9. avatar η χλιδα η ανεση η μπουρζουαζια του βρυξελιωτη

  καρεκλοκενταυρου.....γερμανοτσολια //////////[...]της αριστερας.....ψευτη,,,,τουμπαριστη.....δεξιοστροφε ακροδεξιε....

 10. avatar Σας αρέσει ή οχι

  προοδευτικα κομματα ειναι τα αριστερα κομματα
  Η δεξια πρεσβευει τον συντηρητισμο και τον μικροαστισμο
  Οι δεξιοι ειναι δηθεν
  Δηθεν πατριωτες δηθεν καλοι οικογενειαρχες δηθεν καλοι χριστιανοι ολα ΔΗΘΕΝ στην
  ουσια το μονο που ειναι υποκριτες και δραχμοφονιαδες

  1. avatar Ρουβίκωνας

   Είσαι βαθιά νυχτωμένος ή ζεις σε άλλο πλανήτη...την Ελλάδα την κατέστρεψαν σε μεγάλο βαθμό
   οι 'δήθεν' σοσιαλιστές και αριστεροί του κ@λ@υ με βιλάρες και πισίνες στα βόρεια προάστια και
   στη Μύκονο! Το κακό βεβαίως ξεκίνησε με τον ανισόρροπο της Μιμής...Ο παππούς σου τους αποκαλούσε
   αριστεροί με δεξιές τσέπες...Η Δεξιά σου έφερε πολλές εκατοντάδες δις ευρώ με σκοπό να γίνουμε μια
   χώρα αναπτυγμένη,δυστυχώς όμως με τους αχρηστερούς από Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών καταντήσαμε
   Ελλάς Ελλήνων Πελατών !!!

  2. avatar και οι αριστεροι σαν εσας…

   ειναι ψευτες και υποκριτες ηθοποιοι.....καταλαβες μερκελιστη κεφαλαιοκρατη του παιατ?????

  3. avatar μπουνταλιζεις η μου φαινεται?????

   συριζα=φασισσμος=προοδος=σαπιλα=ξεπουλημα=μαδουροπινοσετ=

  4. avatar παρε τον παπαδημουλη το χλιδατο δεξιο…..τον παραδοπιστο….τον ψευτη οιωνοσκοπο….

   και εχε τον...βρωμισε τη χωρα και την πολιτικη με τις σαπιες θεωριες του σταλιν....

  5. avatar γαλαζοπρασινε προδοτοαποστατη//////

   ποιους κατηγορεις?????τους ομοιους σου???????

  6. avatar μιλησε μας για τα πεπραγμενα της αριστερας και αφησε τη δεξια εκει που ειναι…..

   εχεις να πεις κατι????οχι ψευτιες και ανοησιες σαν τον ψευταλεξη.....αλλιως πηγαινε απο κει πουρθες ....παραμυθατζη...λασπολογε...μαδουροφασιστα......

  7. avatar η αριστερα ειναι φασισμος…..εσεις το αποδειξατε με την πολιτικη σας….

   συντηρηση οπισθοδρομηση φοροι ντολμαδες..εκας ενφια φπα περικοπες γερμανοτσολιαδισμο....ξεπουλημα,,,,,προδοσια...αποστασια...σαπιλα και νενεδισμος.....ψευτες και βολεψακηδες....οι σηκωμπαριστες πηγαν στο δημοσιο με πολλα χιλιαρικα......

  8. avatar Sotiris

   τι ακριβώς ορισμό δίνεις στην λέξη "προοδευτικός" ?
   Προσωπικά ποτέ μου δεν υπήρξα αριστερός. Τους θεωρώ όλους με όσους έχω συζητήσει, σαν οπισθοδρομικούς, 200 και πλέον χρόνια πίσω και αιθεροβάμονες.
   Έρχεται τώρα και η συμμορία αλ666 και με επιβεβαιώνει.
   Εκτιμώ τον εαυτό μου σαν πολύ προοδευτικό.
   Γιατί τους αριστερούς Εθνομηδενιστές βεβαιωμένα, Απάτριδες βεβαιωμένα, Ανιστόριτους βεβαιωμένα, Εξουσιολάγνους βεβαιωμένα, λάτρεις της αμορφωσιάς βεβαιωμένα και πολλά πολλά άλλα, τους βαπτίζεις ..... "προοδευτικούς" ?
   Μήπως δεν ξέρεις Ελληνικά ή δεν είσαι Έλληνας ?

 11. avatar θα φατε καλα και οι 3 προδοτοφασιστες

  αλλα στην ωρα σας.....δανελοραγκουσηδες παπατζηδες....σας σερνει ο νενεκος απο τη μυτη σαν αρκουδες......σαν γεφυρες σαν γλαστρες.....

 12. avatar ο ακροδεξιος φασιστας….ο ανελιτης κουικλης….η κουντουρα με τα πολλα δανεια….

  μιλα για προοδο....κακομοιρη δεν πειθεις πια κανενα αερομπουρδολογε κοκορα της ψευτιας....

 13. avatar Α/c

  Για τους γκιαουρηδες όπως μας αποκαλεί ο τούρκος τι έχεις να πεις άχρηστε κομμουνιστή ;

  1. avatar τι να πει?

