Τραγάκης: Η ΝΔ πρότεινε διατάξεις για ένα Σύνταγμα λειτουργικό, προοδευτικό

«Η προτείνουσα Βουλή δεν δεσμεύει, ως προς το περιεχόμενο, την αναθεωρητική Βουλή»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:54
14/03/2019
Τραγάκης: Η ΝΔ πρότεινε διατάξεις για ένα Σύνταγμα λειτουργικό, προοδευτικό
3
loading

«Η ΝΔ προτείνει διατάξεις για ένα Σύνταγμα λειτουργικό, σοβαρό, με κοινωνικό πρόσημο, προοδευτικό και με σημαντικές παρεμβάσεις», σημείωσε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για μία ολοκληρωμένη συνταγματική αναθεώρηση.

Αναφερόμενος στις αρμοδιότητες της προτείνουσας και της αναθεωρητικής Βουλής, ο κ. Τραγάκης τόνισε ότι «η προτείνουσα Βουλή (σ.σ. η παρούσα Βουλή) δεν ασχολείται με το περιεχόμενο. Με το περιεχόμενο ασχολείται η αναθεωρητική Βουλή (σ.σ. η επόμενη Βουλή)», επισημαίνοντας ότι το ζήτημα έχει απασχολήσει κατ' επανάληψη διακεκριμένους συνταγματολόγους και έχουν αποφανθεί σχετικά.

Ο κ. Τραγάκης επέμεινε ότι η προτείνουσα Βουλή δεν δεσμεύει, ως προς το περιεχόμενο, την αναθεωρητική Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προτού γίνει η πρώτη συζήτηση και ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, τον Φεβρουάριο, είχε συζητήσει με επτά έγκριτους συνταγματολόγους, τους καθηγητές Αλιβιζάτο, Δρακόπουλο, Κοντιάδη, Μανιτάκη, Μποτόπουλο, Παραρά και Σπυρόπουλο, οι οποίοι ομόφωνα συμφώνησαν ότι η επόμενη Βουλή, που θα είναι αναθεωρητική, δεν δεσμεύεται καθ' οιονδήποτε τρόπο από την προτείνουσα ως προς το περιεχόμενο των αναθεωρητέων διατάξεων.

Επιπλέον, υποστήριξαν ότι γι' αυτόν τον λόγο, στην αναθεωρητική διαδικασία παρεμβάλλονται οι εκλογές, προκειμένου να τοποθετηθεί το εκλογικό Σώμα επί των προτάσεων των κομμάτων για τη συνταγματική αναθεώρηση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar PanosGianaros

  Αυτό το μικρό τραγάκι , , , ξέχασε τον ιδρυτή της Ν.Δ που στο πρώτο Σύνταγμα που ψήφισε το στήριξε πάνω στην βλακεία λέγοντας δημόσια στα κανάλια - - τότε - - ότι ' ' ' το Σύνταγμα που προτείνουμε για ψήφιση είναι κάτι μεταξύ του Γερμανικού και του Γαλλικού ' ' . . . . !
  Και ο κόσμος ρωτούσε . . . . . γιατί δεν είναι ίδιο με το Γερμανικό ή με το Γαλλικό ;
  Και τους έγραφε κανονικά .
  Και σήμερα το μικρό - κοντό τραγάκι θέλει να το βάζουν σε κουβέντα . . . !

 2. avatar Μιχαηλίδης

  Πόσο προοδευτικό - με την ακροδεξιά να κάνει κουμάντο στη Νέα Δημοκρατία, δεν συζητιέται!

 3. avatar ΝΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΙΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΑΤΕ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΑΙ ΡΕ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ?? ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει