Προς την κατεύθυνση της λήψης νέων μέτρων σε περίπτωση που ο Άρειος Πάγος θα αποσυνδέει την είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ, «έδειξε» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ερωτηθείς σχετικά, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε και την οποία ανέπτυξε τις προτάσεις του κόμματός του για την Παιδεία, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι αν δεν εισπραχθεί το χαράτσι, θα πρέπει να εισπραχθούν τα χρήματα με άλλο τρόπο, υπονοώντας τη λήψη νέων μέτρων.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών να εκδώσει προσωρινή διαταγή για να «παγώσει» (μέχρι την εκδίκαση της αίτησης αναστολής) η υπ΄ αριθμ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών – ΕΕΤΗΔΕ), μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Εντός της ημέρας αναμένεται να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο σε τριμελές συμβούλιο, η αίτηση του κ. Στουρνάρα, με την οποία ζητεί την προσωρινή αναστολή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο επί της αίτησης αναίρεσης που έχει καταθέσει.