   αφου και οι δυο ειναι γκριζολυκοι και μαυροκορακες της πολιτικης....παρεακι κανουν

 14. avatar Zavos

  Και οι τρεις είναι ανύπαρκτοι !!!! αν τολμήσουν και κατέβουν στις εκλογές θα πάρουν μόνο την δικιά τους ψήφο ...τώρα γι'αυτόν τον τεμπέλη δεν έχω να πω τίποτα .... επαγγελματίας πολιτικός με άδειο μυαλό ....α!!!και κάτι ακόμη τέσσερα χρόνια τώρα κυβερνάς με την ακροδεξιά ..να μην ξεχνιόμαστε ΤΕΜΠΕΛΗ ΠΟΥ ΚΟΝΟΜΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΕΤΡΩ ...ΑΠΑΤΕΩΝΑ .

 15. avatar DAP

  Γιατί πάντα προσπαθείτε να κάνετε μια "προοδευτική" μπαρούφα; Άλλο όνομα εκτός από προοδευτική δεν γίνεται; Οι υπόλοιποι δηλαδή τι είναι, όχι προοδευτικοί και είστε μόνον εσείς; [...]!!!

  1. avatar ναι θεωρουν προοδο το μαδουρισμο……

   να εχουν χρυσες φεραρι αυτοι και ανακτορα βασιλικα.....και ο λαος στηνπεινα στο σκοταδι στην λειψυδρια και στην εξοντωση...3 αποτηχημενοι τσεποπαραδοπιστοι με οραμα την καρεκλα.....ενας σταλιν.....ενας χιτλερ....και ενας κιμ.....

 16. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  Τρια ''ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ'',
  το ενα χειροτερο απο το αλλο !!!

  1. avatar 3 φασιστες …..

   η τροικα της οπισθοδρομησης

 17. avatar Βρε νούμερα..

  ...δεν νομίζετε ότι μας τα έχετε ζαλίσει με
  την "προοδευτικότητα " σας ; Άντε να χαθήτε
  με τις "προοδευτικές " ιδέες σας..

  1. avatar ειναι νονοι-της νυχτας…..

   βαφτιζουν και πανε.....το μαυρο το κανουν ασπρο...οι αποστατες ηρθαν να μας σωσουν ..οι κλεφτοπασοκοι......η δανελα κι η ραγκουσα.....3 ροζοπρασινα [...]......

 18. avatar ωπα αμαν…

  Ε ρε κάτι προοδευτικάριοι...του αναχρονισμού!

 19. avatar te

  το πολιτικο σας τελος ειναι πλεον κοντα και σιγουρο
  οτι και να λετε μετα τις εκλογες ψαξτε μερος για ξεκουραση

 20. avatar dop

  Ρε ακατανομαστε αριστερε της πλακας με τις δεξιες τσεπες, μαζυ με τα [...] Ραγκουση και Δανελλη αφηστε στη ακρη την καραμελα της ακροδεξιας.
  Ξεφτιλα ρε, τεσσερα χρονια κυβερνησατε με τον ακροδεξιο Καμμενο και ολα μελι γαλα, τωρα θυμηθηκατε την ακροδεξια, και τι σχεση εχει η ΝΔ με την ακροδεξια?
  Στους ακροδεξιους Κουντουρα /Παπακωστα/Κουικ/Παπαχριστοπουλο κλπ στηριζετε την ταχαμ αριστερη κυβερνηση σας, σε ποιους τα λετε αυτα?
  Να'χουμε να λεμε, λασπη στον ανεμιστηρα κατι θα μεινει.
  Αυτα να τα λετε στους οπαδους σας με το χαμηλο IQ που εχουν!.

  1. avatar πολυ σωστα τα λες

   αυτοι ειναι στραβοι και κουφοι.....και νενεδονενεδες....

  2. avatar @ dop Ρε χαμηλο IQ και οχι μονο…

   εχουν μονο οι ψηφοφόροι της Ν Δ
   διαφορετικα δεν θα ακολουθουσαν το κομμα που εφαρμοζει τα πιο αντιλαικα μετρα και
   που ειναι βουτηγμενο μεσα στη.διαφθορα και στη διαπλοκη
   και αφηστε την καραμέλα οτι ο Συριζα
   συνεργαστηκε με ακροδεξιους
   πιο ακροδεξιος απο Αδωνι Βοριδη και Πλευρη κανενας

   1. avatar …..κλεισε το στομα σου θα πεσουν μεσα ολες οι μυγες

    εσεις δεν εχετε δικο σας μυαλο...ειναι ετεροπροσδιορισμενο.....οτι πει ο σταλιν...ο σορος και η μερκελ.....το δικο σας το δανεισατε στην τροικα για 100 χρονια....

   2. avatar λευκα ορη

    η αληθεια σε ετσουξε γερα......εμαθες στα κομματοσκυλα της ερτ να σας υμνουν και να σας λιβανιζουν......φασισταρια του μαδουρο με τις φεραρι...φαγατε τον πονο στο μαξιμου....το κανατε ταβερνειο......

   3. avatar ανοητε μπουνταλομερκελιστη

    μιλας εσυ για αντιλαικα μετρα????/για διαπλοκη???για διαφθορα?????επιστημονες γινατε μετα τα χαστουκια της μαρκελας.....σας καβαλικεψε και σας παει οπου θελει......σκαθαρια της τροικας.....

    1. avatar Ενω ο μεγας Σαμαρας

     πηγαινε καβαλα
     και την Μερκελ και το Σοιμπλε τους ειχε γραμμενους !
     Α ρε πορωμενα σανοφαγα !

   4. avatar αυτοι ειναι αριστεροι γνησιοι…..τον τρεμετε και το βοριδη και τον αδωνη,,,,η πιπιλα σας δεν πιανει αλλο

    κοιταξτε τους χουντικους ανελιτες που κυβερνατε και ριχνουν χημικα και κανουν συλληψεις....κοιταξτε τα σκουπιδια και τους γυρολογους που βαλατε στη μαντρα σας....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει